Preprava dlhej zbrane vo vlaku a buse
-
friendly_moore
Preprava dlhej zbrane vo vlaku a buse
zdravim.. mozem prepravovat dlhu zbran a autobuse a vlaku...ak ano tak za akych podmienok...dik
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 5 months
Hlavne musi byt vybita! Vo vlaku v pohode, autobusove firmy tiez nerobia problemy,ale mozu mat nejake obmedzenia,napr. ak je bus preplneny,prednost maju vozickari,mamicky s detmi,starsi ludia,drzitelia ZTP.Ale to skor plati pre MHD a dedinske spoje,pri dialkovych spojoch nie je taky naval,aspon na tych,co som robil. Ja by som ju dal do puzdra,uz len preto,aby som ju neposkriabal.Samozrejme si priplatis za batozinu.A priprav sa na "obdivne pohlady" spolucestujucich.
A este jedna vec : len si preboha nedavaj modre tlmice sluchu !!!
Alebo aj hej, ked chces mat viac miesta, "udeni" sa dovtipia a vystupia. 
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 8 months
-
inspiring_tharp
Tak presne toto mi povedala policajtka keď som doniesol ZKM na zaevidovanie so záverom v zbrani. Dokonca ma na skúške doplnil člen komisie, že aj pri uložení zbrane treba vybrať záver.Wildcat_Hendrix napísal:este dodam ze zaver von z pusky:)
Nemám teraz zákon pred sebou, ale po spomenutej príhode pri registrácii ZKM som si prečítal príslušné odseky o preprave a uložení zbrane, a nikde som nenašiel zmienku o závere, len o zásobníku, vybitom stave, atď.
Tak teraz neviem, či som ja niečo prehliadol, alebo "záver von z pušky" nemá oporu v zákone.
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
m - prepravovať zbraň do miest, kde je oprávnený túto zbraň používať, len v stave, pri ktorom nie je strelivo v hlavni, nábojovej komore hlavne, nábojovej komore valca revolvera, nábojovej schránke zbrane a v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani, uloženú v puzdre alebo v batožinovom priestore motorového vozidla; to sa nevzťahuje na držiteľa skupiny A zbrojného preukazu
http://www.minv.sk/?povinnosti-a-priest ... a-streliva
A záver von ???....keď už nič iné , tak iba pre tú istotu ...môže sa stať všeličo ..
Človek zaspí náhodou , alebo hnusná čórka ...a takýmto spôsobom aspoň ako tak , viac -menej zabráni zneužitiu zbrane ....
m - prepravovať zbraň do miest, kde je oprávnený túto zbraň používať, len v stave, pri ktorom nie je strelivo v hlavni, nábojovej komore hlavne, nábojovej komore valca revolvera, nábojovej schránke zbrane a v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani, uloženú v puzdre alebo v batožinovom priestore motorového vozidla; to sa nevzťahuje na držiteľa skupiny A zbrojného preukazu
http://www.minv.sk/?povinnosti-a-priest ... a-streliva
A záver von ???....keď už nič iné , tak iba pre tú istotu ...môže sa stať všeličo ..
Človek zaspí náhodou , alebo hnusná čórka ...a takýmto spôsobom aspoň ako tak , viac -menej zabráni zneužitiu zbrane ....
-
inspiring_tharp
arminius,
Jasne, že môžem pre istotu vybrať záver, ale o toto mi neide.
Policajtka ma upozornila, že záver musí byť vonku. Ide mi o to, že môže ale nemusí. Lebo v prípade kontroly by to mohol orgán vyžadovať a pri "porušení" pokutovať. Viem, je to málo pravdepodobné, ale aj tak je dobré vedieť čo sme a nie sme povinní urobiť.
Jasne, že môžem pre istotu vybrať záver, ale o toto mi neide.
Policajtka ma upozornila, že záver musí byť vonku. Ide mi o to, že môže ale nemusí. Lebo v prípade kontroly by to mohol orgán vyžadovať a pri "porušení" pokutovať. Viem, je to málo pravdepodobné, ale aj tak je dobré vedieť čo sme a nie sme povinní urobiť.
Chlapi, trochu ste tu zabudli na prepravný poriadok.
Dopravcovi patrí bus, dopravca si určuje, koho do autobusu pustí. A ak si napíše do prepravného poriadku, že vás so zbraňou neprepraví, máte smolu. Samozrejme, v MHD sa dá nastúpiť aj zadnými dverami tak, aby vás vodič nevidel. Ale keď príde revízor alebo vodič a bude vás chcieť vylúčiť z prepravy, moc si asi nepomôžete.
O to viac ma ale pobavilo, že bus driver nezabudol dodať, že ak je bus preplnený, prednosť dostane mamička s detským kočíkom. Ako keby púzdro s dlhou zbraňou predstavovalo nejaký horibilne nadrozmerný náklad. Ale nie... keď prepravca rozhodne a niečo podobné capne do prepravného poriadku, tak s tým asi nič nenarobíme.

Dopravcovi patrí bus, dopravca si určuje, koho do autobusu pustí. A ak si napíše do prepravného poriadku, že vás so zbraňou neprepraví, máte smolu. Samozrejme, v MHD sa dá nastúpiť aj zadnými dverami tak, aby vás vodič nevidel. Ale keď príde revízor alebo vodič a bude vás chcieť vylúčiť z prepravy, moc si asi nepomôžete.
O to viac ma ale pobavilo, že bus driver nezabudol dodať, že ak je bus preplnený, prednosť dostane mamička s detským kočíkom. Ako keby púzdro s dlhou zbraňou predstavovalo nejaký horibilne nadrozmerný náklad. Ale nie... keď prepravca rozhodne a niečo podobné capne do prepravného poriadku, tak s tým asi nič nenarobíme.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 8 months
ak zbran, ktora bola predpisovo ulozena niekto uklradne, ide to cele mimo teba. ak si sa ty dopustil nejakeho pochybenia, a zbran ti ukradnu, je podla mna z hladiska postihu uplne jedno ci v nej zaver bude alebo nie. ak berieme do uvahy nejaky vyssi zaujem, ze sa jej zmocnil nejaky trulko, co by ju chcel hned zacat skusat po okoli, tak dajme tomu.
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 5 months
To JACK : jasne ,ze puzdro vela miesta nezaberie,ale to som myslel tak, ze ak bus je naozaj preplneny a vonku este stoji mamicka s kocikom a strelec s puzdrom,tak prednost ma zenska a potom,ak sa este najde kusok miesta,tak nastupi aj kolega-strelec. Ale tento "problem" som nikdy nemusel riesit v GB,tam sa o to "postarala " vlada.