Navrh novely #2
-
inspiring_wu
-
inspiring_wu
jednoducho, luke. Zákon Ti podmieňuje držianie zbrane na skupinu zbrojného preukazu E členstvom v športovom klube. stratou členstva sa stáva Tvoje oprávnenie neplatným, a teda ak sa nestaneš členom iného klubu, resp. bezodkladne neodovzdáš zbrane nakúpené na danú skupinu do úschovy, dopúšťaš sa TČ nedovoleného ozbrojovania. to isté platí pri strate platnosti poľovného lístka, napr.
konkrétne citácia zo zákona:
§ 26
Odňatie zbrojného preukazu
(1) Policajný útvar rozhodne o odňatí zbrojného preukazu alebo skupiny zbrojného preukazu držiteľovi, ktorý
.....
e) prestal byť držiteľom platného poľovného lístka, ak ide o skupinu D zbrojného preukazu,
f) prestal byť členom streleckej organizácie, ak ide o skupinu E zbrojného preukazu.
konkrétne citácia zo zákona:
§ 26
Odňatie zbrojného preukazu
(1) Policajný útvar rozhodne o odňatí zbrojného preukazu alebo skupiny zbrojného preukazu držiteľovi, ktorý
.....
e) prestal byť držiteľom platného poľovného lístka, ak ide o skupinu D zbrojného preukazu,
f) prestal byť členom streleckej organizácie, ak ide o skupinu E zbrojného preukazu.
-
inspiring_wu
Tibor, nechcem Ti brať ideály, ale osobne poznám človeka, ktorý bol odsúdený za ZLOČIN nedovoleného ozbrojovania (mohli mu dať prečin, ale aj priestupok voči 190) preto, že doma mal pár kusov vojenského streliva do zbrane, ktorú mal na E!!!! a tuším 5ks tokarevov, na ktoré nemal oprávnenie. na priestupok pri neoprávnenom držaní zbrane jednoducho zabudni.
EDIT: mimochodom, porovnajte si znenie §69 zákona 190/2003 a §294 zákona 300/2005 a zistíte, že sú takmer identické. no hádajme, čo sa bude v štatistikách vynímať lepšie? vyriešený priestupok, či TČ?
EDIT: mimochodom, porovnajte si znenie §69 zákona 190/2003 a §294 zákona 300/2005 a zistíte, že sú takmer identické. no hádajme, čo sa bude v štatistikách vynímať lepšie? vyriešený priestupok, či TČ?
Naposledy upravil/-a inspiring_wu v 26 Nov 2010, 17:05, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_wu
pre účely trestného stíhania vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania nemali ostatné veci, kvôli ktorým sa robila domovka, žiadny dopad. s tou muníciou nebol spáchaný iný TČ.
A info pre všetkých - podľa platného zákona nie je už vojenské strelivo zakázaným, ak je označené civilnou overovacou značkou. ale pozor, podľa toho, čo som konzultoval s pracovníkom balistiky na KEU, každý náboj musí byť označený kalibrom, inak sa jedná o zakázané strelivo. Ja som napr. prebral nábojnice 9L a čuduj sa svete, našiel som také, ktoré žiadne označenie kalibru nemali, podľa slov toho balistika, ak by som ich prebil, porušil by som zákon. pekné, nie?
A info pre všetkých - podľa platného zákona nie je už vojenské strelivo zakázaným, ak je označené civilnou overovacou značkou. ale pozor, podľa toho, čo som konzultoval s pracovníkom balistiky na KEU, každý náboj musí byť označený kalibrom, inak sa jedná o zakázané strelivo. Ja som napr. prebral nábojnice 9L a čuduj sa svete, našiel som také, ktoré žiadne označenie kalibru nemali, podľa slov toho balistika, ak by som ich prebil, porušil by som zákon. pekné, nie?
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
od polovice predoslej strany - priblizne od prispevku bbpd - sme tu pekne OT
Do toho miesta akotak diskusia suvisela s navhom novely - teda navrhovana povinnost klubov ohlasovat neclenov.
potom uz nie.
TO: bbpd
Ja si nemusim urobit zbrojak hned na E a iba na E, vsak ano.
A nemusis na to reagovat, alebo ak ano, tak v inom vlakne a nie tu.
Do toho miesta akotak diskusia suvisela s navhom novely - teda navrhovana povinnost klubov ohlasovat neclenov.
potom uz nie.
TO: bbpd
Ja si nemusim urobit zbrojak hned na E a iba na E, vsak ano.
A nemusis na to reagovat, alebo ak ano, tak v inom vlakne a nie tu.
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
tazko mohol za strelivo dostat zlocin, staci si pozriet zakon, pretoze mi to nedalo, ked neovladam ani zakon o zbr. a strelive, a konzultoval som to s pravnikom. A strelivo je 1-5, a to je vraj precin, a ak dostal zlocin, tak to nebolo 5 ks nabojov.bbpd napísal:Tibor, nechcem Ti brať ideály, ale osobne poznám človeka, ktorý bol odsúdený za ZLOČIN nedovoleného ozbrojovania (mohli mu dať prečin, ale aj priestupok voči 190) preto, že doma mal pár kusov vojenského streliva do zbrane, ktorú mal na E!!!! a tuším 5ks tokarevov, na ktoré nemal oprávnenie. na priestupok pri neoprávnenom držaní zbrane jednoducho zabudni.
Asi mozny nazov temy kam presunut tieto nase OT by bol nedovolene ozbrojovanie.
A taka tema je tu:
http://webforum.sk/viewtopic.php?t=1314 ... dovolen%E9
-
inspiring_liskov
stale si myslim, ze stratou clenstva mi zanikaju dovody na drzbu E, a vznikaju dovody na odnatie. kym to E mam, mam aj nalezite opravnenie a teda ziadne nedovolene ozbrojovanie a povedal by som, ze ani priestupok, pripadne opacne tvrdenie by som poprositl opriet o znenie zakona.
a aj keby nahodou, na spachanie tc nedovoleneho ozbrojovania treba umysel. som naozaj zvedavy ako mi niekto dokazuje, ze som umyselne nezaplatil 10€ clenske, na ktore som zabudol, aby som sa kvoli nim dostal na pred sud.
a aj keby nahodou, na spachanie tc nedovoleneho ozbrojovania treba umysel. som naozaj zvedavy ako mi niekto dokazuje, ze som umyselne nezaplatil 10€ clenske, na ktore som zabudol, aby som sa kvoli nim dostal na pred sud.
-
inspiring_boyd
no ze si nezaplatil ti moze dokazat klub z vyzvovou na uhradenie clenstva ... ktore ti zasle doporucene ............ tak isto ako sa posiela predvolanie na sud alebo PZ.
tak isto v doporucenom liste ti oznamia ze ti rusia clenstvo v klube ....kde ta samozrejme vyzvu aby si sa dostavil na pz pretoze ukoncenim clenstva v ich klube stracas podmienku na skupinu E a drzanie urcitych zbrani + ze kopiu dorucia na PZ.
v tomto by som vydel ze si klub splnil vsetky svoje "povinnosti" a byvaleho clena dostatocne upozornil co sa deje ... a policia by mala podklady na spravne konanie...........
o tom ci preberes/neprebers postu uz nemienim riesit (je ine ked to cakas a ine ked nevies aka posta ti ide)
TC by som v tom nevidel skor priestupok .......... ako ked ti vyprsi STK .....
ale nie som pravnik ....by ma skor na toto zaujimal pohlad studovaneho pravnika
tak isto v doporucenom liste ti oznamia ze ti rusia clenstvo v klube ....kde ta samozrejme vyzvu aby si sa dostavil na pz pretoze ukoncenim clenstva v ich klube stracas podmienku na skupinu E a drzanie urcitych zbrani + ze kopiu dorucia na PZ.
v tomto by som vydel ze si klub splnil vsetky svoje "povinnosti" a byvaleho clena dostatocne upozornil co sa deje ... a policia by mala podklady na spravne konanie...........
o tom ci preberes/neprebers postu uz nemienim riesit (je ine ked to cakas a ine ked nevies aka posta ti ide)
TC by som v tom nevidel skor priestupok .......... ako ked ti vyprsi STK .....
ale nie som pravnik ....by ma skor na toto zaujimal pohlad studovaneho pravnika
-
inspiring_wu