Podnikateľ strieľal po zlodejoch brokovnicou...

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Neviem prečo stále niekto točí o prezumpcii neviny. Strelec je nevinný do uznania viny súdom. Zatiaľ je iba obvinený. Aj keď sa šetrením preukáže že strieľal stále je do rozsudku nevinný.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Jack: ešte si mohol doplniť, že podmienky NO vyžadujú , aby obrana nebola celkom zjavne neprimeraná avšak následok v porovnaní s KN môže byť väčší.

Keď sa to zhrnie- tak sa prihliada na veci ako:
-páchateľ musí znášať následky svojho útoku
- NO nebola celkom zjavne neprimeraná- čo v prípade obranca s teleskopom proti trom útočníkom zjavne NENI
-konečný následok obrany- či nedošlo k excesu
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Velmi pekny clanok, oplati sa precitat do konca.
Taky isty hnus ako u nas.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

akoby mi z duse písal :
Je také na zváženou, zda úraz či úmrtí zloděje při výkonu "povolání" není normální "pracovní úraz“. Nejvyšší soud by měl v tomto ohledu donutit zdravotní pojišťovny, aby podobné lapálie zařadily do pojistných úhrad. Říkám si ale, jestli nebude levnější nařídit rovnou okrádaným povinnost uvařit zloději kafe a pak mu cennosti na cestu úhledně zabalit. Kafe raději bez kofeinu. Protože kdyby zloděje po kafi trefil šlak, asi byste z basy nevylezli.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

toto je fakt nestastny vyrok, jemne povedane... chlap mi strhne z ramena pusku co prenasam v puzdre a v obale su aj naboje a zacne s tym zdrhat... picnem ho do kolena pistolou a mam pokus vrazdy ne? hroza
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Smutne co sa v tych Cechach deje. Strata racionalnej uvahy.
Co asi takyto precedens urobi ?! Ludia sa budu bat branit svoj majetok a na druhej strane zlodeji budu mat o to viac odvahy im nan siahnut. Takze smer to naberie k nestabilite systemu.
Toto uz v USA davno pochopili ze kapitalizmus je postaveny na peniazoch a musia ludom umoznit si tie peniaze chranit lebo inak system pada.
Ludia nebudu produkovat pracu=peniaze ked vedia ze mozu o ne lahko prist. Toto by ti pseudohumanisti uz mohli pochopit ze vedu system ku kolapsu a socialnym nepokojom. Europa zobud sa uz konecne !!!
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

No nejako takto si predstavujem aj náš súdny systém.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

V tom to konkretnom pripade by ma nenapadlo strielat na utekajuceho zlodeja, vsak kazdemu musi byz jasne ze ked niekomu strielam do chrbrta tak neide o NO ani KN. Ine by bolo keby niekomu z rodinu ublizil, to by som si odsedel, ale pre kus plechu ist sediet...
aris
častý prispievateľ

mozno bt si sa na to inak pozeral, keby si za ten "kus plechu" zaplatil, keby to nebol prvy kus plechu a keby ta ten kus plechu zivil.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Jasne ze by som mal nervy, v ramci obciankych hliadok som chodil strazit zemiaky na pole, na druhom konci kradli cigani. Bol s nami aj polovnik, to ich mal zastrelit, ked utekat zacali? Keby to umoznoval zakon sam ich skolim :D
aris
častý prispievateľ

nie, len som chcel povedat, ze maloco v zivote je len cierne a len biele.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kamov, opatrnejšie s rečami typu "keby som mohol, sám tých cigánov skolím", lebo nepřítel naslouchá a ak bude chcieť udrieť proti streleckej komunite, podobné výroky, hoci myslené ako recesia, mu prídu vhod. :wink:
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

Keby som bol moderator, kamov prispevok zmazem a chlapa zaBANujem. Nema to tu co robit.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"