Súhlas s Petersonom. Dnes prevažuje názor, že primárne boli určené, aby za špecifických okolností strážili vjazd do mesta a ani nie tak výjazd z neho. Netreba sa nechať pomýliť samotným faktom, že stoja prevažne na tej strane cesty, ktorá smeruje von z mesta.
Navyše, cestné uzávery, ak majú byť efektívne, nesmú byť na mieste, kde ich budú unikajúci pachoši predpokladať s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote. Teraz sa nebavíme o tom, že nemajú byť povedzme na výjazde z Bratislavy, ale že rozhoduje aj ich presné umiestnenie.
Príklad: Som bad guy a vybral som banku, idem von z mesta, viem, že na kopečku za Račou je strážnica a budú tam na mňa čakať chlapci z "piatej bé", tak to radšej reznem okolo BEZky a z mesta vypadnem cez Vajnory. Alebo to seknem cez Vinohrady alebo lesné cesty na Jur. Uzávera sa tak minie účinky, iba skomplikuje život desiatkám, možno stovkám ľudí vracajúcim sa domov z Blavy.
Policajti zastrelili lupiča
-
inspiring_boyd
podla toho co som sa "dozvedel" chalan nebol zavisli na nicom ani drogy,alkohol,cigarety ani hazard ..... no stala sa mu osudna laska k dievcine(lahkej) z ceska peniaze mali bit pre nu ci uz na "vykupenie" alebo nieco podobne neviem ----tak z mladickej nerozvaznosti to riesil ako riesil ..........
(info nemozem na 100% potvrdit)
(info nemozem na 100% potvrdit)