Útok psov v Dunajskej Lužnej

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Vaquero tak je to u nas v mestskej casti. Az na to ze jedine uzemie kde je volny vybeh povoleny je oplotene a MC ho prenajima ako cvicak...
Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

V: pisal si, ze nechces problem riesit zakonom ani represiou, reagoval som na toto tvdenie len praxou. Islo o miesto, kde je podla VZN zakazany volny vstup so psom, len to miesto nebolo oznacene, super bola v prave, samospravny kraj si nesplnil povinnost, tak vlastne mozem ist na lamparen a byt rad, ze som bude nebol v spravach alebo nemam za sebou vysetrenie na besnotu, pripadne oboje naraz takze kaslime na pravidla, ved tak robi samospravny kraj a kaslime aj na pravidla slusnosti a zdraveho rozumu, ved ked niekto povie, ze ide behat na priestore na tom urcenom budem sa tvarit ako pan ihriska a prilahleho okolia namiesto toho, aby bolo nebezpecenstvo pripadnej nebezpecnej situacie minimalizovane.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

dirty.harry:
Nie, tak som to nemyslel. Treba obrátiť terajší systém a urobiť jasný a zrozumiteľný poriadok ohľadom pohybu psov na verejnosti tak, že v každej obci bude vyčlenený určitý verejný (a voľne dostupný) priestor, kde bude možné mať psa navoľno a vo zvyšku by mala byť povinnosť mať psa na vôdzke.
A čo sa týka pravidiel slušnosti, tak ešte žiaden zákon ľuďom nezabránil správať sa ako debili.
lz
občasný prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa lz »

delenie na tzv bojové plemená, VZN a podobné veci sú vždy na dve veci ak je majiteľ zvieraťa ko...debilt a ignorant. vždy mi je smutnosmiešno, keď vidím psíčkára so psom na vodítku (čím väčší tým lepšie) napnutom jak struna na gitare...je mi jasné že nie každý má na to aby psovi dal kompletný výcvik, ale nejaká základná ovládateľnosť by mala byť vždy dosiahnutá. to je, žiaľ, na človeku...
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... a=6&ID=183 reakcia.
za chvilu budeme tak kazuisticki ako prusky obciansky zakonnik co upravoval este aj latky v plote
zdroj: http://www.konzervativizmus.sk/upload/p ... EJ_def.pdf 4. strana
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Lidi jsou fakt blbi. Dnes sa vraciam z prechadzky z lesa a co nevidim ? Sused-magor ma zase otvorenu branu. Preventivne som vytiahol noz z puzdra a dobre som urobil. Ako som bol na urovni brany, vybehol na mna jeho pes. Mal vsak asi viac rozumu ako jeho "kolega vlciak" { ktory uz odo mna vyfasoval }, lebo neprisiel az ku mne na "dostrel". Takze zajtra kupujem sprej. Kurva, ked som kedysi prevazal prachy, tak som mal len revolver. Dnes idem do lesa na prechadzku a kvoli jednemu debilovi sa musim sa vyzbrojit este viac. Policia ho uz riesila, ale on je fakt primitiv. :roll:
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Sak sa nemusis viac vyzbrojovat.Podla mna staci ten revolver :wink:
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ak nezaberie sprej, dojde aj na revolver. :wink: To bude potom cirkus.....
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

a zase tu je nieco, citim v kostiach utahovanie srobu

http://krimi.cas.sk/clanok/230907/kauka ... ajtov.html
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

matus69 napísal:keby sme pouzili analogiu ludi, ktori su proti zbraniam, tak by sme navrhli:

1) pes bez povolenia - do 5kg
2) pes s povinnou registraciou na policii - do 10kg
3) pes nad 10kg psychotesty pre majitela kazdych 10 rokov, povinne skusky vratane ukazky narabania so psom a dolozenie potreby mat takeho psa, nakupne povolenia na psa atd
totalny suhlas :!:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Teraz neviem, s čím 'totálny súhlas', keďže matus69 to predpokladám myslel ironicky.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Na prípade posledného incidentu sa už celkom nepochybne ukázalo, aká nezmyselná je príprava nových represívnych predpisov. Takže:
- nebojové plemeno,
- skúsený chovateľ pracujúci aj pre políciu,
- pes pred útokom zavretý v prepravnom boxe.
Jediná možná obrana - zakázať chov psov ako taký, nech ich má iba polícia a armáda ... ale to už odniekiaľ poznáme, že?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

mne zo všetkých incidentov bliká nedbanlivosť.

Ľudia zabúdajú, že ich práva a slobody zvyknú končiť pri právach druhých občanov.
Príklad: ak majiteľ pozemku necháva dokorán otvorenú bránu a vôbec mu nevadí jeho vlčiak pohybujúci sa na dvore, pričom hocikto a hocičo prechádzajúce po chodníku či ceste je potencionálnym cieľom. Vybehne na ulicu, obskakuje či dokonca doráža do osoby či cyklistu. Ak sa náhodou niekto bude brániť napr.teleskopom- pán majiteľ bude vyskakovať, že prečo mu cyklista pretiahol vlčka teleskopom.
A takto môžem vymýšľať príklady do aleluja

Stáva sa z tohto nekonečná téma. Myslím si, že len novinári majú zase o čom robiť chvílu reportáže.
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Vaguero a sucasny stav je dobry?? Je to v poriadku, vsetko funguje ako ma?? Nemaju zmysel dalsie represivne predpisy... takze mozme byt stastni a spokojni!

Super, tak sa budem tesit, ze sme slobodny stat, ze kvoli tomu musim so synom obist dva bloky, lebo na lavicke sedi obcan s obrovskym svalnatym na lov vyslachtenym hafanom ktory zabera pol chodnika a vrci, ved ten 15 rocny obcan tam ma pravo sediet so svojim psikom, ktoreho si vybral isto kvoli p ovahovym vlastnostiam a preto ze sa mu paci ako vyzera. A ked ma naaaahodou ten psik napadne a zabije, tak ved sucasny stav je dobry, system funguje a zakony su dostatocne, takze sa to voastne ani nemoze stat...

Fakt vam to pripada normalne?

Nechceme nahodou zrusit aj zbrojne preukazy? Ved ked sa 15 rocnemu pubertiakovi paci SW, cal 44 magnum, taknech si ho kupi....
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Toto dal dnes Gabriel Šípoš na FB, na tomto fóre to treba akurát otočiť :)

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"