Ruskí policajti si z motoristov spravili živý štít.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_newton

Ruskí policajti si z motoristov spravili živý štít.

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Čo spraví ruský policajt, keď chce zastaviť zločincov unikajúcich na rýchlejšom aute, ako má on sám? Prehradí im cestu cudzími autami. Rusi krútia hlavami nad najnovším prípadom policajnej zvole. Neprekvapila ich ani tak spupnosť strážcov poriadku, o ktorej z každodenných skúseností vedia svoje, ale to, že tentoraz triumfovala spravodlivosť.
Rusi čoraz častejšie demonštrujú proti policajným prechmatom. kremeľ nariadil do dvoch rokov prepustiť pätinu policajtov, ostatným sa majú zvýšiť platy, aby boli viac motivovaní riadne slúžiť a nebrať úplatky.

Všetko sa začalo tým, že polícia nastražila pascu na zlodejov v podobe dámskej kabelky pohodenej na opustenom aute. Návnada zabrala, uchmatla ju posádka jedného auta, vtedy si však policajti uvedomili, že audi uháňajúce po moskovskej okružnej diaľnici nemajú šancu dohoniť. Najbližšia hliadka preto dostala príkaz cestu zablokovať. Úlohu zvládla bleskovo. Z náhodne zastavených áut policajti za pár minút postavili živý štít.

Posádkam, medzi ktorými bola aj tehotná žena, nič nevysvetlili, len im prikázali nevystupovať z vozidiel. Ľudia v autách o chvíľu s hrôzou sledovali, ako sa priamo na nich rúti audi. Zločinci si cez bariéru prerazili cestu. Našťastie, nik sa nezranil. Náraz si však "odniesli" karosérie troch áut. Ich vodičom policajti oznámili, že majú smolu. Páchateľ unikol, opravu im nemá kto uhradiť.

Tento prípad nie je ojedinelý. Denník Moskovskij komsomolec tvrdí, že v Moskve za posledný rok policajti prinajmenšom dvakrát podobným spôsobom zastavovali unikajúce autá. Raz dokonca ponad hlavy nedobrovoľných štatistov strieľali po zločincoch. O to, že tentoraz prepukol škandál, sa postaral jeden z členov živého štítu Stanislav Sutiagin, ktorý na serveri YouTube svoje pobúrenie vykričal do sveta. Prípadu sa chytili médiá, zaoberal sa ním parlament a vo vedení moskovskej dopravnej polície padali hlavy. Napokon sa obetiam svojvôle ospravedlnil sám náčelník moskovskej polície. Sľúbil, že poškodené autá im opravia v policajných dielňach a odovzdal poškodeným čestné diplomy a ako vecný dar nástenné hodiny.

Zmierovacia ceremónia sa však tiež nezaobišla bez škandálu. Sutiagin totiž diplom Za obetavý prístup odmietol prijať. "Aký obetavý?" rozčuľoval sa. "Ja som dobrovoľne nič nespravil. Prinútili ma," dodal pre noviny Vremia novostej.

http://spravy.pravda.sk/ruski-policajti ... k_svet_p29
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

pri tom co dneska vypustaju z tych policajnych akademii ci co to tu mame mozeme podobne "akcie" zazit coskoro aj tu
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Keby sa to stalo inde ako v Rusku, tak sa možno aj čudujem. Ale takto... Len aby sme si aj my z nich jedného dňa (znovu) nezačali brať príklad.
:roll:
MASH4077
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

mali sa kde priučiť

scéna ako z amerického akčáku, akurát sa nefasujú hodinky :D

globalizace k.rva věc :D
Jack
moderátor

MASH, ľudská hlúposť a imbecilita predstihli globalizáciu o stovky, možno tisíce rokov. Rovnako ako zneužívanie (akejkoľvek, hoci len malej) moci. Dávno sú globálnym fenoménom.
:lol:
Pokiaľ ide o našu malú milú krajinku, tu to zatiaľ až tak ďaleko nezašlo. Napriek tomu ma irituje, s akou obľubou naši policajti strieľajú po unikajúcich autách. A nevravte mi, že aj toto sme odkukali z jú-es-ej, lebo tamojší cops si podobný hazard nedovolia. Niežeby mi vadilo, že niekomu prevŕtajú kufor na aute, skôr sa obávam voľne si poletujúcich včielok, ktoré netrafia cieľ. Ale o tom sme tu už kedysi meditovali...
MASH4077
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

:D ...strieľajú...keď majú pomalé autá... :D

ale máš pravdu, už sa to x krát riešilo.
Jack
moderátor

:lol: :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"