Úpravy

inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Po dlhom uvazovani som prisiel na to ze poistka udernika je na istenie vadnych suciastok.

EDIT

Tato poistka nema nic ine na starosti, ci zbran pada alebo sa zle stlaca spust, jedine co isti je vada materialu.

Co tym chcem povedat:
Ked vyberiete poistku udernika tak zbran je stale rovnako "uzivatelsky" bezpecna. Co sa tyka pravdepodobnosti "nehody" v pripade vadneho materialu tak riziko "mierne" stupne :-)

A tym chcem povedat ze asi trochu odlachčim glock a zlepsim chod spuste :-)
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

BKSL-ako tak čítam ti chod pracovat do Rakuska.Glock bude mať s teba radost.lebo ty mu znížiš rozpočet,lebo povyberaš polovicu sučiastok :twisted: Len ked dakedy prídeš ku nam musíš ich tam nahodit spat,aby si si po ceste neodstrelil nohu.A ešte preto aby si ma nevybuchal :twisted:
Naposledy upravil/-a BALISTIK v 24 Jan 2009, 07:11, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Teraz je ta zbran nositelna iba bez naboja v komore.
Ked to otestujem na strelnici tak to potom asi vratim naspat.
Teraz je ta spust ale rovnako tvrda a len to zrazu cvakne, parada :-)
Ide o to ze tiahlo spuste je uz stale pritlacene o stojinu a stlacenie spuste neurobi nic ine len to tiahlo po stojine zosunie dolu a vypusti udernik.
Az taka romantika, len ta bezpecnost je na bode mrazu.
inspiring_kepler

Vysledok testu na strelnici :-)
Investoval som do toho 100 nabojov. Prebijance ARES s tazkou strelou.
Strielal som s kamaratom dvoj-trojstrely.

Najlepsi cas mal kamarat a to 0,18s.
Ja som mal 0,19s viac krat takze je to vypovedny vysledok.

Co z toho pre mna vyplyva ? Ze na to ako som znizil bezpecnost zbrane ma tych mojich 2 az 3 ms nizsieho split-u oproti bezpecnemu G26 moc nezaujima. Takze upravy idu naspat, kedze chcem nosit v G26 naboj v komore.

BALISTIK ten tvoj syndrom rychleho prstu ja isto nemam :-(
Musim uznat ze si dobry, lebo teraz viem ze uz je to len v strelcovi.

Raz v zivote som mal na G19 split 0,16s ale to bolo nechtiac a skor mi nejako divno poskocila zbran v ruke a vystrelila aj druhy krat.
Pisal som o tom tu:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Jednoznacne na Glock-u maximalne vymenit standardnu 2,5 kg stojinu za 2 kg a to je asi jedina uprava spustoveho mechanizmu, ktora je vhodna. To je moja osobna skusenost.
BALISTIK
moderátor

Presne ako hovoríš,na Glocku sa iny zasah neodporuča.Mam predlženy zachyt,2kg stojinu,trocha prelešteny mechanizmus.Rychli split,toreticky je ti to na parkure nanič,ako píšes je to strata minimalna.Je to dobré ako tomu hovoríme len ako exibicia,že sa da strielat skoro ako davkou :wink: O tom či som dobry,alebo nie, nemožeš posudit len tak s fora :wink: Najlepšie dat si spoločny trening,alebo tak...Ja sa neradím medzi Slovensku elitu,lebo nemam čas,ani love sa tomu venovat až tak.Preto treba strielat pre zabavu.Mam kamarata čo ma zbrojak asi tri roky,ma blizko 40rokov a tak mu učarila strelba,že ma 9zbrani.Teraz najnovšie ide mat odstrelovačku SIG za vyše 4500eur s vybavou.Tomu hovorím ...neviem sa vyjadrit :shock: Ale ked sa ma niekto spyta ako je možne sa tak dobre naučit,ukažem jeho, za tri roky ma občas fukne-ovšem ked nemam naladu :twisted: Netreba mat vela penazi len chut trenovat a učit sa,čo vidím BKSL-že maš :wink:
inspiring_kepler

Este som ojednal ten "housing" s tou nastavitelnou skrutkou.
Nastavenie na konkretny Glock by malo urobit o 2 az 3 mm kratsi reset.
Alebo inak povedane nezatlacis tolko kohutik spuste pri vystrele lebo to nie je treba a tym usetris par milimetrov na resete.
Bezpecnost nie je ovplyvnena. Malo by to len prospiet, tak som zvedavy.

A k tomu strielaniu, doposial ma vsetko spolu vyslo 61 500 Sk (od maja 2008), nemal som to ani pocitat, dufam ze to zena nebude citat :-)
Z toho mam jednu G26, trezor, CED 7000 a ZP.
Ostatne peniaze su vymena zbrani, poplatky, benzin, naboje, tuning a prislusenstvo. Relativne draha zabava, ale stoji to za to.
Ale rodina pyta svoje. Pre mna je strelba prijemne s "uzitocnym" ale viac casu jednoducho nemam kde zobrat.
inspiring_kepler

Tak nahodil som ten " LWD-322 : Ultimate Trigger Stop 9mm".
Vzadu na rame som si urobil taky maly vstupny otvor pre indusovy kluc na nastavovanie toho maximalneho stlacenia spuste.
Kupodivu mi to urobilo okolo 3-4 mm menej stlacenia spuste a zaroven menej chodu naspat.
Takze som bol "nachvilu" spokojny pokial som nezistil ze udernik ma cudny zvuk pri vystrele - nie taky ako mal. Tak som par krat obtiahol a vystrelil na skusku ci to funguje ale ten udernik bol stale zvlastny tak som demontoval zaver ze sa pozriem kde je problem :-)
A to som zistil ze zachyt udernika sa po vypusteni z tiahla este po nom asi 1 cm zosuval a vysuchal jasnu stopu na tiahle spuste.
Tak som dumal WTF ?! ( arminius to si nevsimaj :-) )
A vydumal som ze udernik a tiahlo ciastocne pruzia a aj po vypusteni udernika este zachyt udernika zosuva po tiahle asi 1 cm.
Samozrejme potom ma udernik slabsi naraz na zapalku naboja co moze v kritickych pripadoch sposobit neodpalenie zapalky naboja.
Tak som "ubral" cez tu nastavovaciu skrutku a prisiel som asi k 1-2 mm usetrenia chodu spuste co ma stalo 20 $ :-(

Takze nedoporucujem.
BALISTIK
moderátor

Kua ty mas aj kolegu :?: Myslim A JETO :twisted: Ty raz stoho urobíš nejaky prevratny system :lol:
inspiring_kepler

Vratil som sa z 2 kg stojiny spat k 2,5kg stojine na G26, lebo spust uz isla velmi lahko a pri taseni a naslednej strelbe je to uz nebezpecne a este pri tom behat a strielat to uz aj 3,5 kg spust na Ruger LCP je v pohode.
Keby ja som mal klasicke SA tak uz som dead.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

BKSL
ved nebehes s prstom na spusti?
Ked som cital tvoje upravy v duchu som si myslel,ze sa vratis k povodnym dielom / na mojom G ostala-ne,vzdy 2,5kg odpor,akurat je vylesteny kvoli plynulejsiemu chodu.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

jediny "experiment" som skusil s cervenou pruzinou udrenika /f.Glock/

Obrázok
inspiring_kepler

Jasne ze bezim s prstom na spusti ako inak sa da potom strielat :-)

Taky cvicny priklad:

Vzdialenost od tercov cca. 6 metrov, stojim na jednej strane strelnice.
Skryte nosenie. Puzdra Fobus upravene, G26 a LCP. Zbrane vzdy natiahnute.

Spustim CED casovac ...píp
Okamzite zacnem upalovat na druhu stranu strelnice pricom ihned aj tasim a strielam na dva terce, minimalne dvojstrel. Cela ta "bavka" trva do 3 sekund.
Z toho byva do 1,5 s na prvy vystrel a tasenie - uz v pohybe a potom minimalne dalsie tri strely v pohybe alebo postranom cuvani. Vacsinou len pravou rukou lebo neni casu na teke veci ako chytit obojrucne :-)

Asi uznate ze prst na spusti musi byt stale pocas celej 3 sekundovky :-)

Byt tazsie zasiahnutelny terc ale pritom ihned klast aj aktivny odpor, to by mal byt asi taky zmysel tohoto pobehovania po strelnici s prstom na spusti.
Preto som sa vratil aj k 2,5 kg stojine lebo uz som mal aj nechcene vystrely pri taseni pocas behu.
yarco
moderátor
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL napísal:Asi uznate ze prst na spusti musi byt stale pocas celej 3 sekundovky :-)
Neuzname, nemusi. :wink:
Prst by mal byt na spusti az od chvile, ked mieris smerom na ciel.
Urcite nie tak, aby doslo az na "nechcene vystrely pri taseni pocas behu" :!:
inspiring_kepler

Problem ani nie tak ten beh uz so zbranou ale prve uchopenie zbrane a prvy vystrel. To je problem. A pod nechcenym vystrelom v tomto pripade treba mysliet velku odchylku od stredu terca a nie strelbu do nohy :-)
inspiring_moser

Príspevok od používateľa inspiring_moser »

BKSL - pekne pises a asi aj strielas. No a co stres a adrenalin ? Priklanam sa k nazoru - bez palca a gule v komore. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"