Izraelská bojová strelba

polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

R napísal:Polucias: prst mimo spúšť nie je 100%, dakde na webe som čítal príbeh chlapíka ktorý sa postrelil g17, pri nejakom pohybe sa mu do lučíka zamotala šnúrka z bundy s plastovým škrtiacim bazmekom. tak opatrne, pri nácviku ako napr. krížová cesta by k niečomu podobnému mohlo dôjsť...
človeče veď aj tak naňho nemierim nikdy,
keby si videla ako si ludia v OZ podávajú zbrane tak všetci ako ste tu taký na bezpečnosť atd. im poberiete zbrojaky, a ja som nebezpečný podla Vás

nemáte šajnu
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ono sa to da robit tak ako to robis, ale napr s prvym nabojom slepim, aby si sa vyhol nestastu pocas pripadnej chyby!!!

Chlapci z Mosadu maju na sebe pocas treningu pravdepodobne aspon neprestrielnu vestu!

Ked sa pozeram na tie popre a ich natocenie nehovoriac o ich povrchu tak mam strach ze niekto uvazoval nad balistikou odrazench striel.

Zda sa mi, ze to robite akoze profesionalne, ale zaroven veeeelmi amatersky a je len otazkou casu, kedy sa daco posere.

Ze na neho nikde nemieris?
Dobre si pozri videa co tocite.
Naposledy upravil/-a Michal1 v 30 Sep 2009, 16:17, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

oni ti chlapci co vedia ako sa vo svete trenuje asi este nepoculi o simunition a podobnych systemoch na trening
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Zda sa len mne ze tie videa sa nejako rychlo zablokovali :?:
gewehr
expert

:wink:
Naposledy upravil/-a gewehr v 30 Sep 2009, 16:25, upravené celkom 2 krát.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

polucias
velmi dobre poznam pocit z ohorozenia,aj to co "dokaze" psychika v takom stave atd. .To ale ide tazko vysvetlit tym,ktori maju pocit ohrozenia iba z "padouchu" z vlastej TV v obyvacke.
Trenujeme nieco podobne akurat nikomu neklacim na hlave z buchackou a namiesto poprov mame kvoli odrazom papieraky.
S tym davom si mi dal inspiraciu.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

Poluciac: no napríklad 1:32 http://www.youtube.com/watch?v=9CaOJIjSio4 zbraň pod nebezpečným uhlom na hlavu chlapa, v tejto časti to vidno najlepšie. Stačí hlúpa nešťastná náhoda, kus oblečenia zachytený v lučíku, prípadne ťa pri výkope zozadu druhý figurant zle strčí a môže dôjsť k prúseru. Toto by som trénoval iba s AS, alebo simom.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

Michal: mne videá idú, len hore mám upozornenie že súkromné video...
john.hawk
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa john.hawk »

Padlo zde několik slov ke kterým se cítím potřebu vyjádřit :
Nikdo zde netvrdí že takové cvičení budete schopni střílet hned, musíte do něho dorůst..
pokud se vám zdá, že míření nabitou zbraní na člověka není košer ( ikdyž máte prst mimo spoušt) tak to nedělejte a netrénujte to, v reálu budete mít takovej blok ( je to prokázané ) že nebude schopni vystřelit včas a přesně..
nežijete někde na poušti kde nikdo není, střet bude s největší pravděpodností probíhat tam, kde budou i ostatní lidé, jak to chcete natrénovat ? figurýny, papírové terče ? a co když střelíte papírovej neterč ? Tak se nic neděje, je to jen papír, prostě lidský faktor žádný papír nenahradí ani figurína.. tak to je..
Ohledně Ega, no je mi to jedno co si o tom myslíte, nemá to žádný vliv..
Chcete tvrdit, že je to hrozně riskantní a rizikové, stačí aby na mokré trávě podklouzla noha atd. Máte pravdu v tom, že netrénovanému střelci se to stane.. u člověka s ICS výcvikem se to stát nesmí je to stejné jako by jste jeli autem a spletli si brzdu s plynem.. může se to stát ale nesmí..
Kdo dostal někdy odraženou střelou, s ním se můžu bavit o úhlu kovových poprů..kdo nikdy nedostal, tak at raději mlčí a střílí si do papíru..
Samozřejmě že při dalším tréningu se používají simunition munice, různé systémy pro tréning, to je jasné.. známe, umíme, využíváme,
Ten kdo trvdí že je to otázka času, kdy se něco stane, já odpovídám : Kdo se má utopit, toho nezastřelí.. asi takto..
Chtěl bych Vás, vy kdo kritizujete vidět v reálnem střetu jak dodržujete všechny pro Vás bezpečnostní zásady.. ani by ste nevystřelili, protože na člověka se přece nemíří..ty kokkos, silná káva i pro mně.. :wink:
gewehr
expert

No tak tento posledny prispevok spolustrelca z videa je posledna ceresnicka na celom tomto sladkom topicu. Takze ja sa rozlucim so slovami, kto trenuje ICS, ten nikdy nezakopne... Komu neni rady, tomu neni pomoci. Vela stastia vam prajem. S týmto prístupom ho udete potrebovat.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

uprimne chlapci, rovno povedzte, ze ten co striela normalne na papier, je sracka a vlastne ani zbran nebude vediet pouzit, rovno nech odovzda zbrojak... to co robite, je nebezpecne, lebo 1. pravidlo hovori, ze zbranou sa mieri len na to, na co chcem vystrelit... to ze mate prsty mimo spuste je sice pekne ale...

http://www.youtube.com/watch?v=Cmo6DenNVGo
Naposledy upravil/-a inspiring_proskuriakova v 30 Sep 2009, 16:53, upravené celkom 1 krát.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

john.hawk
tusim ste nieco podobne trenovali v elektricke
john.hawk
občasný prispievateľ

Gewer : já ti zase přeji aby jsi si nespletl brzdu s plynem.. pokud chceš něco kritizovat, měl by jsi vědět o čem mluvíš..jinak to není debata na urovni, jsou to jen tvoje domněnky a závěry bez znalosti celku..
co má společného výstřel z nějakýho PPK s glockem ? Najdi jak od sám od sebe vystřelí Glock 19 a máš u mně 10.000,-Kč.. :D pozor, pokud nosíš náboj v komoře tak at ti pistole neprostřelí nohu..
není to o tom, že ten kdo střílí na papír je baba, jde o přístup.. ale to nepochopíte dokud nebudete stát na tý správný straně hlavně..
robogti
prispievateľ

Príspevok od používateľa robogti »

Ale ste sa doňho pustili vážení. Čítam tu toľko invektív, že neviem, kde začať.
Len pre zopakovanie : ICS je príprava pre reálny stret - REÁLNY stret. V takejto situácii vám nepomôže strieľanie na papierové terče, budete mať vážny psychický blok a to nehovorím ja, ale psychologické štúdie ( vojenské a policajné ), verte či neverte je to tak. Simulátory to isté.
V tomto strese nebudete myslieť na bezpečnostné pravidlá, ale budete páliť. Aj v tejto situácii sa vám môže stať, a dokonca je to pravdepodobnejšie, že sa vám kus oblečenie dostane do lučíku, pretože na strelnici si oblečenie upravíte, posuniete podľa puzdra a polohy zbrane.- táto situácia vás ešte viac prekvapí a vystresuje, ako keď s ňou rátate. Tuná sa rozhodujete, či na terč vypálite alebo budete situáciu riešiť nožno-ručne, prípadne nijak. Páni IPSC, vy strieľate na všetko čo vidíte. Ako by ste to potom zdôvodnili v NO? Je to trošku nadnesené ale zhruba tak.
Pri skutočnej situácii budete mať obrovský stres, možno niektorí z vás nie, ale drvivá väčšina vrátane mňa áno, takže žiadna proklamovaná psychická pohoda sa nekoná.
Streľba v dave - to, že pri podobnej udalosti bude v priestore okrem vás a útočníka, resp. útočníkov jedna alebo viac nezúčastnených osôb je dnes vysoko pravdepodobné. To či tieto osoby budú stáť, pobiehať či ležať je nepodstatné, aj keby sa nehýbali, budete mať naozaj odvahu vystreliť , keď budete mať v priestore (nie v dráhe strely ) ŽIVÚ osobu? Skôr zapracuje podvedomé a nadrilované - "osoba v palebnej čiare=nestrieľať", a to aj keď si predstavíte pod páchateľom papierový terč. Reflexy sú sviňa a takej situácii konáte 90% reflex a nácvik a 10% racio.
Ďalšia vec - pokiaľ budete v situácii, že budete musieť strieľať, zrejme niekto bude chcieť ( prípadne už začne ) strieľať po vás ( a to ostrými ). Absolvoval som cvičenie s týmto zameraním, a to by som chcel vidieť vtedy vaše reakcie o bezpečnosti. Pokiaľ som mal možnosť preštudovať a vyskúšať si v ICS sa dbá na bezpečnosť manipulácie v rámci možností, aby nebolo zasiahnuté do účelu a zmyslu tohoto systému.
Uznávam, že strieľanie na všelijako vytočené popre kvôli odrazu nie je dvakrát bezpečné, ale cinknutím alebo spadnutím skôr zaregistrujete zásah, ako v papieri.

Kým som to dopísal už ma john.hawk predbehol, to viete som starší človek, píšem ako blesk. Sem tam udriem. Ešte že mám psa čo mi hľadá písmená.
Naposledy upravil/-a robogti v 30 Sep 2009, 19:50, upravené celkom 1 krát.
john.hawk
občasný prispievateľ

díky za podporu, už jsem myslel že jsem na jiné planetě. :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"