Rozšírenie ZP
čítaj pozorne. Chlapík mal len sk.D- t.j. polovné skúšky, ktoré sú odlišné od skúšok na sk.A,B,C
To som pochopil. Ma vsak platny ZP. Nevidel som v zakone taku stat, ktora by hovorila, ze rozsirit ZP sa da len z niektorych skupin podla §22. Nerozumiem celkom, co s tym ma spolocne zapocitanie skusky.
kedysi na skupinu D, E, F zbrojného preukazu stačilo vykonať skúšku z poľovníctva a doplnkovú skúšku z poľovníctva. Pri rozširovaní na ďaľšie skupiny sa započítala časť skúšky. Tiež mi to tak vysvetlili.
bratia a sestry: ten človek si rozširuje ZP o sk. A. Nakoľko bol doposiaľ iba držiteľom sk.D- tak predtým vykonaná poľovná skúška sa mu v novom konaní započíta pre sk.D, ALE musí vykonať nové skúšky na sk.A.
Ostatné som už napísal predtým.
(odbrzdite sa
)
Ostatné som už napísal predtým.
(odbrzdite sa
súhlas s Petersonom.
Dakujem za odpovede. Cize ak to dobre chapem ak ziadam iba o D tak mam inu skusku? A jeho cakaju cele tie ceremonie nakolko nemal ani psychotest.
to bude mat radost
peterson napísal:Chlapík mal len sk.D- t.j. polovné skúšky, ktoré sú odlišné od skúšok na sk.A,B,C
Pardon som si to nejak nevsimol. A co opacna situacia a ta zas caka mna ked sa konecne dostanem do polovnickej organizacie ake patalie cakaju mna pri rozsirovani na D z mojich BE?
budeš robiť poľovné skúšky a následne rozširovať ZP. Takže budeš musieť predložiť potvrdenie o vykonaní psychotestov nie staršie ako 3mes.
Este aj psychotesty? Jedny som robil minuly rok a dalsie budem musiet absolvovat aj teraz? 
50BMG: Pokiaľ máš absolvované psychotesty už v súvislosti s lipšicovou novelou zákona (či už prvý ZP alebo kvôli "zlému, zlému, zlému samopalu"
), tak ďalšie pri rozširovaní o skupinu D už nebudeš robiť! Ale budeš ich robiť pri žiadosti o nový ZP, pokiaľ máš skupinu A alebo C (až uplynie doba platnostiu toho aktuálneho - samozrejme, pokiaľ dovtedy nedovŕšiš 62 rokov veku
).
(Podľa Daniela bolo cieľom novely zákona dosiahnúť, aby "...každý držiteľ ZP aspoň raz v živote absolvoval psychotesty"... a tí, čo "nosia" alebo "vykonávajú povolanie" alebo majú tie "zlé, zlé... hračky" - pri každom obnovení resp. každých 10 rokov!)
(Podľa Daniela bolo cieľom novely zákona dosiahnúť, aby "...každý držiteľ ZP aspoň raz v živote absolvoval psychotesty"... a tí, čo "nosia" alebo "vykonávajú povolanie" alebo majú tie "zlé, zlé... hračky" - pri každom obnovení resp. každých 10 rokov!)
-
friendly_wilbur
Chcem sa spýtať aké odôvodnenie mám napísať do žiadosti, ak si rozširujem zbrojný preukaz o skupinu D?
"Vykon prava polovnictva"
Rozšírenie z "F"
Začnem trošku širšie
V 90.rokoch kúpil môj otec perkusný revolver "na občiansky" a v 2003 sa menil zákon a už bol potrebný ZP. Ja ako slušný a poctivý občan som samozrejme šiel na políciu, perkusák dal do úschovy, podal žiadosť o ZP a pripravil sa na skúšky. Dostal som ZP skupiny "F" (iný mi teta na polícii neponúkla), čo znamená, že z perkusáka nemôžem legálne strieľať.
Tento rok mi uplynie 10ročná doba platnosti ZP a rád by som podal žiadosť o predlženie/rozšírenie ZP tak, aby som mohol aj strieľať legálne z revolvera. Akú skupinu mi odporúčate? Tipujem, že najschodnejšie bude zrejme "E" (ale dalo by sa aj napr. "B"?)?
Takže potrebujem na rozšírenie z "F" na "E" ak dobre viem:
- žiadosť, kolky, fotky
- psychotesty
- potvrdenie o členstve v klube
- odpis z registra už netreba
- na skúške z odbornej spôsobilosti som mal rovnaké okruhy otázok ako ostatní žiadatelia (zrejme B,D, E): znenia príslušných zákonov, manipulácia so zbraňami, prvá pomoc), takže skúšku by som opakovať nemal?
Dá sa teda takýmto spôsobom napísať perkusák na "E"? Čo ak teta bude zase trvať len na "F"?
Vdaka za odpoved.
Začnem trošku širšie
V 90.rokoch kúpil môj otec perkusný revolver "na občiansky" a v 2003 sa menil zákon a už bol potrebný ZP. Ja ako slušný a poctivý občan som samozrejme šiel na políciu, perkusák dal do úschovy, podal žiadosť o ZP a pripravil sa na skúšky. Dostal som ZP skupiny "F" (iný mi teta na polícii neponúkla), čo znamená, že z perkusáka nemôžem legálne strieľať.
Tento rok mi uplynie 10ročná doba platnosti ZP a rád by som podal žiadosť o predlženie/rozšírenie ZP tak, aby som mohol aj strieľať legálne z revolvera. Akú skupinu mi odporúčate? Tipujem, že najschodnejšie bude zrejme "E" (ale dalo by sa aj napr. "B"?)?
Takže potrebujem na rozšírenie z "F" na "E" ak dobre viem:
- žiadosť, kolky, fotky
- psychotesty
- potvrdenie o členstve v klube
- odpis z registra už netreba
- na skúške z odbornej spôsobilosti som mal rovnaké okruhy otázok ako ostatní žiadatelia (zrejme B,D, E): znenia príslušných zákonov, manipulácia so zbraňami, prvá pomoc), takže skúšku by som opakovať nemal?
Dá sa teda takýmto spôsobom napísať perkusák na "E"? Čo ak teta bude zase trvať len na "F"?
Vdaka za odpoved.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Teta si može trvat na čom chce hlavne nech sa drži zakona,daj si žiadost na rozširenie o A(B),E.Maš na to pravo.