Závislosť vlastnenia dlhej zbrane od strelnice

Používateľov profilový obrázok
Kotuc
prispievateľ
Registered for: 21 years

Závislosť vlastnenia dlhej zbrane od strelnice

Príspevok od používateľa Kotuc »

Zaujíma ma otázka: som vlastníkom ZP skupiny E. Strelnica nášho streleckého klubu nieje stavaná a nieje tam povolené strieľať dlhou guľovou zbraňou. Na našom OR PZ robia problémy s tým, že pokiaľ nieje strelnica a strelecký klub kde je povolené strieľať s dlhou guľovou zbraňou tak ju nemôžem vlastniť. Myslím si, a teda nikde v zákone som to nenašiel, mi nemôžu zabraňovať týmto dôvodom ku kúpeniu a používaniu na strelniciach na to určených dlhú zbraň. Prosil by som o vaše názori. Ďakujem.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ako pises si zo Zvolena,jedneho casu tam robily problemy ako v PD.Ale u nas v MT tiež sme nemali schvalenu strelnicu na dlhu zbran a samonabijacie pusky sme mali-cz858 Tactikaly.Ved na strelnicu mozes chodit aj na inu spoplatnenu strelnicu :roll:
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Povedz im, ze na nich podas staznost. Alebo sa s tym musis zmierit. Ina cesta asi nebude. V zakone nic take nie je.
Kotuc
prispievateľ

No to je síce pravda ale začať si robiť problémy s policajtami to je to posledné čo chcem.

A u nás sa dá tiež strieľať s 58čkou ale ja som uvažoval o niečom väčšom. Na väčšie vzdialenosti.
inspiring_cray

Príspevok od používateľa inspiring_cray »

ale stale plati, ze strielat mozes chodit na inu strelnicu...
tento argument si neskusal pouzit, alebo to odignorovali?
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ked policajt uvidi, ze nie si ziadny trtko co sa da odbit nejakou volovinou, nebude si dovolovat. Proste si pytaj nech ti ukaze na zaklade ktorej casti zakona ti to nechce povolit. Oni sa tiez boja o teple miestecka a staznost na neho mu urcite bude vadit. V ostatnych okresoch to policajti povoluju, cize on postupuje svojvolne. Nedaj sa. Co ti moze teraz policajt ? Nic . Mozno este nepovolit dlhu ale to ti uz nepovolil.
Kotuc
prispievateľ

Ono je to tak že sa teraz u nás zmenilo osadenstvo a zostali im maniere od pôvodného takže si myslia že majú pravdu. Asi máte pravdu tak budem musieť na to pritlačiť ak sa mi to podarí tak sa určite ozvem. Dík za podporu. :roll:
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Slusne poziadaj pana za okienkom ze potrebujes jeho vyjadrenie a zdovodnenie
pisomne, z jeho sluzobnym cislom, podpisom a peciatkou.
A ak sa bude zaujimat preco, povedz ze ti to poradili na ministerstve,
ked si tam volal. Lebo vraj prekracuje svoju pravomoc a urcite mas podat staznost.
Budes prekvapeny, ale zvecsa sa ani nespita preco, len zacne vypisovat nakupko.
Tuto metodu obcas pouzivam na statnych uradnikou. Hlavne ked vies ze ti vravia bludy.
Kedisi ma za toto strasne lubili na Statnej plavebnej sprave :twisted:
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

Asi policajtom ide len o to, ze dotycny nema potvrdenie od klubu, v ktorom sa strielaju discipliny s dlhou zbranou, a nie o to, ze klub nema na dlhe zbrane strelnicu.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Kotuc: doplňujúca otázka, dlhá gulová opakovacia lebo samonab. ?
Kotuc
prispievateľ

R napísal:Kotuc: doplňujúca otázka, dlhá gulová opakovacia lebo samonab. ?
Dlhá opakovacia na presnú streľbu-proste trochu sniperiny.
Kotuc
prispievateľ

momentalne anonymny napísal:Asi policajtom ide len o to, ze dotycny nema potvrdenie od klubu, v ktorom sa strielaju discipliny s dlhou zbranou, a nie o to, ze klub nema na dlhe zbrane strelnicu.
No neviem lebo to by im mohlo byť tiež jedno keď by som bol hlúpy a strieľal tam kde nemám a chytili by ma tam tak asi by to bol problém pre mňa a nie pre nich.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Kotuc: Proste si tu zbran chod kupit a hotovo, ved je to iba opakovacka(Nepotrebujes nakupne povolenie, tak sa ich na policii nemusis na nic pytat), neviem naco tu riesis somariny. Zaevidovat ti to uz potom musia, lebo na Ecko mozes nadobudnut akukolvek zbran kat. B/C a to im tam vycitas patricne aj zo zakona, ze su v omyle :wink:.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Kotuc :

Kup si zbran a daj si ju do kategorie F- zberatelske , a vyser sa na cely strelecky klub,strielat mozes aj ked to mas na F ku
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Turbiak; nj ale na F-ko ma drobny problem s nadobudanim streliva. Zakon na F-ko totiz umoznuje vlastnit max 2 najmensie spotrebitelske balenia jedneho typu streliva... trochu opruz zak 190/2003 par 27 ods 5

mimochodom, na OR PZ som priniesol potvrdenie z ColtClubu, co je cisto pistolova strelnica a na D-cko mam zapisany sa58 a 2 Suhlky a nikto to neriesil, len sa policajt cudoval naco su mi dve rovnake malorazky :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"