kolimator Docter

fakestring
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

kolimator Docter

Príspevok od používateľa fakestring »

Co poviete na toto?
http://www.hermes.sk/e-shop/docter/doct ... us-d-35mm/
V pripade krajneho sialenstva by som snad isiel do toho (uz len preto, ze okrem kosy by mohol mat teoreticky vyuzitie aj na Glocku17. Ale Hermes je dost skupy na informacie, nedozvedel som sa u nich ani to, či sa da ten kolim namontovat na weaver (teda dufam, ze ked kupim nejake predpazbie na kosu, ze tam nebude treba este nieco brusit...).
Ale je mi celkom luto vyvalit za to tolko penazi a teda by som aspon chcel vediet, ci mi to vydrzi par rokov (ked som videl (na yuotube), ako pistolovi strelci strielaju zo 45-tky a Doctera maju namontovaneho priamo na zavere a teda ten lieta spolu so zaverom, tak asi bude mat dost dobru vydrz, ale aj tak este zvazujem nieco taketo http://www.tromf.sk/detail/59364/008003 co hovorite na Tactical? Je to nejaka Cina? Pisal som im mail, ale zatial neodpovedali, tiez je to tam skupe na info. Alebo napr toto http://www.hermes.sk/e-shop/kolimatory/ ... .-5426800/ Alebo potom Meopta Meosigt 30, ten ma vsak cenu ako Docter Sight II, tak neviem, ci sa oplati oproti Docteru. Okrem toho nemam kartu Paypal, a tak mam trochu problem nakupovat v zahranici. Tak ted babo rad.. :)

PS: Docter nie je celkom vodotesny a Meopta vraj ano, co by bola ista vyhoda...
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ten Docter citam je max. vlhkotesny a ako poznam vyrobcov tak pisu tie krajne extremy pri parametroch tak aj ta vlhkotesnost je otazna.Rad by som na zbran zavesil nieco co naozaj znesie a nemusim kukat na dazdove mraky ktorym smerom sa pohybuju.
Ohladne tej meopty najlacnejsie sa da kupit vo firme VM Custom v Cechach u p. Martinka uz som s nim pisal ma vyhradne zastupenie a veru aj najlepsiu cenu na trhu cca 290,- eur plus postovne, no a hlavne neni problem s reklamaciou a opravou keby nahodou nieco to je dost dolezite.Podla mna lepsia volba ako Docter.
Skus napisat ku tym manikom do SA 58 maju ju odskusanu a tvrdia ze je fakt dobra.Je to viac menej novinka tazko sa da nieco najst na webe ale aj Martinek tvrdi ze sa im podaril ten kolimator takze mozeme len verit.
A vyskusat.
fakestring
prispievateľ

Ale,

som si to doteraz akosi neuvedomoval - ono sa to predava bez montaze - aj Docter a asi aj Meopta, takze k tej cene treba priratat podla mojich zisteni cca 55 € !!! Do pcka, zacinam uvazovat o OKO-u, keby tak niekto vedel, ci za nieco stoji ten Tactical (tiez kopia Docteru), ten je uz s montazou, tych 137 € tiez nie je najmenej, ale mam obavy z cinskej kvality... :(
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

na OKO sa vyser je to kus od kusa dost na ne nadavaju jasne zaruka 2 roky plati ale kto ma nervy to stale posielat hore dole na reklamaciu.Ked tak potom C - MORE ten je kvalitnejsi vyzera ako oko a striela nim aj vela spickovych strelcov.
Ta Meopta neviem si ma zneistil ale kukni tu na foto vyzera ze je to aj s uchytenim na listu je na boku taka skrutka treba sa popytat.

http://mcompact.cz/wdengine/thumbgen/op ... osight-50/
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

fakestring: Skus dat vyhladavanie a najdes na to par vlakien kde sme to preberali, kazdopadne tie cinske kopie Doctera (ako je ten 'Tactical' a pod.) kupis na ebay za par dolacov, a nestoja za nic. Bodka je rozmazana, polovicu casu ju neni vidiet, maju otrasnu paralaxu/su citlive voci polohe oka, casto nedrzia nastrelenie, atd. Mne odisiel jeden Firepoint (znackova kopia Doctera) a par dalsich kopii nez som dostal rozum a kupil origos Doctera (toho s 3,5moa bodkou ktoreho si nalinkoval). Ja som toho mojho kupil tusim v Polovnikovi v BA cca 5 rokov dozadu, montaz na weavra bola tusim pribalena, a mal som ho nahodeny na x zbraniach a bezchybne funguje dodnes (v ramci IPSC Open som ho mal na CiZe nafrezovaneho priamo vzadu na zavere, a fungoval vo dne v noci a za slnka i za dazda a nikdy s nim problem nebol).

Ak to chces na 'kosu', kludne ho tam mozes hodit, ale ak ho das az na nadpazbie bude dost daleko od oka a ta bodka sa bude tazsie 'hladat' (ale pouzit sa na nu da). Mozno by stal za zvazenie aj niektory z Aimpoint Micro modelov, alebo 'Docter-kopia' od Trijiconu (volaju ho tusim RMR-Sight a maju ho aj v 'bezbaterkovom' prevedeni, je o cosi drahsi, ale je to uz Trijicon / 'bojova' optika ktora cosi znesie a ta verzia bez bateriek sa mne osobne velmi pozdava).

Otvorene kolimatory typu OKO alebo C-more sa na 'kosu' moc nehodia, da sa s tym sice odstrielat aj 3-gun a pod., ale akonahle ti do neho naprsi tak nevidis nic, a tvrde zaobchadzanie (ked s nim na situacii zavadis o okno/vyrez a pod.) moc radi nemaju.

Drzim palce pri vybere,

Gunslinger
fakestring
prispievateľ

Napriklad tu http://www.dalekohledy-puskohledy.cz/me ... -p-70.html pisu, ze je "kompatibilna s montazami pre Docter, otazka je, ako si to vysvetlit, ale obavam sa, ze koncepciou bude rovnaka s Docterom a vyzera to tak, ze aj predajnou politikou. Niektore obchody predavaju na Docter cca 6 roznych typov montazi (za tych cca 55€ navyse). No, ak by bola v tej cene uz s montazou, asi by som nevahal...
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Ono, origos weaver montaz na Doctera je myslim len jedna/standardna, aj ked tie cinske a ine kopie sa niektore odlistuju v rozmeroch, takze nasledne tych 'Docter-type' montazi je viacero, a ak by clovek natrafil zrovna na nejaku co by pasovala, a chcel to risknut, mohol by pouzit aj tu lacacku cinsku, lenze dat 300 eciek za dobru optiku, a potom setrit na montazi a riskovat ze niekam odleti by tiez nebolo moc rozumne.

Ohladne Meosight, mna osobne moc neoslnil, ale co clovek to nazor. Ale v tej cenovej hladine je uz toho na vyber ozaj dost. Inak, ja som sa vtedy rozhodoval medzi Aimpointom, Zeiss Z-pointom, a Docterom, ale ak by som vyberal kolimator dnes, pre dlhu zbran by tie nove Aimpointy asi mali navrch.

Mimochodom, ja na 58mu chcem teraz hodit Kobru:
http://tantal.kalashnikov.guns.ru/kobra1.html
mam ho v sufliku uz asi rok, len ma tu tenku montaz (nie weavra), takze to budem musiet nejako vymysliet. Kobra sice ma slabinu otvorenych kolimatorov (nehodi sa do dazda), ale zasa vydrzi aj hodne drsne zaobchadzanie. Vyzorovo sa na nu bude tiez hodit :lol:, ako koniec koncov vsetky podobne optiky - pozri napr.:
http://www.kalinkaoptics.com/rifle-scopes/red-dot.html

Kazdopadne tych alternativ je vela, ak ti to neponahla a mas moznost, chod pozriet na nejaky 3-gun match alebo preteky utocnych pusiek, a pozri/odskusaj/porovnaj co ti sedi najlepsie.

Gunslinger
fakestring
prispievateľ

Gunslinger,

mna trochu obmedzuje aj velkost - mam tam uz namontovany puskohlad POSP, tak musim davat pozor na to, co kupim, aby si potom nezaclanali. Aj preto pokukujem po nieco "Docter type". Ale aj vzhladovo sa mi paci, okrem toho by som ho chcel obcas prehodit aj na Glocka, tak nechcem nejaku velku opachu :).

Aj tak by ma zaujimalo - nikto tu nema skusenosti s tymi lacnejsim klonmi Doctera? Nerad by som zas vyhodil peniaze zbytocne (na nieco, co vydrzi par vystrelov), ale zase ten Docter, ci Meopta, ked k tomu pripocitam cenu montaze...
Rozpraval som sa s jednym obchodnikom, ten spominal tusim Burris (alebo nejaku podobnu americku znacku) - vraj vyrabaju nieco podobne, ako je Docter sight, ale za polovicnu cenu a kvalita je vraj dobra. Problem je v tom, ze vraj Cesi sa tam tlacia za vyhradneho dovozcu pre "Czechoslovakiu"a zatial sa s nimi (Amikmi) nejako neda pohnut dopredu....
Naposledy upravil/-a fakestring v 31 Júl 2010, 16:05, upravené celkom 1 krát.
fakestring
prispievateľ

Toto bude asi on http://www.opticsplanet.net/burris-fast ... sight.html
Do toho by som hned isiel...
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

Fakestring precital si si odomna PMku?
Ten Burris je cisty ACM Docter, akurat je vylepseny tym vypinacom z boku.
A ked si precitas popis zistis, ze je tak isto ako Docter dodavany bez zakladne a kupis si aku potrebujes.
fakestring
prispievateľ

Rasto,

sorry, v tej rychlosti som si nevsimol, ze mam PM-ku. Uz som Ti odpisal.
Vdaka.
Inak ale, ten Burris si mozes vybrat, ci chces so zakladnou, alebo bez, za montaz na weaver doplacas 10§.
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

V poho a mimochodom ten cinsky je standardne dodavany s montazou na weaver i na airsoftovy Acog :-) ktory si mozes upravit na pistol mozno :-)
Ale ver mi, ze ked si kolim raz nastrelis nebude sa ti chciet ho stale prehadzovat a radsej kupis druhy.
fakestring
prispievateľ

Teraz pozeram, aky som pako,

ked som to vcera pozeral, uz som asi napoly spal,

sorry Gunslinger - nevsimol som si Tvoj predchadzajuci prispevok o skusenostiach s cinskymi kopiami Doctera. Ta moja nasledujuca otazka bola uz dost mimo... :?
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"