Pätnásťročný chlapec zastrelil kamaráta
-
inspiring_proskuriakova
Vrútkami otriasla tragédia. Večer vo štvrtok 8. októbra padol výstrel, pri ktorom zomrel len 15-ročný chlapec. On a jeho kamarát sa hrali s guľovnicou, ktorá patrila otcovi jedného z nich.
VRÚTKY. Polícia sa k prípadu odmietla vyjadriť, ale informáciu potvrdila. Do éteru sa však dostali už správy, že chlapci boli kamarátmi i spolužiakmi zo školy. V osudný večer sa údajne hrali na dvore u jedného z nich a zaujala ich dlhá guľová zbraň otca - poľovníka. Netušiac, že je nabitá, ju vzali do ruky. Poľovníkov syn mal namieriť kamarátovi do brucha, keď zbraň odrazu vystrelila.
Chlapec utekal po pomoc, jeho kamarát však zraneniam podľahol.
piatok 9. 10. 2009 17:16 | (md)
http://turiec.sme.sk/c/5055662/patnastr ... arata.html
Vrútkami otriasla tragédia. Večer vo štvrtok 8. októbra padol výstrel, pri ktorom zomrel len 15-ročný chlapec. On a jeho kamarát sa hrali s guľovnicou, ktorá patrila otcovi jedného z nich.
VRÚTKY. Polícia sa k prípadu odmietla vyjadriť, ale informáciu potvrdila. Do éteru sa však dostali už správy, že chlapci boli kamarátmi i spolužiakmi zo školy. V osudný večer sa údajne hrali na dvore u jedného z nich a zaujala ich dlhá guľová zbraň otca - poľovníka. Netušiac, že je nabitá, ju vzali do ruky. Poľovníkov syn mal namieriť kamarátovi do brucha, keď zbraň odrazu vystrelila.
Chlapec utekal po pomoc, jeho kamarát však zraneniam podľahol.
piatok 9. 10. 2009 17:16 | (md)
http://turiec.sme.sk/c/5055662/patnastr ... arata.html
Ten otec polovnik by si zasluzil, este aj nabita zbran a mimo dozoru a trezora
. Ale aj tak mi to nejde moc do hlavy, 15 rocny chlapec nieje 5 rocny, ci to nebolo umyselne. Uz aj 8 rocneho spunta som naucil, ze nema mierit na nikoho ked drzi akukolvek zbran v ruke, je to aj zanedbanie vychovy, ja uz ako 15 rocny som strielal o stosest so vzduchovkou a ani sme si do oka a ani brucha nestrelili. Dufam, ze zacnu teraz chodit kontroly, ale ja som aj tak furt neni doma, som skoro stale v praci, tak mi to moze byt jedno
. Podla mna tento pripad nebude uplne tak ako nam ho media predostreli. Myslim, ze uz ani tomu poslednemu polovnikovy nevysi flinta len tak na klinci volakde v garazi a este aj nabita.
-
inspiring_shamir
tiez mi nieco na tomto pripade nezdaa kedze nezabezpecena a nabita zbran, to uz vazne je asi porusenie bezpecnosti asi nahrubsieho zrna.
inac v mediach som dnes zachytil informaciu ze jeho otec vraj nebol polovnik a zbran mal nelegalne a ze policia otca stiha za nedovolene ozbrojovanie.... co je natom pravdy zachytil tuto inrmaciu aj niekto dalsi alebo len JOJka nieco prifarbila?
inac v mediach som dnes zachytil informaciu ze jeho otec vraj nebol polovnik a zbran mal nelegalne a ze policia otca stiha za nedovolene ozbrojovanie.... co je natom pravdy zachytil tuto inrmaciu aj niekto dalsi alebo len JOJka nieco prifarbila?
Mne sa to nezda, nechat volne pohodenu nabitu natiahnutu a odistenu zbran? To mi znie az moc nasprostasto, skor by som povedal, ze ten mlady urobil s tou gulovnicou trosku viac ako len zobral a omylom zavadil o spust. Co som cital tie diskusie k clanku, celkom milo ma prekvapilo, ze negativne nazory su hlavne na zanedbanie bezpecnosti, nie na dostupnost zbrani samotnych(i ked sa tam najdu aj magori, co si myslia ze ZP rastu na stromoch). Som velmi zvedavy, co povie vysetrovanie, lebo na clanku, ako ho podali media, mi daco smrdi
-
inspiring_nobel
2 lenochod : nechat povalovat nabitu zbran ?! Moj otec bol polovnik cely zivot. A to bolo dost dlho, zomrel 74 rocny. Za celu karieru sa mu stalo len raz, ze rano prisiel domov a nechal v obyvacke nabitu gulovnicu. A tu som ja ako maly zasran hned vycmuchal a prestrelil v obyvacke gauc, dvere do kuchyne, kuchynsky kredenc a za nim polku tehloveho mura. Otec bol z toho taky vyplaseny, ze ma aj zabudol zbit
Zivot vie byt dobra svina. Samozrejme to nic neospravedlnuje.
Jasne, ze chlapec nezavadil nahodne o spust, ale ju vedome stlacil. Ale nie s umyslom ublizit, asi veril, ze nema nabite.
Jasne, ze chlapec nezavadil nahodne o spust, ale ju vedome stlacil. Ale nie s umyslom ublizit, asi veril, ze nema nabite.
To svedci o tuposti spravodajstva na jojke, ked policajna hovorkyna povie, ze bude vznesene obzalovanie aj z nelegalneho ozbrojovania, mysliac tym chlapca, ktory zobral do ruky otcovu zbran. Joj z toho spravi hned nelegalne drzanu zbran.BALISTIK napísal:Ano aj ja som pocul na jojke ze vraj nelegalna,zajtra ak nezabudnem zistim info s prvej ruky.
-
inspiring_kepler