K22

Budete zvažova? kúpu pištole K22

Hlasovanie ukončené 28 Jan 2009, 20:09

áno
21
45%
nie
13
28%
ešte to zvážim
7
15%
ocenil by som radšej iba adaptér ako celú novú zbra?
6
13%

Celkom hlasov: 47

duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

no stihol si zareagovat, po tom co som svoj prispevok vymazal nakolko som zbadal ze uz som tu pisal, mierenka mi nejde tak to ja neviem porovnat, da sa povedat, ze som nebadal rozdiel, ako majitel gp buchaciek mi je k22 blizsia nakolko som si ju vedel doladit, a mieridlo dynamik a svetlovodiva mucha mi pride lepsia u kacka ako tie nemozne mieridla na rugery. mal som nerezoveho rugera a mal obcas problemy so strelivom, kolega v klube kupil takeho isteho ale klasika ocel a ten krasne ide aj so slabou lapuou magazine, na mierenku bude asi ruger ten sa da upravit na klasicke jednorucne drzanie ala issf.
Používateľov profilový obrázok
miro_sk
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa miro_sk »

Ja som si ju kupil pred dvomi tyzdnami, prve dojmy boli vselijake, 200 vystrelov a 150 zadrziek . . .:D, ale . . . . vymenil som pruzinu za tvrdsiu a hlavne strelivo, najhorsie bolo Federal 22LR HV Champion 36GR HP , dnes som pustil CCI BLAZER 40 GR a CCI MINI-MAG 40 GR a uz sa z tej pistolky konecne tesim, velmi, velmi presna, spätny raz minimalny, lepsie povedane ziadny.mam ju na rame MK7 :wink: . v trezore uz caka 2000 vceliciek a co je najdolezitejsie ze nova,,deviatka" moju manzelku uz vobec nekope . . . :D
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Moje skusenosti su len pozitivne, po 250 vystreloch bola len jadna zadrzka, stirelal som najlacnejsie blazery. Takze u mna spokojnost. jedine co je skoda, tie zasobniky, ze nepodrzia zaver ked ostanu prazdne. toto je jedina vec, ktoru by som vitkol, ale verim, ze do buducna budu nove.
Martin.
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Martin. »

Otázka pre majiteľov k22s, ako v nej šlapú subsoniky ?
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Zdravim chlapi. Rozmyslam ze o tuto hracku oplieskam poslednu vyplatu :D tak ci mi sem nemozte hodit nejake pojmi a dojmi ti co ju mate. Hlavne by ma zaujimalo ci papa strelivo zaradom alebo si vybera ako Sig ci P22 a tiez, ale to je skor otazka na vyrobcu ci budu nove zasobniky schopne zachytit zaver po poslednom vystrele, aj ked to nie je pre mna rozhodujuce. A celkovo ci ste s touto hrackou spokojny. Vopred vdaka za pripadne odpovede :)
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Ja osobne by som ti odporucal odrpaskat z toho aspon krabicku nabojov, aby si si bol isty ze ti ta zbran sedi. Co sa tkyka k100, tak co sa tyka uchopu a a spusti - momentalne som velmi spokojny s produkciou GP, cakam co ukaze ZVS. Malorazka - mam odstrielane len SIG moskyto a ciatocne Walthetr P22 (diki Skemrovi ze ma zasvetil ) a osobne by som sa K22 nebal. Urcite je to dobry doplnok k plnotucnej K100 na lacny trening. Ale musim dodat ze v .22 je dost velky vyber v rovnakej cenovej kategorii - ak sa orientujes na SIG, tak je pre teba vyhodne moskyto, ak na WATLRA, tak urcite chod do p22, ak cisto na .22 tak skus ruger alebo k22... Chcem tym povedat ze co poznam ludi, tak nezostali pri kalibri .22, ale beru to ako doplnok k plnotucnej zbrani, a ak chces cisto len .22 tak je vhodne to mat dolpnok (zhodne ovladanie, drzanie..) ako mas plnotucnu zbran.
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Kapula ma pravdu 1 zbran nikdy nestaci, ale ak ide o lacne strielanie , tak 22LR je neprekonatelny.
A k Waltheru P22, zivotnost ma okolo 10 000vystrelou a vraj podobne ma aj Moskyto.
Z vlastnej skusennosti ti poviem za 10 000 vystrelou ti z 22LR ubehne velmy rychlo.
Takze radsej neake euro dosetri a kup si pistolku co ma uzaver z ocele a nie zo zinkovych zliatin aku uz mnou spominane 2 hrackyod od SIGu ci Walthera.
Ruger je skvela volba z dlhou zivotnostou a aj novsie K22 maju ocelovy uzaver a normalnu hlaven.
Nie ako P22 co na miesto hlavne slamku
:wink:
Osobne tiez premyslam nad K22, ale teraz kupujem okna na cely barak a manzelka by ma asi pouzila ako terc ak by som kupil novu zbran :wink:
Ak pojdes do K22 skus sa dohodnut z niekym kto ju ma, nech ta necha vystrelit.
A pripadne sa informuj v BB u p.Lihana od ktoreho v.cisla su K22 z ocelovym uzaverom a podla toho nakup.
Snad ti toto trocha pomohlo v rozhodovani, ak mas este neake otazky,kludne napis.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

No j a som k22 s kratkym ocelovym zaverom poslal do expanzu nakolko to nechcelo fungovat, alena moje prekvapenie kolega z klubu kupil klasicku full size s ocelovym zaverom a po blizsej obhliadke som pochopil, ze uz ju troska doladili, striela krasne, a kolega je maximalne spokjny. Tuto by som si uz nechal. Ale zatial ma ziadna 22jka nepresvedcila viac ako Kadet , ten slape ako omega.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Je to fajn pištolka, veľmi pohodové bezproblémové strieľanie, jedine čo na nej zamrzí sú zásobníky bez záchytov, teda ak si nerátaš pri strieľaní náboje, pri každom zásobníku zbytočne ničíš úderník cvakaním naprázdno. Ďalšia vec čo mi vadí je povrchová úprava bicieho kohúta a tej prednej časti hlavne, nakoľko sa dosť ošucháva :?
wizzard160
prispievateľ

kapula napísal:Ale musim dodat ze v .22 je dost velky vyber v rovnakej cenovej kategorii - ak sa orientujes na SIG, tak je pre teba vyhodne moskyto, ak na WATLRA, tak urcite chod do p22, ak cisto na .22 tak skus ruger alebo k22... Chcem tym povedat ze co poznam ludi, tak nezostali pri kalibri .22, ale beru to ako doplnok k plnotucnej zbrani, a ak chces cisto len .22 tak je vhodne to mat dolpnok (zhodne ovladanie, drzanie..) ako mas plnotucnu zbran.

Ja uz mam tie hracky co su v mojom podpise a pravdu povediac za navstevu strelnice davam 50eur co dost znizuje moju frekvenciu tychto navstev :/ , prave to je dovod koli ktoremu som sa rozhodol pre .22ku a K22 mi pride ako najrozumnejsia volba. Povodne som chcel Sig Mosqito ale po mnohych recenziach a nakoniec aj po skusenostiach jedneho z majitelov, ktoreho som nahodne stretol v predajni akurat ked som sa na Komara pytal predavaca , som sa rozhodol ist do K22. Ked na to idem logicky: Sig - nespolahlivy, vyberavy na strelivo (vraj po 10k nabojoch zvykne vypadat hlaven); P22 - stacilo mi vidiet rozborku, ta hlaven je fakt ako brcko na kolu, Ruger - 650e ... , K22 bude moja PRVA nova zbran, 9mm luger zatial nemam a kym si nerozsirim o Acko tak ani neplanujem tento kaliber a na strelnicu mi .22lr postacuje. (pre "spravny pocit zo strelby" je na leto naplanovane Norinco M1911A1 .45ACP
:twisted: ).

Zaujimaju ma este dve veci:

Zerie K22 bez problemov tieto klasicke Blazre? http://www.zbrane-ke.sk/popup_image.php?pID=2438

A tiez planujem tuto verziu :

http://www.grandpower.eu/index.php?page ... Itemid=119

tak ci tato ma ten ocelovy zaver a ci mieridla maju aspon biele bodky .
Co sa tyka ramu a uchopu v obchode som si potazkal GP P1 v Mk7 rame a sadla ako rit na servbel tak ci Mk6ka ma podobny uchop pripadne ci je neskor mozny tunning ala vymena Mk6 ramu za Mk 7, ale to je opat otazka na vyrobcu tkoru budem riesit az tu zbran budem mat doma :) .

Inak som z blizkeho okolia KE tak nvm ci tu niekto ma K22s v Mk6 rame
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Blazere idu bezproblemov, so subsonikmi som potiaze. Uchop je rovnaky ako klasicka K100, akurat zbran ma trosku ine tazisko a je lahsia. Mieridla, je tam sportovy cielnik a muska s bielou bodkou. Ja som tu svoju uz predal, tak pisem len z pamati. Je to skvela zbran, mne osobne vadilo, ze nema strelecku pohotovost, teda po poslednom naboji neostane zaver vzadu. To bol aj dovod preco opustila moj inventar.
wizzard160
prispievateľ

Taak kacica je uz doma sice len v "baby" verzii ale ocka mi zasvietili ked som ju v predajni do ruky prvy krat chytil, zajtra sa chystam na strelnicu zopar Blazerov z nej popustat tak dufam ze bude vsetko OK. Inak tie zasobniky su desne paskuju sa fakt tazko a ja som si kupil dve vybijacie naboje ktore som chcel davat ako posledne do zasobnika aby som nemusel pocitat vystreli a necvakal naprazdno no nvm preco mi ich nechce zo zasobnika nahodit do nab. komory tak asi budem odkazany na matematiku :/ ale zbran krasna konecne mam nieco co ma aj zarucnu lehotu a menej rokov ako ja :D. Inak aku pruzinu mam na tie Blazere nahodit tu silnejsiu alebo slabsiu?
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Záleží od kusu, mne napr. idú pekne na slabšiu :)
friendly_banzai

Príspevok od používateľa friendly_banzai »

Wizard kde si videl Rugera za 650? Ja som teraz kupoval nového P4MKIII 22/45 za 320. Je to pohoda a ide ďaleko lepšie ako K-22. Zožerie čokoľvek a zádržka žiadna. Proste radosť strieľať. Moja žena prvý krát v živote držala pištol a dala z neho 93 zo 100. To hovorí za všetko. Len tá zborka, ale to sa časom asi podá.
satu
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

wizzard160 napísal: som si kupil dve vybijacie naboje ktore som chcel davat ako posledne do zasobnika aby som nemusel pocitat vystreli a necvakal naprazdno no nvm preco mi ich nechce zo zasobnika nahodit do nab. komory
Mne hlinikovy vybijaci naboj K22 podava bezproblemov. Mam aj plastove, take cervene, ktore su kratsie, asi ako short, a tie mi K22 nepoda. Walther P22 mi podava aj tie plastove.
Co sa tyka mieridiel, upravil som ich namalovanim bielym smaltom.

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"