9 luger verzus 45.ACP
9 luger verzus 45.ACP
Teraz ked som majitelom jednej davno chcenej zbrane CZ 97B,som urobil maly testik priebojnosti.Strielal som na vzdialenost cca 2m na dreveny klat,vysušene slivkove drevo.Dal som dve rany s 97-45acp,SB-230grn strela.Dalej SB 115grn,vystrel s K-100.Do klata som ledva zatal sekeru,ale 45.ACP skoncila 11cm v klate,9.Luger 20cm.Viem ze to nieje smerodatne strelba do klatu ale nemal som poruke noviny alebo niečo podobne.Na buduce skusim niečo s nasimy foristamy nech to aj nafotia.Chcel som si len overit ci 45ACP je az tak slaby priebojny kaliber.Ked to porovnam s 9mmMakarov,alebo 38.spl,je to zrovnatelna priebojnost az na to ze 45 ma priemer strely 11.4.
-
inspiring_bose
-
inspiring_bose
Nechcel som tu mudrovat, ale vela ,,expertov,, podcenuje 45 v prieraznosti a myslia si ze sa schovaju za prevrhnuty stol a podobne. 45tka je tazka gula, ktora nejedneho prekvapi... V niektorych materialoch ma horsie a v niektorych ma lepsie prierazne vlastnosti...v niektorych testov ani velmi nezaostava za 9x19.
-
inspiring_bose
Nick mas v pohode, to ja len zo zartu...a ked si robil testy na velku vzdialenost, tak tam uz ma navrch 9x19 pred 45kou, lebo 45ka straca na velku vzdialenost rychlo energiu a rychlost. A aj preto je 9x19 pokladany za najlepsi naboj po balistickej stranke, lebo ma dobre vlastnosti aj na vacsiu vzdialenost atd atd... ale to predsa vies Balistik, vsak?!
-
inspiring_bose
-
inspiring_bose
No ked sa dam trosku po zdravotnej stranke do kopy, tak mozem dorazit k tebe na strelnicu, mam blizko chalupu, a mozme to testnut spolu....ale najprv musim ist strielat s Tiborom13, lebo jemu to uz mesiac slubujem a potom mozme robit experimenty...mozem doniest aj nejake tie triestive lapua a pod.... 
- strelec122
- prispievateľ
- Registered for: 18 years 5 months
o.k konecne som nasiel manikov ako ja co radi prestreluju
Mne sa furt v zaciatkoch kamos skeril ze naco furt vsetko prestelujem ,ze nech hlavne trafim.Ale mne sa paci aby som vedel co si mozem dovolit s daním kalibrom
45 musim este viac testnut,teraz bude u nas novy 45-kar igoca hadam budeme aj spolu kropit 
-
inspiring_kepler