CZ-82 polygonalna hlaven
co ja viem ? to bolo len tak z prče, strielal som na gong dve tri , kamarát ten vysolil ale 50 všeliakych čo ponachadzal po strelnici, na terč sa nestrilalo len tak vhodil do hlavne zhodil zaver a picol na sud... alebo gong.. žiadne vedecké veci.. a neskor strielal s tym na 100m normalnym 9m strelivom a z 10 ale tri trafil gong velkosti hlavy..
nebol kamos nahodou u pohraniciarou na vojne? Toto robili zakladaci na hranici v Drietome.
Policajti im predali Lugre a ked si chceli buchnut, tak ich po jednom davali z CZ82.
Ved preco na Kikuli nieje pokope ani jedna tabulka Pozor statna hranica
Pre rozculovacou, ja som bol u zeleznicneho vojska v DK V.U. 1540
Policajti im predali Lugre a ked si chceli buchnut, tak ich po jednom davali z CZ82.
Ved preco na Kikuli nieje pokope ani jedna tabulka Pozor statna hranica
Pre rozculovacou, ja som bol u zeleznicneho vojska v DK V.U. 1540
čítal som tu niake údaje o výkone nábojov vz.82.
Ešte, ked som chodil do SOŠ PZ - nás učili TTÚ tejto zbrane + jej streliva
k strelivu si pamätám, že výkon náboja sa líšil výrobcom. Najslabšie boli ruské originály-tuším okolo 32O m/s , potom sa používali S/B - alebo Považské - tie mali okolo 340-360 m/s a v súčasnosti sa už pár rokov používajú madarské MFS- tie majú 380 m/s
K zbrani možem povedat tolko, že na sebaobrannú strelbu na krátku vzdialenosť- dobrá a na človeka účinná. Ale vzhľadom na požiadavky súčasných potrieb ozbroj.zložiek- je už táto zbran nepostačujúca.
Mám ju v užívaní 10rokov a nepoviem na nu krivého slova. Ani raz mi nezlyhala. Keby sa dalo- určite by som si ju odkúpil pri prezbrojení-už len preto, kolko rokov so mnou odslúžila.
V ruke dobrého strelca má zbran výsledky ako hociktorá moderná zbran.
Ešte, ked som chodil do SOŠ PZ - nás učili TTÚ tejto zbrane + jej streliva
k strelivu si pamätám, že výkon náboja sa líšil výrobcom. Najslabšie boli ruské originály-tuším okolo 32O m/s , potom sa používali S/B - alebo Považské - tie mali okolo 340-360 m/s a v súčasnosti sa už pár rokov používajú madarské MFS- tie majú 380 m/s
K zbrani možem povedat tolko, že na sebaobrannú strelbu na krátku vzdialenosť- dobrá a na človeka účinná. Ale vzhľadom na požiadavky súčasných potrieb ozbroj.zložiek- je už táto zbran nepostačujúca.
Mám ju v užívaní 10rokov a nepoviem na nu krivého slova. Ani raz mi nezlyhala. Keby sa dalo- určite by som si ju odkúpil pri prezbrojení-už len preto, kolko rokov so mnou odslúžila.
Suhlasim, asi pred dvoma mesiacmi som si ju kupil, bola to armadna ulozenka. Striela dobre, je velmi spolahliva a presna (pevna hlaven) aj ked to je iba polygonalny vyvrt (Strielam s nou naozaj presnejsie ako s inymi zbranami, popre v Jarovciach padaju jedna radostpeterson napísal:K zbrani možem povedat tolko, že na sebaobrannú strelbu na krátku vzdialenosť- dobrá a na človeka účinná. Ale vzhľadom na požiadavky súčasných potrieb ozbroj.zložiek- je už táto zbran nepostačujúca.
Ano, na policajnu sluzbu (Napriklad pre PMJ) tato pistol bohuzial moc nieje, nema listu na pripevnenie doplnkov ako baterka a taktiez nieje mozne myslim nahradit mieridla za tritiove. Napriek vsetkemu naboj vz.82 nedosahuje pozadovaneho vykonu pre policajnu sluzbu (Ale na sebaobranu je dostatocny podla mojho nazoru a to uz aj 9mm Makarov, pri ktorom je napriklad riziko priestrelu utocnika nensie ako u 9luger).
Niesom nejakym moc velkym fanusikom CZUB, ale tuto pistol chvalim. Tolko moj nazor k tejto pistole.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 15 Apr 2010, 16:18, upravené celkom 1 krát.