Ekonomika
-
inspiring_gates
Vela ludi co investovalo do nakupu diamantov ako do "trvalej hodnoty" zostalo teraz sklamanych... V rusku sa objavilo nalezisko vysokokvalitnych diamantov v celkovom odhade niekolko bilionov karatov, co by stacilo na dobu 3000 rokov pokryt sucastnu spotrebu a ocakava sa velky pokles ceny. Nenajde sa aj nalezisko v ktorom bude niekolko ton zlata a cena klesne na polovicu?
Ale podla mna aj keby sa naslo, malo ludi s tym obchoduje a investuje, a pre 90% ludi to bude stale velmi hodnotne platidlo. /a pri WTSHTF ked peniaze nebudu mat cenu to bude urcite najuniverzalnejsie platidlo/
Ale podla mna aj keby sa naslo, malo ludi s tym obchoduje a investuje, a pre 90% ludi to bude stale velmi hodnotne platidlo. /a pri WTSHTF ked peniaze nebudu mat cenu to bude urcite najuniverzalnejsie platidlo/
K tym diamantom som uz cital viacero clankov. Novinary asi zjavne hladaju senzacie.
Ruske nalezisko je fakt, ale diamanty su velmi nekvalitne a vhodne len na technicke ucely.
Ruska vlada ho doteraz tajila z taktickych dovodov, aby neohrozila vyvoj vyroby umelych diamantov, ktory vtedy (v 70 rokoch) v Rusku bezal.
Cena investicnych diamantov bude nadalej stupat, a ten co ma peniaze moze kludne investovat.
Ruske nalezisko je fakt, ale diamanty su velmi nekvalitne a vhodne len na technicke ucely.
Ruska vlada ho doteraz tajila z taktickych dovodov, aby neohrozila vyvoj vyroby umelych diamantov, ktory vtedy (v 70 rokoch) v Rusku bezal.
Cena investicnych diamantov bude nadalej stupat, a ten co ma peniaze moze kludne investovat.
bol o tych diamantoch clanok, otazna je tam kvalita. asi ich nebude problem pouzit niekde na karbobrusku ale ako sperk as nepojdu.
A obchod s diamantami na sperky je kontrolovany zopar rodinami, ktore drzia cenu hore, robia taky dobry marketing a prehlasuju ze stale hore pojde.
ALE su tu spekulanti z Ruska, Ciny... ktori dokazu vyrobit synteticky (pozor, nie falosny ako sa to interpretuje) diamant. Je to ten isty uhlik s tou istou krystalickou strukturou. Je na nerozoznanie od prirodneho a rozdiel sa da urcit
1. na zaklade stopovych prvkov charakteristickych pre dane nalezisko
2. podla puncu ktory je vypalovany na kazdy najdeny a vybruseny kus.
A kedze bezny smrtelnik ani odbornik bez pristrojov jedno ani druhe zistit nevie a kedze sa zacinaju punce objavovat aj na syneticky urobenych diamantoch nastava problem.
V obehu sa zvysuje objem diamantov a cenova politika robena tymi par rodinami v holandsku sa moze polozit. Preto by som bol s tymi diamantami opatrny.
Kedysi sa nieco podobne stalo indianom so sklenenymi koralkami.
Nie som odbornik na diamanty ale toto je moj nazor na zaklade toho co som sa docital na nete a ako to tam bolo vysvetlene.
A obchod s diamantami na sperky je kontrolovany zopar rodinami, ktore drzia cenu hore, robia taky dobry marketing a prehlasuju ze stale hore pojde.
ALE su tu spekulanti z Ruska, Ciny... ktori dokazu vyrobit synteticky (pozor, nie falosny ako sa to interpretuje) diamant. Je to ten isty uhlik s tou istou krystalickou strukturou. Je na nerozoznanie od prirodneho a rozdiel sa da urcit
1. na zaklade stopovych prvkov charakteristickych pre dane nalezisko
2. podla puncu ktory je vypalovany na kazdy najdeny a vybruseny kus.
A kedze bezny smrtelnik ani odbornik bez pristrojov jedno ani druhe zistit nevie a kedze sa zacinaju punce objavovat aj na syneticky urobenych diamantoch nastava problem.
V obehu sa zvysuje objem diamantov a cenova politika robena tymi par rodinami v holandsku sa moze polozit. Preto by som bol s tymi diamantami opatrny.
Kedysi sa nieco podobne stalo indianom so sklenenymi koralkami.
Nie som odbornik na diamanty ale toto je moj nazor na zaklade toho co som sa docital na nete a ako to tam bolo vysvetlene.
Jedna zenska ma raz nahovarala na diamanty, pricom som jej oponoval, ze diamant pri istej teplote zuholnatie a pri este vyssej zhori na CO2. Samozrejme mi oponovala, ze to tak nie je. Takze od 700°C sa za pristupu vzduchu zacne menit na uhlie a zhoriet by mal zhruba od 850°C. Zlato sa len roztopi a vychladne opat na zlato. Este stale si niekto mysli, ze diamanty su lepsie na ulozenie hodnot
?
Rudo s tou teplotou mas pravdu. Diamant pri teplote okolo 1000°C meni strukturu, zmeni sa jednoducho usporiadanie atomov a je z toho grafit. Preto aj v pripade poziaru je mozne, ze sa diamant moze teoreticky znehodnotit.
V nemecku je trend vyrabat synteticke diamanty z popola neboztika. A tak na miesto urny ma vdova vystaveny pekny briliant vyrobeny z manzela.
Aby som neodbocoval. Malokto znas ma na to aby svoje peniaze vrazal do diamantov. Kazdopadne uspory ak dake mame treba diverzifikovat a nie vrazat do jednej komodity.
Zlato striebro je podla mna cislo jedna. V pripade shitu vo ventilatore sa da predat v zalozni uplne anonymne.
Drahe kamene su skor pre ulozenie velkych objemov. Spatny predaj je mozny len komplikovane.
Umelecke diela - ako kamene s rizikom. Okrem toho hrozi znicenie a kradez.
Nemovitosti podla stupna WSHTF. Dobre na ulozenie penazi, relativne drzia hodnotu. Je nutna udrzba. V pripade velkeho pruseru hrozi znicenie, pripadne obsadenie niekym koho je tazke potom vyhodit.
Poda a lesy - Relativne dobre ulozenie penazi na dlhu dobu. Podla stupna SHTF sa da aj hospodarit. Hrozi zasa obsadenie, odobratie (kolektivizacia). Hospodarenie v pripade SHTF je problematicke, lebo aj dnes v pripade relativne dobrej vymozitelnosti prava sa uroda pozbera obcas sama.
V nemecku je trend vyrabat synteticke diamanty z popola neboztika. A tak na miesto urny ma vdova vystaveny pekny briliant vyrobeny z manzela.
Aby som neodbocoval. Malokto znas ma na to aby svoje peniaze vrazal do diamantov. Kazdopadne uspory ak dake mame treba diverzifikovat a nie vrazat do jednej komodity.
Zlato striebro je podla mna cislo jedna. V pripade shitu vo ventilatore sa da predat v zalozni uplne anonymne.
Drahe kamene su skor pre ulozenie velkych objemov. Spatny predaj je mozny len komplikovane.
Umelecke diela - ako kamene s rizikom. Okrem toho hrozi znicenie a kradez.
Nemovitosti podla stupna WSHTF. Dobre na ulozenie penazi, relativne drzia hodnotu. Je nutna udrzba. V pripade velkeho pruseru hrozi znicenie, pripadne obsadenie niekym koho je tazke potom vyhodit.
Poda a lesy - Relativne dobre ulozenie penazi na dlhu dobu. Podla stupna SHTF sa da aj hospodarit. Hrozi zasa obsadenie, odobratie (kolektivizacia). Hospodarenie v pripade SHTF je problematicke, lebo aj dnes v pripade relativne dobrej vymozitelnosti prava sa uroda pozbera obcas sama.
LONDON (Reuters) -- The troika of Greece's international lenders may wait until after the U.S. presidential election in November before it releases its report on the debt-laden country's progress toward meeting its bailout requirements, Reuters reported Friday afternoon. The report by the European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund on Greece's debt situation was expected during October, but policy makers want to avoid any potential shock to the world economy, the report said, citing EU officials and diplomats. Greece's finance minister, Yannis Stournaras, said Thursday that the two sides have narrowed their differences on a planned multi-billion austerity package, with some 2 billion euros ($2.6 billion) to 2.5 billion euros worth of measures remaining unresolved.
takze sa caka do volieb US prezidenta.
Tie sa uskutocnia 6.11.2012.
7.11.2012 sa pusti vsetko do eteru a cele sa to d******.
Takze presne na 95. vyrocie VOSR tu mame dalsiu revoluciu, ktora zatrasie svetom na dalsie storocie,
ze na to este nejaky konspirator nedosiel
dobra sprava: do revolucie ostava este nejakych 6 tyzdnov aby sme si to uzili.
uz nepremarnim ani minutu a utekam na vinobranie do Pezinka
Tie sa uskutocnia 6.11.2012.
7.11.2012 sa pusti vsetko do eteru a cele sa to d******.
Takze presne na 95. vyrocie VOSR tu mame dalsiu revoluciu, ktora zatrasie svetom na dalsie storocie,
ze na to este nejaky konspirator nedosiel
dobra sprava: do revolucie ostava este nejakych 6 tyzdnov aby sme si to uzili.
uz nepremarnim ani minutu a utekam na vinobranie do Pezinka
Mozno to dava zmysel, volby prezidaenta USA su vazna vec a zrejme nikto nechce vyvolat paniku tesne pred nimi
ono je to cele poprepletane.
tu je jedna z prvych sprav o Grecku. je to zo 17.6.2011
http://ekonomika.sme.sk/c/5941195/green ... -isty.html
vtedy Greenspan hovoril, ze Grecko ma potencial stiahnut spojene staty do dalsej recesie.
Vtedy som ani ja neroumel ako moze male Grecko stiahnut najsilnejsiu ekonomiku sveta.
A podarilo sa im to, stiahli nielen USA ale aj celu EU. Sice nie pramo do recesie ale v zaujme zabranenia paniky do precedensu neobmedzenoho tlacenia penazi aj v EU a Japonsku. A dnes sa spekuluje nad dalsim navysenim eurovalu na 2 bln Euro.
http://hnonline.sk/ekonomika/c1-5761454 ... di-spiegel
ono je to cele poprepletane.
tu je jedna z prvych sprav o Grecku. je to zo 17.6.2011
http://ekonomika.sme.sk/c/5941195/green ... -isty.html
vtedy Greenspan hovoril, ze Grecko ma potencial stiahnut spojene staty do dalsej recesie.
Vtedy som ani ja neroumel ako moze male Grecko stiahnut najsilnejsiu ekonomiku sveta.
A podarilo sa im to, stiahli nielen USA ale aj celu EU. Sice nie pramo do recesie ale v zaujme zabranenia paniky do precedensu neobmedzenoho tlacenia penazi aj v EU a Japonsku. A dnes sa spekuluje nad dalsim navysenim eurovalu na 2 bln Euro.
http://hnonline.sk/ekonomika/c1-5761454 ... di-spiegel
Minulého roku som cez Internet nakupoval (niečo deťom miesto stavebného, niečo mne s manželkou) myslím že som neprerobil :michal85 napísal:Nazdar, Rudo nacrtol pre mna prave aktualnu temu ohladne kupy zlata/striebra. Dlhsie sa snazim zorientovat v obchode zo zlatom/striebrom ale vela veci som urcite prehliadol. Ak sa v tom niekto vyznate mohli by ste mi poradit kde nakupovat?
Rad by som si uspory ulozil prave do cennych kovov. Nejde mi o nejake zhodnocovanie penazi ale skor o zachovanie akejtakej hodnoty.
Dakujem
4.5.2011 - 10g/357,-€ , 20g/708,-€ , už dnes by som predal so ziskom.
http://www2.zlato-eu.sk/zlaty-zliatok-a ... aeus-10-g/
http://www2.zlato-eu.sk/zlaty-zliatok-a ... aeus-20-g/
tu sledujem pohyb
http://izlato.sk/zlato/stranka/cenazlata.html
Investičné zlato je oslobodené od DPH (pozor, striebro nie)