Strelba v Petrzalke na dvoch psov a ich majitela 13.11.2012
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
stále tu točíme o psoch a ľuďoch... niekedy mám pocit, že nemáme jasno v tom, čo je viac. Rozhodne stojím za svojim druhom, hoc sa niekedy správajú ako psi.
Teraz k veci. nech bol scenár akýkoľvek, zabúdame na jednú vec - zúčastnené osoby. Strelec má svojich svedkov, ktorí ak sa nezapletú vo výpovediach a nebudú to zbytočne prikrášľovať, môžu o mnohom rozhodnúť. Psíčkar má tiež dvoch svedkov, žiaľ nemých.
Sú aj iní, priamo nezúčastnení svedkovia?
Nikde som nečítal o slovnej potýčke predchádzajúcej strelbe... hoc názov článku v tvnoviny znie: "Nezhody pre psov sa skončili streľbou," v samotnom článku je uvedené: muž z doposiaľ nezistených príčin niekoľkokrát vystreliť na dvoch psov...následne došlo k incidentu...
ak by tomu celému predchádzala nejaká slovná výmena, dosť by to znamenalo...
Teraz k veci. nech bol scenár akýkoľvek, zabúdame na jednú vec - zúčastnené osoby. Strelec má svojich svedkov, ktorí ak sa nezapletú vo výpovediach a nebudú to zbytočne prikrášľovať, môžu o mnohom rozhodnúť. Psíčkar má tiež dvoch svedkov, žiaľ nemých.
Nikde som nečítal o slovnej potýčke predchádzajúcej strelbe... hoc názov článku v tvnoviny znie: "Nezhody pre psov sa skončili streľbou," v samotnom článku je uvedené: muž z doposiaľ nezistených príčin niekoľkokrát vystreliť na dvoch psov...následne došlo k incidentu...
Lenze potom by nebolo mozne pouzit zbran ani na ochranu majetkupeterson napísal:Arcanus: ušiel ti jeden malý detail v našom právnom poriadku. A síce, že ochrana života zdravia osôb má vyšší stupeň ochrany zákona ako čokel.
(som bývalý chovateľ vlčiakov a taktiež bývalý psovod)
pretoze "ochrana života zdravia osôb má vyšší stupeň ochrany zákona ako čokel". V uhle pohladu ako ho nacrtol Arcanus si majitel psa v nutnej obrane chranil svoj zivot a majetok pre utocnikom ktory na neho strielal. Tebe je vsak jasne ze tak to byt nemohlo
O tom nikto nedebatuje kto je viac2weird2die napísal:stále tu točíme o psoch a ľuďoch... niekedy mám pocit, že nemáme jasno v tom, čo je viac. Rozhodne stojím za svojim druhom, hoc sa niekedy správajú ako psi.
-
inspiring_austin
Bol si tam? Videl si to miesto, že tvrdíš, že strelec nemal prehľad, kam strieľa? A možno ho tie dva zásahy do končatín uchránili pred vážnejšími následkami.... A možno to bolo uplne inak...saro napísal:
No a k strelbe v osidlenej casti - malo by sa prihliadat k moznym nasledkom pouzitia zbrane. Trzna rana na hlave proti dvom zasahom na koncatiny - na vzdialene miesta a ohrozenie okolia (deti, dalsi chodci . . . .). Z toho vyplyva minimalne to ze strelec nemal velky prehlad kam striela (jasne stres atd. . . .).
Ak by som dostal nahodny zasah tak by som sa mu pekne podakoval.
Zbytočne robiš nejaké závery.. počkaj na výsledok vyšetrovania
saro
Dlho som tu nebol prihlaseny,ale neda mi napisat par riadkov.
Za prve,som psickar. Kedze sa viem o seba postarat aj bez pomoci velkeho psa,mam psa maleho,ale aj napriek tomu vychovaneho. Moja priatelka tiez ma psika. To len aby som nebol oznaceny ako neprijatel psov.
Teraz k veci: Odkial mas taku absurdnu predstavu,ze ked pes utoci,musis byt dokusany. Dokusanie,to uz je vlastne dokonany utok zvierata. Za utok psa sa uz da povazovat take konanie,kedy z pohybu a spravania psa je mozno ocakavat ze ma napadne. V takej situacii sa mozem zakonne branit zbranou. Rovnako,ked ma napadne holymi rukami clovek,co ma so sebou dvoch psov,neni neozbrojeny. Ma dve zbrane. Asi maloktory pes by totiz nebojoval spolu so svojim panom proti protivnikovi aj bez povelu.
Takze: Ked budem niekde so svojimi blizkymi a bude sa mi zdat ze su ohrozeni hocikym(teda aj psami),budem ich branit!
Dlho som tu nebol prihlaseny,ale neda mi napisat par riadkov.
Za prve,som psickar. Kedze sa viem o seba postarat aj bez pomoci velkeho psa,mam psa maleho,ale aj napriek tomu vychovaneho. Moja priatelka tiez ma psika. To len aby som nebol oznaceny ako neprijatel psov.
Teraz k veci: Odkial mas taku absurdnu predstavu,ze ked pes utoci,musis byt dokusany. Dokusanie,to uz je vlastne dokonany utok zvierata. Za utok psa sa uz da povazovat take konanie,kedy z pohybu a spravania psa je mozno ocakavat ze ma napadne. V takej situacii sa mozem zakonne branit zbranou. Rovnako,ked ma napadne holymi rukami clovek,co ma so sebou dvoch psov,neni neozbrojeny. Ma dve zbrane. Asi maloktory pes by totiz nebojoval spolu so svojim panom proti protivnikovi aj bez povelu.
Takze: Ked budem niekde so svojimi blizkymi a bude sa mi zdat ze su ohrozeni hocikym(teda aj psami),budem ich branit!
-
inspiring_newton
chlapec,opytaj sa tychto,ci nedosli k ujmesaro napísal: Clapci je minimalne zvlastne ze vsetci ohrozovany psami vacsinou nedosli k nijakej ujme.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... ensku.html
Takze naposledy - akademicke dristy tu rozbehol niekto iny (aj ked neviem co by sa asi tak mohlo preberat v tejto teme). Aj s treningom by si pri strelbe za sera na dvoch SKUTOCNE utociacich psov a ich majitelov najskor skoncil zle, urcite nie len s trznou ranou na hlave od majitela psa. Jasne, mohlo to byt vselijako len tie neodovodnene hystericke reakcie na psov a na zbrane neznasam. A to "logicke" spajanie nesuvisiacich veci. HURA!!!! Bude pekna zamienka pre zakonodarcov na dalsiu kriziacku vypravu a maju to hned 2 v 1.abakan napísal:to vas bavi tu nahanat taketo akademicke dristy???!
to s tou rychlostou strelby na dvoch utociacich psov ma pobavilo. asi by sa zislo radsej trenovat ako travit dlhe hodiny na wf:)
Situacia samozrejme mohla byt strelcom vyhodnotena ako utok ale utok to pravdepodobne nebol !!! Utok psa bez nasledku je samozrejme mozny ale z tejto diskusie to vyzera skor ako pravidlo.
Skuste sa tiez trocha zamysliet aj nad podmiekami pre strelbu okolo 17:00 v polovici novembra (asi CZ 82 al. 83).
2x utociaci pes + 2x utociaci majitel psa = postreleny majitel psa + trzna rana na hlave.
Konecne mi je to jasne - jednalo jednoznacne o utok psov ktory v parku s majitelmi polovali na ludi a naslednu velmi ucinnu obranu strelnou zbranou.
No a wifi nepozuzivam drot je drot
-
inspiring_boyd
[quote="dantes"Suhlasim s nazorom ze pes, aj ked vycviceny, moze byt nevyspytatelny [/quote]
ale to su aj ludia nielen zvierata .......
je mozne aj to ze strelcovi "prdli" nervy ..... vazne som zvedavy co bude nakoniec uvedene v sprave ......
ale to su aj ludia nielen zvierata .......
je mozne aj to ze strelcovi "prdli" nervy ..... vazne som zvedavy co bude nakoniec uvedene v sprave ......
Naposledy upravil/-a inspiring_boyd v 16 Nov 2012, 08:45, upravené celkom 1 krát.
chlaci, útok psov sa nekonal, pretože nie sú žiadne zranenia spôsobené psom? asi sa len chcel hrať? neviem, koľkí z vás boli psom "napadnutí" a prípadne pohryznutí - mňa napríklad susedkin vlčiak zľahka rafol (2x na jeden výskok : na lakti a na boku (no dobre, skoro na riti))- a to naozaj len tak "mimochodom" keď prechádzal s majiteľkou okolo mňa, nejaké náznaky že by sa niečo také chystal urobiť neboli, skoro to vyzeralo že by sa chcel hrať. Keď píšem o náznakoch, tak mám na mysli to čo všetci psíčkari poznajú - odchlípené pysky, vrčanie, zježenie srsti, pohyby chvosta - sám som mal dlhé roky vlčiaka, viem ako sa správa, čo od neho čakať. čo tým chcem povedať: to že pes sa ku mne priblíži na kontaktnú vzdialenosť alebo na mňa vyskočí by som po svojej osobnej skúsenosti s kľudným svedomím ako útok vyhodnotil. (samozrejme, ak čokel ke mne príde a vyvalí sa mi pri nohe na chrbát, to je jasne niečo iné). a k vyhodnoteniu situácie - doteraz si spomínam na ten adrenalín čo mi v žilách prúdil a nto preľknutie, a rozdýchaval som to peknú chvíľu. Ak to bol psík nad 20 kíl, ani nemusel rafnúť a moment prekvapenia mohol spraviť svoje. Ak ho strelec odkopol, reakcia psa mohla byť čitateľnejšia a NO by mohla byť aplikovateľná; no o tom sa zatiaľ nikde nepíše. mimochodom, keď som mal psa na voľno mimo dvora, vždy mal náhubok - je to opatrenie čo nič nestojí, no svedčí o zodpovednosti majiteľa voči okoliu.
tak sme si rozsirili svoje vedomosti o psoch, psickaroch, priestranstvach, srackach, zakonoch a dokonca aj o zmutovanych mackach.
Bez dalsich zaruceych sprav mozme len fantazirovat a podkladat to logickymi usudkami
Nakoniec ale pravda bude zistena nezavislym vysetrovanim.
A nasledne nezavisly sud rozhodne o miere viny a to na zaklade:
-vypovedi samotnych poranenych
-vypovedi kovbojovej manzelky a ostanych ocitych svedkov
-vypovedi dalsich "ocitych" svedkov a susedov ktori budu povolani neskor behom procesu
-financnej sily a znamosti zainteresovanych
-Orientacie sudcu gun/dog positive
-clenstva v stane smer
-spoluprace s novym casom a inymi mienkotvornymi dennikmi
-angazovanosti borca kaliho
-prieskumu verejnej mienky co nasledne vyuzije na svoje tliachannie robert na ziskanie si vacsiny
-...
v kazdom pripade mi je ako nepsickarovi a otcovi 3 deti blizsie spravanie toho pana na prechadzke ako toho vencitela
neprijemne je ked pes vacsi ako dieta a plnou rychlostou pali smerom k nam
"nebojte sa on vam neublizi" , ale nechyba vela aby som ublizil ja
teraz aspon viem co sa moze stat
a tie sracky mi tiez neskutocne vadia, na chodniku je to nechutne, v trave to sice nevidno ale moje decka to vzdy s istotou najdu, tak ich ucim chodit pekne po chodniku,
zaujimave je ze vsetci psickari ktorych sa na to pytam dpratavaju(asi mam vzdy stastie na tu lepsiu cast ). a este casto vidavam jednu pani, co dosledne beha za svojim coklom s tym istym pokrcenym sackom uz polroka a ten havino nie a nie sa vykadit aby to mohla zobrat, ael vsetci vidia ze chce
potom to musim cistit z topanok a kedze uz v tom mam prax tu je navod:
1. Zober zasranu topanku a zaves ju na plot tak aby sedela pevne a netocila sa
2. zober vapku a poriadne ju vystriekaj
3. zober zenin oblubeny parfum a strekni na topanku aby bola pri doslednej kontrole spokojna ( ona nikdy necisti ale kontroluje a buzeruje vzdy)
4. daj vysusit na radiator
http://www.youtube.com/watch?v=zL2qLuob6ko
Bez dalsich zaruceych sprav mozme len fantazirovat a podkladat to logickymi usudkami
Nakoniec ale pravda bude zistena nezavislym vysetrovanim.
A nasledne nezavisly sud rozhodne o miere viny a to na zaklade:
-vypovedi samotnych poranenych
-vypovedi kovbojovej manzelky a ostanych ocitych svedkov
-vypovedi dalsich "ocitych" svedkov a susedov ktori budu povolani neskor behom procesu
-financnej sily a znamosti zainteresovanych
-Orientacie sudcu gun/dog positive
-clenstva v stane smer
-spoluprace s novym casom a inymi mienkotvornymi dennikmi
-angazovanosti borca kaliho
-prieskumu verejnej mienky co nasledne vyuzije na svoje tliachannie robert na ziskanie si vacsiny
-...
v kazdom pripade mi je ako nepsickarovi a otcovi 3 deti blizsie spravanie toho pana na prechadzke ako toho vencitela
neprijemne je ked pes vacsi ako dieta a plnou rychlostou pali smerom k nam
"nebojte sa on vam neublizi" , ale nechyba vela aby som ublizil ja
teraz aspon viem co sa moze stat
a tie sracky mi tiez neskutocne vadia, na chodniku je to nechutne, v trave to sice nevidno ale moje decka to vzdy s istotou najdu, tak ich ucim chodit pekne po chodniku,
zaujimave je ze vsetci psickari ktorych sa na to pytam dpratavaju(asi mam vzdy stastie na tu lepsiu cast ). a este casto vidavam jednu pani, co dosledne beha za svojim coklom s tym istym pokrcenym sackom uz polroka a ten havino nie a nie sa vykadit aby to mohla zobrat, ael vsetci vidia ze chce
potom to musim cistit z topanok a kedze uz v tom mam prax tu je navod:
1. Zober zasranu topanku a zaves ju na plot tak aby sedela pevne a netocila sa
2. zober vapku a poriadne ju vystriekaj
3. zober zenin oblubeny parfum a strekni na topanku aby bola pri doslednej kontrole spokojna ( ona nikdy necisti ale kontroluje a buzeruje vzdy)
4. daj vysusit na radiator
http://www.youtube.com/watch?v=zL2qLuob6ko
-
inspiring_pare