zakazat, prepytujem, slovensky futbal?

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

zakazat, prepytujem, slovensky futbal?

Príspevok od používateľa aris »

http://futbal.sme.sk/c/4874212/futbalis ... tiect.html

ak by mal niekto z ochrankarov zbran na ZP-A, mohla nastat skutocne bizarna situacia.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Nie som velky fanusik futbalu, ale zda sa mi ze v tejto oblasti viac chyba chut nieco naozaj riesit a tie iste problemy sa opakuju kazdy rok, psi zastekaju a karavana ide dalej...

Podla mna netreba zakazat futbal samotny, pre zaciatok staci aby po kazdom takomto incidente povedzme pol roka hrali bez divakov a televizie... Strata $$$ ci presnejsie EUR (sponzori, vstupne, prenosove prava, atd.) su pre kluby asi ten jediny argument ktory naozaj zavazi a donuti ich brat situaciu a zabezpecenie poriadku naozaj vazne...

Inak, este lepsim opatrenim (ktore by az tak netrestalo futbalistov za ich fanusikov) by bolo po takomto incidente zakazat na pol roka vstup na stadion len muzom vo veku 15-30 rokov. Takto by sa na stadion uz dalo prist aj s rodinou a detmi/mladezou, a futbal by sa opat mohol stat kulturnou zalezitostou. A aj ked existuju aj 'problematicki fanusikovia' nad 30r, nie je ich az tak vela, nie su az taki radikalni/nehrnu sa az tak do problemov, a hlavne nebudu mat so sebou 'mladu gardu' ktora by iniciovala konflikty.

A je x dalsich opatreni ktore sa daju lahsie ci tazsie implementovat a boli by ucinne:

- kamerovy system nielen na vstupe ale aj v zonach koncentracie 'problematickych fanusikov'

- 'problematicki fanusikovia' - identifikovani/predvedeni z minulosti - predvolanie na policiu v mieste bydliska v den zapasu

- ak je vonku nad 15C, nie je dovod na kuklu, ciapku, kapucnu, a pod. - fanusik ktory ju ma na sebe by mal odoprety vstup, alebo (ak si ju nasadi/prehodi kapucnu na tribune a pod. - okamzite vyvedenie von)

- okamzite ukoncenie zapasu akonahle cokolvek dopadne na hraciu plochu

- ak sa jedna o svetlicu a pod. a kamerovym systemom sa identifikuje povodca riesit ho za trestny cin vseobecneho ohrozenia

- fanklub (obc.zdruzenie tych ktorych futb.fanusikov a pod.) ktoreho clen je identifikovany pri vandalizme by musel nahradit/uhradit vsetky skody na stadione

atd. atd. atd.

Kde je vola, tam je cesta...

Gunslinger
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

nie som velky fanusik zakazovania.
ale ano, zakazat cely debilny futbalovy sport, aj s ich debilnymi fanusikmi, ktori nas stoja peniaze.
ked chcu hrat futbal, nech si ho hraju na uzavretom stadione a prenasa to tv.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Gunslinger:
IQ fanusikov nie je moc vzdialene od IQ futbalistov a funkcionarov. Takze ziadna vola a ziadna cesta.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Možno , keď sa stane niečo podobné ako na tom pamätnom zápase , tak sa zodpovední spamätajú .
Sledoval som to v priamom prenose , ešte teraz mi zimomriavky behajú po chrbte .
A o čo išlo , ide ?
O poj......ý futbal , najpopulárnejšiu loptovú hru na tejto planéte .
Peniaze nespomínam ....
Deň, kedy futbal zomrel - Bruselská tragédia

Hlavní provokatéri

29. mája 1985 sa na Bruselskom štadióne stretli hráči z Liverpoolu (nie Beatles) a Juventusu Turín, aby rozhodli, ktorý z teamov sa stane tohoročným kráľom futbalovej Európy. Počas predzápasových stretov zahynulo 39 ľudí a najmenej ďalších 400 bolo zranených. Kto je za túto tragédiu zodpovedný?
http://kottra.blog.sme.sk/c/103664/Den- ... gedia.html

VIDEO - Hillsborough: Tragédia, ktorá zmenila tvár futbalu!Tragédia fanúšikov Liverpoolu zmenila anglické štadióny
http://aktualne.centrum.sk/sport/futbal ... id=1179813
inspiring_khayyam

Príspevok od používateľa inspiring_khayyam »

boze co chcu robit s takto vystrojenou SBSkou??? co zmoze ten SBSkar s nejakym obuštekom plastovym v ruke ked je pomer vagabundov na SBSkarov povedzme 5 ku 1 a navyse su vagabundi vyzbrojení palicami kamenmi a ktovie cim este.... je nevyhnutnostou zaviest pre ochranky na stadionoch protiuderove komplety a ochranne helmy , plus nehorlave oblecenie, pre predne rady aj ochranne stity. ... obušky musia byt dlhe zasahove (dlzka, hmotnost - vyssia ucinnost) , pripadne najlepsie teleskopické dlhé 26palcov pripadne kludne aj 31čky odlahcene. velke kanistre s OC plynom . tzv pistol grip. kt maju dosah az do 10metrov .dostatocny pocet plastovych put hlavne v zadnych radoch aby okamzite ako vtiahnu fanusikov za prve linie ich mohli okamzite pacifikovat(nutne elektricke paralyzery keby kladli silny odpor) - sputavat a odvadzat... aa teraz to najdolezitejsie - vycvik ktory musi prebiehat co najrealistickejsie . vsetko musi byt perfektne zocvicene a zorganizovane.... jooooj toto by ale stalo penez.... ale pri platnej legislative by to kluby boli povinne zacvakat. a verim tomu ze za par mesiacov by bol klidek na stadionoch .. skoda len ze s gumennymi projektilmy sa otala u nas.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...nebudem sa ktomu nejako vyjadrovat, mam presne ten isty nazor ako AKI... Ale neviem pochopit toto: Ako moze Slovak, Slovaka napadnut a ublizit mu pre taku blbost akou je nejaka HRA. Toto nechapem a nepochopim. Trnava,Zilina,Bratislava atd atd je predsa na Sk, cize sa mlatia Slovaci proti Slovkom a kvoli comu? Prosim vas viete mi to vysvetlit, lebo ja to nechapem...mame tu spolocne problemy, ktore su dolezitejsie, kde by sme mali drzat spolu ako Slovaci a tomuto nerozumiem. :shock:
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Podla mna jeden poriadny zasah s gumenymi projektilmi, CS plynom a samozrejme kamerovy system na identifikaciu vytrznikov s novelou kde by rozdelili naklady na opravu medzi vandalov by zabral na 100% + zakaz vstupu na futbalovy zapas na 5 rokov s naslednym sa hlasenim v case zapasu na policii. :!:

Urcite by to situaciu skludnilo.

Otazka je co robia rodicia tychto vyrastkov :?:
Trestat aj ich a dotoho verejnoprospesne prace, aby vsecia ludia videli kto a co je zac tento degig :!:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

SA.vz.58: ty si to tak epicky opisal ten vystroj sbskarov a priebeh zasahu ze som si okamzite predstavil http://www.youtube.com/watch?v=tmSIf6vUuCM
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

SA vz. 58: sranda, že presne to, čo ty hovorí aj kamoš, ktorý ako SBS chodí na Slovan. Presne to isté.
:wink:
Nevidím dôvod, prečo zakazovať futbal kvôli grázlom, ktorí naňho chodia. Treba najmä zatrhnúť grázlom, aby naň mohli chodiť. Lenže to by markantne klesla beztak nízka návštevnosť. Lebo tisíce ľudí, ktorým sa futbal ako šport páči, už dávno pochopili, že to, čo sa hrá u nás nie je futbal. Ja som totiž futbal videl v TV, takže viem, že vyzerá inak.
:lol:
A navyše, ako písal AKI: mentalita a inteligencia grázlov a funkcionárov až príliš často jedno jest.
:twisted:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ta moja otazka z nazvu bola viacmenej provokativna narazka na kadejakych aktivistov proti zbraniam.

je jasne, ze to treba ocistit, ale nie zakazat zapasy ako take.

tak ci onak, ja ako prispievatel do st. rozpoctu odmietam sponzorovat policajne orgie pred, pocas a po futbalovych zapasoch. Navyse, ked sa u nas i na najvyssej urovni hra dedinsky futbal-.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ja som totiž futbal videl v TV, takže viem, že vyzerá inak.
Preto som prestal chodit v TT na futbal.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, znie to sice dobre (maximalne vybavit SBSky na stadionoch), ale je to jednako dost financne narocne, a jednako to riesi len polovicu problemu, ci presnejsie riesi to len symptom, nie problem samotny. Ten sa da riesit len systematicky - od klubov, cez obcianske zdruzenia/fankluby, az po pristup k 'hooliganom' vo vlastnych radach fanusikov...

Lepsim vybavenim SBSkarov sa nic podstatneho nezmeni, nepritiahne to na futbal viac ludi (skor naopak). Nespravi to zo stadionov a ihrisk miesta kde by clovek chcel zobrat rodinu alebo sa siel odreagovat, pokecat s kamaratmi, a popritom pofandit svojmu timu (bez ohladu na ne/kvalitu futbalu... koniec koncov ked chce clovek kvalitny futbal, pusti si telku). A ak by aj zrovna bol vstup limitovany tak ako som napisal, nemyslim ze by na vstupnom kluby az tak stratili (po odratani nakladov na SBSky, upratovanie, nahradu skod, a pod., skor naopak), a ak by to pritiahlo viac (slusnych) ludi bolo by to na prospech vsetkych.

Gunslinger
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

kuro159 napísal:Ako moze Slovak, Slovaka napadnut a ublizit mu pre taku blbost akou je nejaka HRA
S tymto nazorom tu mozno nebudem popularny, ale aky je k*rva rozdiel v tom, ci napadne Slovak Slovaka alebo niekoho ineho?

Ludi poznam slusnych a potom este hovada. Jedni ma nechaju zit, druhi ma obmedzuju. A ci sa narodili v Komarne, Komarome alebo v San Antoniu je mne osobne uplne jedno.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Yarco, nehladaj v tom nacionalny podtext, myslel som to v dobrom. :?
A kedze sme na Slovensku, tak som pisal o Slovakoch...ale v podstate mas pravdu. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"