Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Časom by som aj rád súťažil, ale momentálne túto ambíciu ešte nemám :) Bol by som samozrejme rád, keby bola čo najpresnejšia, ale nerobím si ilúzie.

Takže v zásade z nostalgie a na také to domáce žuvanie :) Drahú presnú pušku si môžem kúpiť hoci kedy v budúcnosti :)
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

no ak chces sutazny kus budes musiet riadne kua pokukat obchody takych je na sk jak safranu najkvalitnejsi su svedi z hexagonalnym puzdrom ale z tymi som sa ja osobne na SK(zapd) este nestretol :(

a na nostalgicke buchanie alebo ako to tu uz raz pekne bolo napisane "hlusenie nabojov do valu" ti staci hociaka co sa ti zapaci

inak na ceskych forach je kopa popisane ako vybrat mosina
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ak chceš fakt presnú vojenskú opakovačku, za tie peniaze si radšej nechaj doviezť švajčiarsku K31 alebo G11.
Prebíjať budeš musieť tak či tak... a rozdiel v spracovaní a presnosti je o 2 triedy

Ak chceš len kropiť a stačí ti na 50m trafiť terč, vezmi prvú Mosinku a dávaj do nej guľometné patróny po 10c/kus
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Asi si myslel K11, G11 je krapet drahšia :)
inspiring_liskov

nie nemyslel , K31 , K11 aj G11 sa dajú zohnať za porovnateľnú cenu a podľa kusu dosahujú aj porovnateľnú presnosť , vždy však lepšiu ako mosinky ktoré prešli frontom
Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Naposledy upravil/-a Ja som v 02 Jan 2012, 19:49, upravené celkom 1 krát.
inspiring_liskov

ak chceš strieľať fakt presne, aj tak musíš prebíjať a tam si u 7.5x55 vs 7.62x54R na tom istom..cena matríc, prachu a striel je rovnaká.

na kropenie je cena guľomeťákov resp staré zásoby Ekstra a pod bezkonkurenčne nižšia

každý si musí definovať, čo od pušky chce a čím je ochotný ju kŕmiť
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ja som pod G11 myslel tú známu od Heckler Kochu, preto som žartoval, ale teraz vidím, že existuje aj švajčiarska opakovačka G11, takže sorry.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

A kde sa dá taká zachovalá švajčiarska flinta kúpiť za 200 éčiek?
inspiring_liskov

www.egun.de alebo www.waffenboerse.ch , ja som dal za moju viac , lebo som chcel sčíslovanú aj s bodákom.

repasované bývajú od 130e vyššie , doprava aj s nemeckými papiermi ma vyšla na 50e

predpokladám, že občas aj nejaký obchodník pár kusov dotiahne

..a už sme fakt OT

edit
http://www.waffenboerse.ch/gebrauchtwaf ... nnanz.html
http://www.1awaffen.de/waf2.htm
atd.. stačí hľadať
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

Nomed napísal:no ak chces sutazny kus budes musiet riadne kua pokukat obchody takych je na sk jak safranu najkvalitnejsi su svedi z hexagonalnym puzdrom ale z tymi som sa ja osobne na SK(zapd) este nestretol :(

a na nostalgicke buchanie alebo ako to tu uz raz pekne bolo napisane "hlusenie nabojov do valu" ti staci hociaka co sa ti zapaci

inak na ceskych forach je kopa popisane ako vybrat mosina
Ja mam Mosinu rok 1926 hexagonalnym puzdrom a na 100% je z Tuly :wink:
Mosina je fajn a hlavne ma dostocne dostupne strelivo za rozumnu cenu,
ale ak chces prebijat, chod do Schmid Rubin-ky je ovela presnejsia.
Mojou sa da postojacky dat na 50m pollitrova plechovka a to mam mosinu v dobrom stave.
Pouzivam zcivilnene gulometaky.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

kde si ju kupil ?
daj nejaky kontakt .... jednu by som este do zbierky zobral :)
inspiring_liskov

ono je to oktogon , nie hexagon :)
ci je puzdro oble alebo hranate je dane rokom vyroby , uz si nespominam ktore sa robili prve ale dalo by sa to vygooglit

jo a Uko Pekka nie su svedske ale FINSKE mosinky , tie maju ale odlisnu nabojovu komoru, raz je 7.62x53R a strely nie su cal.311 ale cal.308 atd... Svedsko mosinky nevyrabalo

http://en.wikipedia.org/wiki/Mosin

edit:
Model 1891/30 (винтовка образца 1891/30-го года, винтовка Мосина): The most prolific version of the Mosin–Nagant. It was produced for standard issue to all Soviet infantry from 1930 to 1945...Its design was based on the Dragoon rifle with the following modifications:
A cylindrical receiver, replacing the octagonal (commonly called "hex") receiver. Early production 91/30s (from 1930 to 1936) and converted Dragoon rifles retained the hex receiver. The hex receiver rifles are less common and regarded as generally more desirable by collectors.

ad finsko:
The Finnish cartridge 7.62x53R is a slightly modified variation of the Russian 7.62x54R, and is considered interchangeable with 54R; however, there is a difference between Finnish military ammunition manufactured before and after 1939, cartridges from before 1939 use .308 in bullet while those manufactured later use .310 in bullet, change was made due to introduction of M39 "Ukko-Pekka" barreled to use .310 in Soviet ammunition. Handloaded cartridge for Finish rifles should however use a 0.308 inches (7.8 mm) bullet for use with other Finnish Mosin–Nagant variants instead of the 0.310 inches (7.9 mm) one which gives best results in M39, Soviet and other Mosin–Nagant rifles.
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Prvé boli s hranatým púzdrom, na okrúhle sa prešlo až dakedy pred alebo počas druhej vojny. Ad kaliber, tie čo vyliezali z ruských cárskych zbrojoviek boli do r. 1908 tiež kal .308, až potom došlo k modernizácii a menil sa aj projektil z klasického 2R ogiválu na súčasný špicatý. Ak trafíš na fína neváhaj, aj s ostrieľaným vývrtom v kombinácii s gulomeťákmi strieľajú dobre.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"