na k100, ak nie je zamknuta hlven možeš sice spustit kladivo, ale toto nie je schopne odpalit kapslu , nakolko radius zaveru kladivo nepusti k zapalniku. ak by došlo k odpaleniu v nezamknutom stave - a teda priebeh výstrelu by bol ako pri dynamickom neuzamknutom závere, pri váhe záveru 340gramov a náboji luger by to strelec určite okamžite pocítil. + si dovolím tvrdit, že by jediná takáto rana rozbila dorazovú plochu lučíka.
amen
JK
BKSL napísal:Chalani a neni to s toho, ze hlaven sa este uplne nezamkneIgrlik napísal: (trošku podobné ale o dosť menej nafúknuté nábojnice mi vypadávajú z .22 LR pištoľky s dynamickým záverom...)
a zaver uz ma pritlacenu nabojnicu na sebe, aj nabojnica je korektne pod vyhadzovacom a vlastne uz vystrelite (udernik padne na zapalku).
T.j. nabojnica nie je este uplne cela v hlavni alebo inak povedane hlaven sa korektne nezamkne (nepride do pozicie) a naboj uz vystreli ?!
Tento system uzamykania K100 to dovoli, Browning nie.
Toto pozera na problem s casovo korektnym uzamknutim hlavne.
Tak teraz som zvedavy lebo tie nabojnice to kricia do sveta.
Ked sa hlaven korektne nezamkne na K100 tak treba apon vytvorit zabezpecenie aby sa nedalo vystrelit ale to tu clovek ohladom K100 moze vypisovat aj do nekonecna