Ako som ziskal ZP sk. A

Používateľov profilový obrázok
Jareq
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Jareq »

Jarik....tusim, ze pred vcerom mi prislo pozvanie na skusky. Takze pohoda.Nikto u nas nebol. Myslim, ze to nieje az take strasne ako sa to tu v niektorych pripadoch prezentuje. Jednoducho treba mat zdravy rozum a hlavne cisty register. Myslim, ze navstevy podobneho typu su naozaj len vynimocne. Inak super toto forum lebo clovek pomaly ani nemusi kupovat knizku a vsetko potrebne tu najde. Ale tak istota je istota. Este par krat to precitam a myslim, resp. dufam, ze to bude v pohode.:)...este som zabudol, ze byvam aj pracujem v Ziline ale trvaly pobit mam v LM.
infallible_ellis

Príspevok od používateľa infallible_ellis »

Ahojte,
viete niekto odporucit co vsetko by malo figurovat v potvrdeni od zamestnavatela, aby bola sanca na akceptovanie pre "A"cko ?

zo vsetkych info doteraz som zosmolil takuto textaciu >

"Týmto potvrdzujeme, že MENO PRIEZVISKO, nar. DD.MM.YYYY v MESTO, trvalým bydliskom v MESTO, ULICA, zamestnaný v SPOLOCNOST, s.r.o., ADRESA od DATUM na pozícii POZICIA, zodpovedá za zverený majetok firmy aj mimo jej priestorov počas služobných ciest, regionálnych presunov a pod."

myslite, ze je to ok ?
kto by to mal podpisat vo velkej firme (3000zamestnancov) ? Human resources ? Nadriadeny ? Treba peciatku ? alebo staci hlavickovy papier?

alebo staci peciatka a standardne odovodnenie podla zakona priamo do prislusnej kolonky v ziadosti o ZP ?

vdaka...
Jareq
občasný prispievateľ

No ja som ku ziadosti pridal presne take potvrdenie aj s tym obsahom ako pises. A v pohode. Podpisat som to dal priamo sefovi kedze nepracujem az v takej velkej firme. Ale myslim, ze by mohol stacit podpis tvojho nadriadeneho, resp. cloveka ktory je za Teba "zodpovedny ". Hod to cele na hlavickovy papier, sekretarka nech Ti tam buchne peciatku a hotovo.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Lupra tak nejak som to mal aj ja, odovodnenie podla zakona na ziadosti, k tomu prilozeny takyto papier, podpisal mi ho veduci prevadzky. Plus som tam mal este ze som zamestany na dobu neurcitu ale to uz je detail.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Napr takto:

DOHODA O HMOTNEJ ZODPOVEDNOSTI
uzavretá medzi týmito zmluvnými stranami:

Zamestnávateľ:
Sídlo :
Zástupca :

a

Pracovník:

Článok I.

1. Podľa pracovnej zmluvy zo dňa ...bol pracovník prijatý do funkcie ...
Vzhľadom na to, že s touto funkciou je spojená aj hmotná zodpovednosť za :

( napr. pokladničná hotovosť, ceniny , tovar )

ktoré prevzal na základe inventúrneho zápisu zo dňa ... a ktoré prevezme kedykoľvek počas trvania tejto dohody.

2. Pracovník sa zaväzuje všetky hodnoty riadne vyúčtovať a dbať, aby na zverených hodnotách nevznikli škody.Pri hospodárení je povinný riadiť sa platnými právnymi predpismi a pokynmi zamestnávateľa.

3. Pracovník preberá hmotnú zodpovednosť za schodok, ktorý sa zistí počas jeho hospodárenia, pokiaľ nepreukáže, že tento schodok nezavinil.

Článok II.

1. Zamestnávateľ sa zaväzuje vytvoriť pracovníkovi podmienky, ktoré mu umožnia riadne vykonávať povinnosti vyplývajúce z tejto dohody.

2. Pracovník je povinný bezodkladne písomne upozorniť zamestnávateľa na nedostatky, ktoré ohrozujú riadne hospodárenie alebo plnenie jeho povinností.

Článok III.

Táto dohoda zaniká skončením pracovného pomeru, alebo prevedením na inú prácu, alebo odstúpením pracovníka od tejto dohody v zmysle § 177 ZP.

Článok IV.

Táto dohoda o hmotnej zodpovednosti je vyhotovená v dvoch vyhotoveniach, z ktorých jedno obdrží pracovník a jedno zamestnávateľ.

V... dňa ...

Zamestnávateľ : Pracovník :

Doložka o spoločnej hmotnej zodpovednosti:

Pracovník sa zaväzuje, že v prípade, ak bude pracovať na spoločnom pracovisku s ďaľšími pracovníkmi, ktorí majú uzavretú dohodu o hmotnej zodpovednosti, bude za schodok na zverených hodnotách zodpovedať spoločne s nimi.

V... dňa ...

Zamestnávateľ : Pracovník :
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Michal1:
Pride mi to prilis komplikovane, kvoli PZ a zbrojaku podpisovat navyse zmluvu so zamestnavatelom, pricom hmotnu zodpovednost ma vela ludi obvykle uz zahrnutu priamo v pracovnej zmluve alebo jej dodatku.

Nezabudaj, ze zmluvu ako dokument podpisuje za firmu opravneny zastupca (konatel, usekovy riaditel, generalny riaditel a pod.), ale na potvrdenie uvedene Luprom staci podpis tvojho priameho nadriadeneho(*).
V malej firme je to asi jedno, vo velkej to je vyrazny rozdiel.

lupra:
To potvrdenie podpisane sefom je podla mna ok, idealne na hlavickovom papieri a s peciatkou.
Ja som prilozil aj kopiu prvej strany pracovnej zmluvy, z ktorej je jasne len to, ze robim na spominanej pozicii. Ale to uz len v ramci hesla "cim viac papierov a potvrdeni, tym lepsie", ktore mi posepla teta na PZ.

(*) Normalny sef by nemusel mat s podpisom takeho papiera problem, kedze je takmer isto v sulade s realitou - pod zvereny majetok spada hocico, napr. mobil, sluzobne auto, notebook, firemna dokumentacia a pod.
Jareq
občasný prispievateľ

.....presne tak. Normalny hlavickovy papier a podpis.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

A ak máš v tom mobile či notebooku aj telefónne čísla či adresy, tak už vlastne opatruješ aj osobé údaje. Jak ja.
:lol:
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

To je typizovana zmluva o DOHODE O HMOTNEJ ZODPOVEDNOSTI.

Ja idem s tymto.
Jareq
občasný prispievateľ

Takze dnes sa to podarilo. A, E, F...uplne v pohode. Staci si poriadne precitat knizku a neda sa to nespravit. Teraz uz len rozhodnut sa pre zbran...
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

GLOCK! ;)
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

koudelka napísal:GLOCK! ;)
Daj bacha čo pišeš ešte sa ti K-stovkary neozvali :wink:
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

HH
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

koudelka napísal:HH
Ja len to že ja mam GLOCKA. :lol:
Jareq
občasný prispievateľ

Tak tak....asi to bude Glock....K100 este trosku necham vyzriet a neskor mozno kupim....zatial 70:30 pre glock:D
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"