SAPS

Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

SAPS

Príspevok od používateľa Michal1 »

V poslednej dobe sa mi zda, ze so SAPS nieje nieco vporiatku.

CItim tam nejaky vnutorny boj, na ktory doplatime nakoniec vsetci strelci IPSC.

Vlastne uz sme doplatili a pekne poriadne.

Jediny poriadny pretek IPSC Mosquito, ktory sa kedy konal na Slovensku, zrusia pravdepodobne kvoli "osobnym" nezhodam !

Myslel som si, ze SAPS ma strelcov zdruzovat a nie rozdelovat, asi som sa mylil.

Davam do pozornosti bod: Komárno – KSSK

Tato veta, ktora tu bola vyznela trosku spekulativne, tak ju mazem, aby sa niekto neurazil.

Tymto sa chcem danym panom z prezidia velmi pekne podakovat :!: :twisted:

Zápisnica z prezídia SAPS konaného dňa 6.10.2009
vo Zvolene

Prítomní z prezídia: PÁLKA Ján, ČÍSLAK Miloslav, KIŠŠ Juraj, HOLEČKO Peter, PUPALA Ondrej, NAGY Ernest, VESELSKÝ Dušan, PAVLÍK Ján, SCIRANKA Martin,

Prítomný: HRNČIARIK Juraj (člen revíznej komisie)

Prítomných 9 členov prezídia: skonštatované že prezídium je uznášaniaschopné.
Neprítomný – Prešov, Nitra,

1. Návrh odsúhlasenia programu prezídia

p. ČÍSLAK - navrhol doplnenie programu v bode Rôzne o – jednanie so SSZ, dispozičné právo účtu SAPS, zvolanie rady predsedov klubov,
p. PUPALA – odpustenie štartovného na preteky konané pod SAPS (uznesenie z minulého prezídia)
Hlasovanie – jednomyselne za (9)

2. Financie
p. PÁLKA informoval o systéme dotácii za rok 2009, kde na tento rok bola pridelená MŠ SR dotácia vo výške – 6 000,- €

Okrem toho bola poukázaná účelová odmena 1 328,- € ako ocenenie konkrétnych športovcov za umiestnenie na XV.MS Bali (Pálka, Vyšný, Nagy a Penov).

3. Daňové priznanie:
p. PÁLKA – vyzval p. ČÍSLAKA aby informoval o stave d.p. za rok 2008
p.ČÍSLAK – informoval, že daňové priznanie je spracované a následne ho predložil
p. KIŠŠ upozornil, že je nutné prehlásiť príslušnosť k daňovému úradu z NvM do Zvolena
- podanie zabezpečí prezident

4. Nominácia na Majstrovstvá Európy:

p. PÁLKA informoval, že je potrebné sa už teraz zaoberať nomináciou a prípravou vybraných strelcov na ME v Belehrade, kde predpokladáme cca 10 slotov, nominačné kritéria máme na www.saps.sk, zaujemcovia o nomináciu sa môžu hlásiť prezidentovi do 20.11.09 formou e-mailu na adresu prezident@saps.sk,
p. Holečko navrhol aby sa členovia SAPS vyjadrili k nominačným kritériam do Porady predsedov klubov, ktorá sa uskutoční dňa 28.11.2009 (návrhy zaslieť prezidentovi SAPS v predstihu – do 15.11.2009)

5. Revízna správa

p. Holečko predniesol revíznu správu o stave SAPS k 31. 7. 2009

6. Extraliga SAPS a kolá Level III

p. Pálka – povinnosť klubov je predloženie termínov súťaží Level III a Level II preyidentovi na adresu prezident@saps.sk,
– organizátori súťaží Level II sú povinný zaslať minimálne 3 týždňe pred pretekom e-mailom propozície preteku prezidentovy SAPS (vzor propozícii je na www.saps.sk download) a až po schválení propozícii budú zverejnené na stránke SAPS organizátorom súťaži,

schválené jednomyseľne

p. Pálka upozornil, že u súťaží Level III je organizátor povinný dodržať štandardný postup schvaľovania preteku prezidentom SAPS a administratívou IPSC !!!

7. Nominačné kritéria reprezentácie, zmluva o reprezentácii.
p.Pálka informoval o súčasných nominačných kritériach, ktoré boli prezídiom odsúhlasené v roku 2008,
zmluva o reprezentácii – každý, kto bude nominovaný na súťaže za Slovenskú republiku pod SAPS a IPSC bude povinný sa riadiť zmluvnými podmienkami v zmysle zmluvy o reprezentácii. Zmluvu pripraví a predloží na schválenie p. Pavlík.

Odsúhlasené jednomyseľne.

- o 20:05 hod. odišiel p. SCIRANKA a poveril p. PÁLKU zastupovaním klubu SK Zvolen

8. Žiadosť o preplatenie nákladov organizovaných súťaží KPSN Nitra
p. Kišš požiadal v mene streleckého klubu KPSN o finančnú dotáciu pre klub z dôvodu organizovania súťaží ako aj nákupu materiálu a dobudovanie strelnice.

prezídiom bola navrhnutá čiastka - 1 000,- €
za: 5 proti: 4 zdržal sa:0
návrh schválený

9. Rôzne:

• návrh p. ČÍSLAKA o rozšírenie dispozičného práva o ďalšiu osobu. Prezídium zaviazalo prezidenta SAPS určiť osobu ako druhého disponenta s účtom SAPS.
• Neplatenie štartovného pre funkcionárov SAPS (Prezident, zástupca, predseda revíznej komisie, SNROI a štatista) na všetkých súťažiach organizovaných pod hlavičkou SAPS, tu p. Pavlík zdôvodnil, že je to malá náhrada za prácu, ktorú funkcionári SAPS odvádzajú pre všetkých členov SAPS a navrhol ponechať tento bod v platnosti.

Odsúhlasené jednomyselne

• Kluby ktoré organizujú súťaže pod hlavičkou SAPS sú povinné doložiť prezidentovy SAPS ku schváleniu dokumenty pre použitie strelnice na preteky v praktickej streľbe (kópie balistického posudku, uhly jednotlivých stages ….....),dokumenty musia obsahovať, žiadosť, schválený balistický posudok a smernice strelnice.
• Komárno – KSSK
Členovia prezídia ako aj iní, vyjadrili názor, že zo strany KSSK Komárno došlo k hrubému porušeniu pravidiel IPSC, schválených rozhodnutí prezídia SAPS ako aj schválených platných stanov.
Prezídiom bolo konštatované, že strelecký klub Komárno pri organizovaní šúťaží Level III, závažným spôsobom porušil pravidlá IPSC, rozhodnutia prezídia a stanovy SAPS a to hlavne neplnením povinností pri prihlasovaní súťaží na stránku IPSC.org, organizovaných pod SAPS, nezverejňovaním celkových informácii o súťažiach (stage), zverejňovaním nepravdivých informácii v propozíciach súťaží (deklarovaných 200 rán v skutočnosti 109 ) pri nezmenenom štartovnom a bez upozornenia v propozíciach, náročnosť jednotlivých situácii na konkrétnych pretekoch nezodpovedala úrovni Level III (Majstrovstvá SR handgun, M SR-Mosquito shootgun), nerešpektovanie rozhodnutí prezídia (odpustenie štartovného schváleným členom prezídia, juniorom a ženám), nedôstojným vyhodnotením prideleného preteku M SR-handgun.

Vzhľadom na horeuvedené skutočnosti prezídium hlasovalo o návrhu zamietnuť dotácie za rok 2009 na súťaže Level III pre klub KSSK Komárno a zákaz organizovať súťaže úrovne Level II a Level III v roku 2010 pre klub KSSK Komárno.
za: 5 proti: 1 zdržal sa: 3
návrh schválený

• klub, ktorý si uplatňuje nárok na dotáciu za organizovanie preteku úrovne Level III je povinný do 30 dní od ukončenia súťaže predložiť vyúčtovanie súťaže osobne alebo mailom prezidentovi SAPS na schválenie.

Schválené jednomyseľne.

Vo Zvolene 6.10.2009
Zapísal: Ondrej PUPALA

Overil: Ján Pálka
Naposledy upravil/-a Michal1 v 13 Okt 2009, 16:54, upravené celkom 1 krát.
In - FinitY
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

Michal a ty si prosím ťa kdo? Poznáš vôbec proces schvalovania a organizovania pretekov level III?, kolko si ich už organizoval?, kolko krát si bol RM alebo MD na preteku úrovne level III?
Ak nevieš odpovedať aspoň na jednu moju otázku tak toto radšej nerieš, aspoň nie tu. Jednoducho sa nepatrí skopírovať celú zápisnicu a hodiť ju na toto fórum.
Naposledy upravil/-a In - FinitY v 20 Okt 2009, 22:45, upravené celkom 1 krát.
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

1. som ucastnikom pretekov leve.III
2. som aj aj jednym s organizatorov pretekov a aspon ciastocne viem co to obnasa
3. Nenisom RM
4. na Mosquite Handgun som tiez bol na Brokovnici nie.
5. niesom clenom Komárno – KSSK
6. Zapisnica je verejny dokument, na to aby sa snou oboznamili strelci,kluby,verejnost,sponzory, MinV ... , ktory sa tam nemohli zucastnit. (dal som ju tam celu kvoli tomu, aby neboli skreslene udaje a nimochodom je volne stiahnutelna z www.saps.sk)
7. Ak sa niekto hambi, za to ako hlasoval ci co spiskal nech to nerobi, alebo nech si za tym stoji a patricne si to obhaji.
8. Nepaci sa mi ked 5 ludi rozhodne o tom, ze sa najlepsi pretek na Slovensku nebude konat kvoli par somarinam a tym, ze si vzajomne pani nevedia prist na mena.
9. Vidim ze to zo SAPS ide dole vodou a to mam o nom pisat v ZSaL a propagovat ho a aj kluby! ( Fuj, nechce sa mi !!!! )

Ja niesom na strane KSSK ani prezidia, len vidim, ze tam daco poriadne srkripe a zacina ma to srat a to len nie mna.

Vidim ako sa niektori strelci ( skoro ty isti, ktori nikdy ziadnu sutaz neusporiadali ) do krvy hadaju na sutaziach a od toho, aby sa navzajom nepobili ich deli uz len pavucina.

Ak vies nieco blizsie preco to takto dopadlo, tak sem stym dost ma to zaujima.

Hod sem link na tu diskusiu ktoru spomynas.

Dik
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

A ja som chcel skusit SAPS :wink:
In - FinitY
prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Zhrňme to čo si napísal
Takže proces schvaľovania Level III nepoznáš, len ako strelec a ako pomocník pri stavaní stage (neuraz sa za výraz pomocník). Ok
RM alebo MD si na Level III nebol
Čo bolo na Pandore nevieš (jasne že nie, pretože tam má vstu len pár vyvolených zo Slovenska)

Takže si mi neodpovedal kladne ani na jednu otázku.

Zápisnica je dokument, ktorý je pre členov SAPS, preto je v sekcii Download, kde majú prístup len členovia SAPS, tak netvrď, že je to volne stiahnuteľné!!!

Ja to vydím takto.
Na záklde tvojich dohadov, ako to asi prebiehalo na prezídiu, si vydedukuješ, že niekdo chce SAPS poškodzovať, ale nevidíš to, ako niekdo poškodzuje SAPS a potom, keď sa príjmu opatrenia tak to škrípe. Ty si asi nečítal prečo bolo KSSK zakázané organizovanie súťaží Level III, lebo potom by si nevypisoval polopravdy až lži o rozbíjaní SAPS. (prečítaj si celú zápisnicu, alebo aspoň to čo si zvýraznil)

Bude porada predsedov klubov, rád ťa tam uvidím, som zvedaví na tvoje vystúpenie zoči voči a nie len "jalové" vypisovanie na fórum pod nejakou prezívkou.

P.S. Nevír tu prach, chodia sem strelci, ktorý možno uvažujú aj o vstupe do SAPS a toto im vobec nepomôže, pretože skutočnosť je iná.

ďakujem
In - FinitY
prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Balistik, bol si na tých pretekoch? Nebol, nevieš čo bolo. Na záklde jedného strelca, ktorý ma pocit že to "škrípe", je trošku predčasné robiť nejaké závery.
Keď má taký pocit, že to tu nefunguje, nech dá aj návrhy ako to vylepšiť, nech príde na radu predsedov klubov a nech prezentuje svoje návrhy.

Každý dokáže mudrovať, ale málo kdo koná.
BALISTIK
moderátor

Jasne ze nebol :roll: ale do buducna ak mi to vyda aspon na rok skusim SAPS :wink:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

Ahoj Ondrej, tak ako Balistik, tak aj ja sa chcem od budúceho roku registrovať v SAPS. Balistik svojou poznámkou predsa nenarážal na to, že na základe tejto diskusie do toho nepôjde, len sme spolu prežili krásny rok vo WFC a mali sme možnosť na viacerých súťažiach strieľať aj s registrovanými strelcami. nevyhli sme sa teda tomu, že sme počúvali ich debaty a veru niekedy boli skutočne na hrane s prihliadnutím na to, že mali za opaskom železá. Aj na našich pretekoch bývajú nezhody a mnohokrát pramenia povedzme z nevedomosti o určitých skutočnostiach, ale tomu sa asi neda vyhnúť nikde. v každom prípade, začal som strieľať za neregistrovaných preto, aby som zistil, či budem mať šancu dôstojne sa umiestňovať v rámci SAPS. Zistil som, že budem a preto od budúceho roka budem členom SAPS. podtrženo, sečteno :wink:
BALISTIK
moderátor

Marečku nejdem ti lichotit,ale pekne napisane :wink:
In - FinitY
prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

bbpd, Balistik. Som rád že selektujete a rozmýšlate nad tým čo niekdo napíše. Ale takých zas nie je veľa. Niektorých strelcov môžu takéto slová odradiť a to asi nie je účelom tohto fóra.
P.S. Balistik, a ideš ku nám do klubu?
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Nepisem to sme aby som ociernoval SAPS ci branil KSSK, ale aby som sa dozvedel co sa tam deje, nakolko sa mi to vonkoncom nepaci a kazdy si len suska jeden na druheho. Ako napisal Balistik za tento rok som sa toho uz napocuval.
Pokial nedodrzali prodeduralne postupy pri prihlasovani, ano je to chyba na ktoru sa ma upozornit a udelit vystrahu a nasledne pokutu ( vo forme zakazu ... ) a nie rovno zakazat vsetky sutaze Levelu II a III.
Pokial si dobre panetam, tak odkazy na Mosquito som nasiel aj na zahranicnych klubiovych strankach v rakusku, cechach atd.
Take kvalitne preteky ako KSSK organizuje unas len malokto .

Posli link na pandoru a rad si to precitam. Diskusiu na Pandore si citat moze kazdy ale je tam toho plno a tak som to zatial nenasiel, iba velku debatu o trickach pre RO. 
Prihlasit na server SAPS sa moze ktokolvek a po zaregistrovani si moze stiahnut co chce, presne ako ja ked som nebol este clenom SAPS a hladal som preavidla (presne tak ako na webforum).

Nemusim odpovedat kladne na tvoje otazky, aby som nevedel proceduralne postupy a videl ze nieco nieje v poriatku a prezidium s predsedom KSSK si nevedia prist na meno a proto maju trpiet vsetci strelci!
Ja nemam ziadne dohady o prezidiu, ja si precitam zapisnicu, pritomnych, body a vidim co stoho zislo a pomery hlasovania.

Nerozsirujem ani polopravdy, ani lzi.

V SAPSe to evidentne skripe – PRAVDA
Prezidium zrusilo Mosquito- PRAVDA
KSSK moze podla prezidia organizovat uz len Level I.
To tak KSSK poskodzuje SAPS?
Ako prosim TA? ( ked to nechces rozpisovat tu, tak mi to kludne posli v PM)
Bude porada predsedov klubov, rád ťa tam uvidím, som zvedaví na tvoje vystúpenie zoči voči a nie len "jalové" vypisovanie na fórum pod nejakou prezívkou.
Bohuzial niesom predseda klubu, ale ked pojdu nasi zastupcovia rad sa pridam,
Ja nepisem jalovo a 90% fora ma pozna osobne z WFC ci inych sutazi, takze ani anonimne.

Nevirim prach, len ma to nasralo a ked ma nieco nasere, tak to tu napisem ci sa to tebe alebo ostatnym pacit bude alebo nie.

Ked je tam vsetko v poriatku, tak preco je tvoj postoj taky negativny a podrazdeny.

Ked mi to vies lepse vysvetlit tak si to rad precitam. Kludne aj v PM, ked to nechces riesitna fore.

Nechcem niekoho odradovat od vstupu do SAPS, prave naopak, ale nebudeme si predsa stavat vzdusne zamky a nosit ruzove okuliare.

Myslis si ze ked zacnu chodit po LII ci III, tak si podobne debaty nevypocuju.
Naposledy boli chalani z Webfora a SSS toho nadherneho spolunazivani v SAPS svedkami v Cachticiach.
Dakujem vtedy sa hambim za SAPS a aj za jeho niektorych clenov.
A potom im vysvetluj ako je dobre vstupit do SAPS. :wink:
Niektorých strelcov môžu takéto slová odradiť a to asi nie je účelom tohto fóra.
Ucelom tohto fora je diskutovat aj na temy ktore sa mi pacia, ci nepacia. :wink:
A tato tema sa mi rozhodne nepaci.
BALISTIK
moderátor

Michal to vtych Casticiach mas na mysli vystup niektorych ludi :?: co by sa malo radsej povedat do oci a nie pred obecenstvom :!:In-FinitY-do SAPSU-skusim zalezi na financiach,kolko je clenske :?: dalej ja nebudem chodit na vsetky akcie,ale level 2 co byva u vas do 20eur pridem,chcem byt aspon hodnoteny s inymi.Dalej chcem skusit SPL,ak vydaju prachy mozno viac :!: Ale WFC,to co si buchame len pre srandu nic nenahradi,dufam ze aj v SAPSE-bude trocha veselo a nie len vrcanie.
Naposledy upravil/-a BALISTIK v 13 Okt 2009, 15:55, upravené celkom 1 krát.
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Presne !
Vies okom hovorim, co tam robili divadlo a zo sebe idiotov :!:
To sa nedalo prehliadnut. :cry:
BALISTIK
moderátor

Mozno je to len o urcitych ludoch :roll: ale ten dotycny silny pan,chodil a buzeroval nasich novych strelcov co este ani nevedia ako sa zbran nosi :roll:
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Presne si trafil. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"