Poloplášť verzus olovo

eager_agnesi

Poloplášť verzus olovo

Príspevok od používateľa eager_agnesi »

Seruste, mate niekto skusenosti so strelbou poloplastu(napr. "SP") verzus ciste olvo"LRN" na nieco tvrde pod uhlom. Zaujma ma bezpecnost-odraz. Napr. strelba na psa na ceste ak sa netrafim.
Co je podla Vas bezpecnejsie? Dik za info.
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

naozaj v strede rusnej ulice za bieleho dna, alebo aj vecer budes z bicykla strielat na psa? co ti hrozi? ze ti roztrha nohavice alebo sa ti zakusne do nohy? trufas si riskovat to, ze sa ta gula naozaj moze odrazit a trafit nejakeho cloveka opodial? alebo sa odrazit do okna, za ktorym sa hra male decko?

som rozhodne, za to, ze clovek by sa nemal bat branit svoj zivot a zdravie. ale je zrovna toto ta situacia a vhodny prostriedok?

niesom velky expert, ale na psa by mohol stacit aj sprej, alebo teleskop a riziko bude podla mna nizsie.
eager_agnesi

to je jasne, ze medzi ludmi na ulici by som nestrilal, ale na ceste medzi obcami (co sa mi aj stalo-ale nemal som zbran) radsej zbran ako spray. Moja otazka ale smerovala nie na pouzitie zbrane, ale k odrazivosti od pevneho povrchu poloplast or olovo - ci niekto take nieco skusal...nejaka skusenost
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

michael

uz si strielal do pohybujuceho sa terca?Predpokladam,ze zbran nosis kratko.
eager_agnesi

neviem ako ty ale prvu zbran(6.35) som mal v 97. takze som si uz par krat vystrelil aj na pohybujuci sa terc, ale nie na ulici. Na tie naboje som sa pytal lebo je to dost zaujmava tema, ja mam prax len s plnoplastom(kratka zbran) a 22LR(dlha zbran)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

v 97 som odchadzal z istej statnej institucie,tam som si zastrielal az az
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 19:22, upravené celkom 1 krát.
eager_agnesi

Dakujem "bum" konecne odpoved k otazke a nie machrovanie kto kolko nastrielal
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

tak zase OT: no ked nosim zbran preco si na niečo nestreliť že ? na niečo žive lebo som zvedavy ako to dopadne... mam taky pocit, že to Ačko bude fakt dobré prehodnotiť.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

michael
konecne odpoved k otazke a nie machrovanie kto kolko nastrielal
luke a electron

Ti chceli
, ako ich poznám , snažili sa Ťa doviesť svojimi príspevkami , aby si sa aj zamyslel nad inými okolnosťami svojho konania , nakoľko je rozdiel strieľať na terč a na pohybujúceho sa tvora , nehovoriac už o spomínanej 6,35 ...
Mohol si spomenúť poprípade aj konkrétnejšie náboje , hlavne ráž a v neposlednom rade aj zbraň , akú vlastníš .

To machrovanie o počte nastrieľaných nábojov bola len taká narážka na určité skúsenosti .

Neboj sa , čo do počtu vystrelených rán na mňa aj tak nemajú ..... :lol: :lol: :lol:
eager_agnesi

1. pre niekoho upokojenie strielat na zvieratko by bola posledna moznost obrany - POVODNA OTAZKA ZNELA INAK !
2. 6,35 som mal asi len rok, momentalne G 17.
3. co sa tyka tych skusenosti, z prvej zbrani co som strielal bol Sa v.58 v 1992 a od vtedy sa stretavam so zbranou takmer kazdy den !!! -ta 6,35 bola ako prva sukromna. - takze poprosim nikoho neurazajte ohladom poctu vystrielanych nabojov !!!
Je nas viac co mame vystrielanych "tisice" nabojov na terc(alebo plechova figurina) - ale to nema nic spolocne s mojou otazkou.
Moja otazka smerovala ohladom nejakych skusenosti s poloplastom, cistym olovom pod uhlom na pevny material...- nie na terc! S poloplastom a pod. nemam ziadne skusenosti mozna zopar kusov(na terc - ale to je o nicom).
Dakujem za porozumenie a poprosim vyjadrovat sa priamo k otazkam nie odbocovat od temy!!!
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Prispejem aj ja niečim.Pri strelbe na poper lieta celopast vsade,dokonca črepiny zranuju aj nezucastnene osoby.Olovo nie az tolko.Moj nazor ze kusky olova o asfalt budu nebezpecne len na kratsiu vzdialenost,poloplast moze frkat viac.Nemam osobnu skusenost len podla mojich testikov som usudil asi takyto priebeh.Mam to otestovane na tvrdom kameny,kde som skusal odraz striel,balistiku a pod.Mam aj par testou na vode ale to tu rozoberat nejdem :wink:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 19:22, upravené celkom 1 krát.
eager_agnesi

"balistik" a "bum" dakujem presne taketo nieco som cakal. Dik
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Michael, ked hladas nieco bezpecne, co sa neodraza tak skus specialne strelivo z pomedeneho polymeru GREENSHIELD. Tu mas 100% istotu ze sa strela neodrazi, ale sa po naraze o tvrdy povrch rozsype na prach. Strelivo je trosku drahsie, ale je to zarucene, ze sa neodrazi...ani pod uhlom. Ja ho zhanam v razi 40SW. Keby niekto vedel kde sa da zohnat tak mi dajte vediet..dik 8)
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"