Poloplášť verzus olovo
-
eager_agnesi
Poloplášť verzus olovo
Seruste, mate niekto skusenosti so strelbou poloplastu(napr. "SP") verzus ciste olvo"LRN" na nieco tvrde pod uhlom. Zaujma ma bezpecnost-odraz. Napr. strelba na psa na ceste ak sa netrafim.
Co je podla Vas bezpecnejsie? Dik za info.
Co je podla Vas bezpecnejsie? Dik za info.
naozaj v strede rusnej ulice za bieleho dna, alebo aj vecer budes z bicykla strielat na psa? co ti hrozi? ze ti roztrha nohavice alebo sa ti zakusne do nohy? trufas si riskovat to, ze sa ta gula naozaj moze odrazit a trafit nejakeho cloveka opodial? alebo sa odrazit do okna, za ktorym sa hra male decko?
som rozhodne, za to, ze clovek by sa nemal bat branit svoj zivot a zdravie. ale je zrovna toto ta situacia a vhodny prostriedok?
niesom velky expert, ale na psa by mohol stacit aj sprej, alebo teleskop a riziko bude podla mna nizsie.
som rozhodne, za to, ze clovek by sa nemal bat branit svoj zivot a zdravie. ale je zrovna toto ta situacia a vhodny prostriedok?
niesom velky expert, ale na psa by mohol stacit aj sprej, alebo teleskop a riziko bude podla mna nizsie.
-
eager_agnesi
-
inspiring_newton
-
eager_agnesi
-
inspiring_ganguly
michael
Ti chceli , ako ich poznám , snažili sa Ťa doviesť svojimi príspevkami , aby si sa aj zamyslel nad inými okolnosťami svojho konania , nakoľko je rozdiel strieľať na terč a na pohybujúceho sa tvora , nehovoriac už o spomínanej 6,35 ...
Mohol si spomenúť poprípade aj konkrétnejšie náboje , hlavne ráž a v neposlednom rade aj zbraň , akú vlastníš .
To machrovanie o počte nastrieľaných nábojov bola len taká narážka na určité skúsenosti .
Neboj sa , čo do počtu vystrelených rán na mňa aj tak nemajú .....

luke a electronkonecne odpoved k otazke a nie machrovanie kto kolko nastrielal
Ti chceli , ako ich poznám , snažili sa Ťa doviesť svojimi príspevkami , aby si sa aj zamyslel nad inými okolnosťami svojho konania , nakoľko je rozdiel strieľať na terč a na pohybujúceho sa tvora , nehovoriac už o spomínanej 6,35 ...
Mohol si spomenúť poprípade aj konkrétnejšie náboje , hlavne ráž a v neposlednom rade aj zbraň , akú vlastníš .
To machrovanie o počte nastrieľaných nábojov bola len taká narážka na určité skúsenosti .
Neboj sa , čo do počtu vystrelených rán na mňa aj tak nemajú .....
-
eager_agnesi
1. pre niekoho upokojenie strielat na zvieratko by bola posledna moznost obrany - POVODNA OTAZKA ZNELA INAK !
2. 6,35 som mal asi len rok, momentalne G 17.
3. co sa tyka tych skusenosti, z prvej zbrani co som strielal bol Sa v.58 v 1992 a od vtedy sa stretavam so zbranou takmer kazdy den !!! -ta 6,35 bola ako prva sukromna. - takze poprosim nikoho neurazajte ohladom poctu vystrielanych nabojov !!!
Je nas viac co mame vystrielanych "tisice" nabojov na terc(alebo plechova figurina) - ale to nema nic spolocne s mojou otazkou.
Moja otazka smerovala ohladom nejakych skusenosti s poloplastom, cistym olovom pod uhlom na pevny material...- nie na terc! S poloplastom a pod. nemam ziadne skusenosti mozna zopar kusov(na terc - ale to je o nicom).
Dakujem za porozumenie a poprosim vyjadrovat sa priamo k otazkam nie odbocovat od temy!!!
2. 6,35 som mal asi len rok, momentalne G 17.
3. co sa tyka tych skusenosti, z prvej zbrani co som strielal bol Sa v.58 v 1992 a od vtedy sa stretavam so zbranou takmer kazdy den !!! -ta 6,35 bola ako prva sukromna. - takze poprosim nikoho neurazajte ohladom poctu vystrielanych nabojov !!!
Je nas viac co mame vystrielanych "tisice" nabojov na terc(alebo plechova figurina) - ale to nema nic spolocne s mojou otazkou.
Moja otazka smerovala ohladom nejakych skusenosti s poloplastom, cistym olovom pod uhlom na pevny material...- nie na terc! S poloplastom a pod. nemam ziadne skusenosti mozna zopar kusov(na terc - ale to je o nicom).
Dakujem za porozumenie a poprosim vyjadrovat sa priamo k otazkam nie odbocovat od temy!!!
Prispejem aj ja niečim.Pri strelbe na poper lieta celopast vsade,dokonca črepiny zranuju aj nezucastnene osoby.Olovo nie az tolko.Moj nazor ze kusky olova o asfalt budu nebezpecne len na kratsiu vzdialenost,poloplast moze frkat viac.Nemam osobnu skusenost len podla mojich testikov som usudil asi takyto priebeh.Mam to otestovane na tvrdom kameny,kde som skusal odraz striel,balistiku a pod.Mam aj par testou na vode ale to tu rozoberat nejdem 
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_bose
Michael, ked hladas nieco bezpecne, co sa neodraza tak skus specialne strelivo z pomedeneho polymeru GREENSHIELD. Tu mas 100% istotu ze sa strela neodrazi, ale sa po naraze o tvrdy povrch rozsype na prach. Strelivo je trosku drahsie, ale je to zarucene, ze sa neodrazi...ani pod uhlom. Ja ho zhanam v razi 40SW. Keby niekto vedel kde sa da zohnat tak mi dajte vediet..dik