Ekonomika

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_ellis

Príspevok od používateľa inspiring_ellis »

No pravda...
Tieto slova mozme tesat do kamena...
Používateľov profilový obrázok
sundance.kid
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

no len aby nas "pripravenych" nezacali s postupujucim shitom navstevovat kompetentni s potvrdeniami o odobrati "pripravkov" 8)
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

To by sme museli byť doma, či ?
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Neznamym osobam dvere neotvaram. Zvycajne su to nejaki sektari alebo zastupcovia energetickych spolocnosti. Ked sa ale system zacne rucat, pribudne k nim dalsia "skupinka" neznamych-znamych osob. Takze jednoznacne neotvarat dvere, nepreberat doporucenu postu !! V Juhoslavii hajzli este stihli odobrat ludom zbrane a potom zacali pribudat masove hroby, vid Srebrenica a pod. Uz teraz sa stat o beznych ludi nestara, pocas nepokojov, ci vojny sa starat uz vobec nebude.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Kamarat fórista tento jav pekne vyjadril pomocou parafrazy zo "Soľ nad zlato", ked kral rozkaze "dejte mi všechnú súl" :)
Jediny kto si zachoval zdravy rozum bola babicka-prepper, ktora ju neodovzdala :lol:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa aris »

Rudo
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Rudo »

Ked sa tak pozriem na pomer trhova hodnota:nominal tu:
http://www.zlatatehla.sk/nasa-ponuka/mi ... niker-1-oz
a porovnam to s pomerom emisii z NBS alebo Kremnice, kde za 20E vysokolestenu mincu, napr:
http://www.numizmatika.eu.sk/product/oc ... loniny-80/
zaplatite cosi vyse 50E, tak mi pride rozumnejsie skupovat miestne vydania minci. Za predpokladu, ze o par desatroci bude existovat este nejaka NBSka.
hlavaXX
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa hlavaXX »

strieborne mince je lepsie kupovat v nemecku, na mince je tam len 8% DPH, u nas je 19%

http://www.silber-investor.de/silber-ve ... r-2012.php

pripadne skus http://www.burza-minci.com/ obcas sa tam nieco objavi
Rudo
častý prispievateľ

Prosim vas, ma tu niekto ucet v cudzej mene, v mimo SR alebo kombinacia predoslych dvoch moznosti ? Ak ano nevahajte ma oslovit v PM.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

inspiring_brown

Príspevok od používateľa inspiring_brown »

Nazdar, Rudo nacrtol pre mna prave aktualnu temu ohladne kupy zlata/striebra. Dlhsie sa snazim zorientovat v obchode zo zlatom/striebrom ale vela veci som urcite prehliadol. Ak sa v tom niekto vyznate mohli by ste mi poradit kde nakupovat?
Rad by som si uspory ulozil prave do cennych kovov. Nejde mi o nejake zhodnocovanie penazi ale skor o zachovanie akejtakej hodnoty.
Dakujem
Rudo
častý prispievateľ

Ja som pred rokom kupoval v proof kvalite (vysokolestene) striebornu mincu Narodny park Poloniny (ta s vlkmi) za 44 euro, vyrazeny nominal 20E. Pred mesiacom som si kupil v obycajnom vyhotoveni nejake drevene kostoliky za 25E. Chcel som si kupit Narodny park Velka Fatra (pekna minca s orlom ci cim, opat vysokolestena) a cena 55E ma odradila. Bavil som sa s pani, co tam predavala, ze to je nenormalne. Ze vraj je to pre stupajucu cenu striebra. Sama povedala, ze su drahe a ze by mohli aspon vyssi nominal na ne vyrazit. Je to pravda. Ale pri pomere vyrazeny nominal na proof minci vs. jej trhova cena este stale dobre obideme na Slovensku, nez so zahranicnymi emisiami.
hlavaXX
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa hlavaXX »

zlato sa da kupovat cez internet,(napr www.zlatatehla.sk), v rakuskej banke, na burze minci alebo na internetovych bazaroch(google ti najde).
V bratislave je otvorena v auparku predajna prazskej mincovne. Nieco maju na sklade, nieco objednavaju. mysllim ze su aj lacnejsi ako web.
ja by som preferoval tuto moznost, kupujes tam ako rozky-zaplatis v hotovosti a ides prec. nikto nema ziadnu info ako ked to kupujes cez internet. garantuju aj spatne vykupenie u nich kupenych veci.
striebro treba riesit cez nemecko, bud vycestovat alebo niekoho tam najst.
da sa aj cez internet, ale v poslednej dobe tam pri nakupe potvrdzujes ze si si vedomy rozdielnej dane ktora ti moze byt lokalne douctovana. este sa tak nestalo ale udaje o tebe maju.

co kupovat? najlepsie mince. su v roznej hodnote. tehlicky ak chces toho kupit vela.
Ide o obsah zlata/striebra, nie o vysoky lesk, krasny, motiv.
nevidim dovod kupovat krasne vysokolestene za 44, 50 euro, ked to iste dostanes za 31

preco kupovat?
su nazory ze zlato je nadhodnotene, podhodnotene. Obidva nazory su hodnoverne podlozene nazormi renomovanych financnych expertov-takze to mas (mozno) 50:50. Ale v sucasnej dobe, ked ECB aj FED (myslim ze vcera aj japonsko) deklarovali neobmedzene tlacenie, sedliacky rozum mi hovori, ze penazi pripadajucich na uncu zlata bude coraz viac. Ak si necham peniaze doma budem ich mat nasledkom tejto inflacie v realnej hodnote casom menej.
Rudo
častý prispievateľ

Ma niekto skusenosti s tou prazskou mincovnou v Auparku ?
http://www.prazska-mincovna.sk/Prazska_ ... ava_SK.htm

Okrem toho, ze sa tam da kupit investicny sortiment mi to pride len ako numizmatika A+ v "prijemnom prostredi" Auparku, kde vas namiesto starej ropuchy (ako v beznej numizmatike) obsluzi mlada prsatica.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Rudo napísal:....... obsluzi mlada prsatica.
Menim svoj nahlad na moju doterajsiu investicnu politiku a davam pokyn na zacatie nakupu zlatych cihal..... :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"