Mhm, mini-sniper znie super, aj tak pocas Standardu nemame moc co robit, a .22kove strelivo netreba prebijat a za par eur je ho kvantum. A ak to takto rozdelime (polovica skorovania presna strelba na terce, a druha polovica mini-battlefield), tak sa to ozaj bude dat odstrielat s akoukolvek 22kou (opakovacka ci samonabijacka) bez nejakeho velkeho znevyhodnenia (sutaze strelcov v pevnych kozenych kabatoch a s Anschutzmi a pod. sa robia aj inde). Takto by to mohla byt docela zabava, i ked tie gongy by sme asi mali podvesit do nejakych jednoduchych drevenych/latkovych U-ciek (pocas strelby standardu ich cinknutie asi nebude az tak dobre pocut).
A dik za (uz doplnene/kompletne) vysledky! Tohtorocne Extremo bola asi najlepsia sutaz na akej som kedy bol. Spravni ludia, dobra organizacia, idealne pocasie, atd. Sice sa kvoli malemu casovemu sklzu nestihlo odstrielat z veze, ale aj tak to bola sutaz na ktoru budem dlho spominat. Studenu ranu na 700m (ked som este nemal zistene naklikania) som sice nedal, ale potom to uz bolo len lepsie a lepsie, a battlefield sme s Hroch-sniperom dali v rekordnom case

Ceresnickou na torte bolo ze sa mi ako jedinemu podarilo dostat nespozorovany cez vsetky hliadky (tohto roku ich bolo 20) a dat aj ten finalny balon (strielal som hlboko z lesa na 366m). Skoda ze ‚vdaka‘ kanadskemu zartiku I. sme sa s Hroch-sniperom rozdelili predcasne (a pri naslednom zbesilom uniku som stratil vysielacku... grrrrr...) a on sa uz potom nestihal dostat na poziciu (tohto roku sa teamy museli na konci aj tak rozdelit – strielalo sa v limite 5 sekund od svetlice na dva balony v dvoch roznych castiach strelnice), ale zvysok sutaze hroch-sniper odstrielal spickovo (na fototerce mal az benchrestove rozptyly) takze v konecnom skorovani sme aj tak mali dostatocne velky naskok. Team H a team C sa sice tiez dostali az na DPS ale boli spozorovani (nakoniec ich ale nechali si to strelit).
Mrzi ma len ze na takuto unikatnu a fantasticku sutaz prislo tak malo domacich strelcov. Za slovensko sme boli len styria/dva teamy (plus dva teamy z madarska, styri z ciech, anglicania tohto roku prist nemohli, poliaci mali vlastnu sutaz a dva rumunske teamy odriekli na poslednu chvilu), co si myslim je dost bieda. Viem ze AKI a lovec mali objektivne dovody, ale prekvapuje ma ze tolko dalsich dobrych strelcov o takuto sutaz nemalo zaujem. Vo svete je takychto sutazi len par, nam najblizsi je Finnsniper a ten je tisicky km daleko a len pre par teamov na specialne pozvanie. A my mame takuto sutaz doma za humnami, I. si s tym dal spustu prace a naozaj to bolo este lepsie nez minuly rok (malicko to haprovalo len pri nocnych strelbach, ale aj tam sme nakoniec odstrielali vsetky vzdialenosti = 350/400/500/600m). Takticka cast bola tentokrat tiez tazka, strazci boli vyborne zohrani, vybaveni a zkoordinovani a pochytali vacsinu strelcov, navyse na DPSke je opraveny plot dokola (ja som preliezal cez padnuty strom), a baloniky/terce aj v tom miernom vetriku lietali jak besne, kazdopadne kolem a kolem je to naozaj unikatna sutaz aku nam mozu zavidiet strelci z celej europy a kto nebol moze len lutovat...
Aspon jedno foto vitazneho G (Ghost

teamu:
Gunslinger