Prihlasenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

aparapi: predajňa si má splniť ohlasovaciu povinnosť, komu predali perkusák. Ale samozrejme iný okres-iný mrav
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

A ked ide o kúpu od súkromnej osoby?
Podľa zákona kupujuci aj predávajú majú ohlásiť prevod zbrane do 7 dní. Nič že treba niečo riešiť vopred sa v zákone nepíše.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

spíšte si klasickú kúpno-predajnú zmluvu, urobte si z nej kopie a to zaneste na Oddelenie zbraní.
aparapi
častý prispievateľ

Ak bude treba, použijem, vdaka
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

uz som kupoval viac C-ckovych zbrani od sukromneho drzitela

stretli sme sa na JEHO okrese, namieste sme vypisali obaja papiere co nam cajti dali

ja som dostal svoju cast potvrdenia plus mi dali zalepenu obalku (urobili si zo mna kuriera) a zasiel som na svoj okres, zaplatil 4,5e a dostal som karticku

nic som dopredu na svojom okrese nenahlasoval ani nevypisoval
aparapi
častý prispievateľ

Takže nakoniec všetko dobre dopadlo a prepis prebehol v podstate tak ako písal napr. "roman" :)
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tento rok je pre vela nas prelomovy a nutene navstivime nase prislusne oddelenia za ucelom predlzenia zbrojneho pasu :-)
1. Je nutne dostat na kazdu zbran novu karticku zbrane = 4,5E ? Naposledy mi len na zbrojak napisali stare cislo zbrojaku a nove karticky mi nevidavali.
2. Ak nie je viditeľne sériove cislo napr hlavne, moze po mne pozadovat rozobratie zbrane za ucelom tohoto zistenia? Ak ano, na zaklade coho?
3. Ak mi konci tlakovka v roku 2014 a ja ju idem zaevidovat na novy zbrojak budu chciet novu tlakovku, ked stara je stale platna v danom kalendarnom roku?
aparapi
častý prispievateľ

2. bol som v stredu na oddelení a požadovali (nielen) odomňa rozobratie zbrane za účelom zistenia výrobných čísel :) Musel som si odskočiť do auta pre náradie :twisted:
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tiez som tuto buzeraciu raz absolvoval a druhu uz odmietam, tak preto sa pytam na zaklade coho.
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Minulý týždeň som riešil predĺženie ZP a dostal som pre všetky zbrane aj nové preukazy. Tiež tam bol problém nájsť všetky čísla, tak sme s tetušou hľadali a nakoniec našli :roll:
Nebolo potrebné rozoberať nič, ale pravdupovediac, keď by mi mala rozoberať moje zbrane dotyčná tetuška, tak to radšej urobím sám :mrgreen:
inspiring_hodgkin

aparapi napísal:2. bol som v stredu na oddelení a požadovali (nielen) odomňa rozobratie zbrane za účelom zistenia výrobných čísel :) Musel som si odskočiť do auta pre náradie :twisted:
Leatherman je u mňa vždy na opasku, takže nemusím potom v podobných prípadoch nikam skákať. Vrelo doporučujem.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

V zaujme rychleho riesenia by som to tam rozobral.
Policajt to cislo musi mat aby zbran zapisal a neviem ci ma povinnost ho hladat.
Este ti to posle na expertizu aby tam nasli cislo a si pockas par tyzdnov:)
Co sa 3. tyka, tam je zakon celkom jasny - § 38 (1) (tj ziadat mozu, ale zrejme nebudu)
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Terex napísal:Minulý týždeň som riešil predĺženie ZP a dostal som pre všetky zbrane aj nové preukazy.
platil si za nove karticky ?
inspiring_hodgkin

Žial áno. Za každú zbraň 4,5€... :x
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Rasťo:
ad 1 - tiež mám na ZP podobnú poznámku s číslom starého ZP, ale po novom to už vraj nejde, údajne im to "systém neumožňuje". Či je to ozaj tak alebo len majú dôrazný príkaz zvyšovať príjmy štátneho rozpočtu kde sa len dá, neviem.

ad 3 - žiadať ju síce môžu, otázka znie na základe čoho, ak ešte neuplynula zákonná lehota od poslednej tlakovky. Teoreticky by to od teba mohli žiadať aj na základe posledných dvoch riadkov §38 ods. 1, čo by ale predpokladám museli nejako hodnoverne zdôvodniť:
"... alebo ak je dôvodné podozrenie zo zlého technického stavu zbrane alebo na účel overenia technického stavu zbrane kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f)."
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"