Mieridlá Truglo vs. Meprolight tritium

Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Mieridlá Truglo vs. Meprolight tritium

Príspevok od používateľa limo222 »

Ahojte,
rozmyslam nad vymenou klasickych mieridiel za tritiove (komplet) u Kimber Steinless II.
Hlavni kandidati su od Truglo a Meprolight (odporuca Kimber).
Co by ste radili vy? Ake su vyhody/nevyhody pri porovnani mieridiel u tychto dvoch vyrobcov?
Dik za kazdy prispevok :-)
Rasto
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Neviem ake su meprolighty - nevyrabaju nahodou standardne glockacke tiritia? Ale Trugla mam na oboch glockoch - su velmi zretelne a svietia v porovnani s inymi o dost viac ale ich nevyhoda je mozno v delikatnosti tiritiovych tyciniek a v obtiaznej instalacii - toto vsak pri 1911 nemusi platit
limo222
častý prispievateľ

Ak by glockacke tritia boli od Meprolightu, tak by som asi siel skorej do nich, mam ich na G17 uz roky a dobre sa cez ne mieri, nie su take vyrazne, aby to vadilo. Truglami som este nestrielal, skusim sa po nejakych pobzerat na stretku zapadniarov, nech si spravim nazor... :-)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

limo222: z porovnanie viacerých Trugiel a viacerých Meprolightov mám pocit, že tie Truglá svietia výraznejšie v tme. Na druhej strane, Meprolighty som mal len Glockácke v ruke štandardné, kým od Trugla zas len TFOčka kombinované so svetlovodom. Na stretnutí západniarov ich mať budem, tak si ich kľudne môžeš pozrieť.
siver
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa siver »

Na 1911 veľmi radiť neviem, lebo ju nemám :(

Ale na G-26 mám Meprolight, tieto: http://www.meprolight.com/default.asp?c ... 489A741473}

A myslím si, že na miniglocka sú lepšie tie Meprolight ako Truglo.
Sú menšie, podľa mňa sú lepšie tvarované a o kúsok predlžujú zámernú.
Svietivosť majú podľa mňa vyhovujúcu.

Jednu výhradu ale mám, mohli by mať užšiu mušku alebo väčší zárez na cieľniku. Som zvyknutý na väčšiu medzeru medzi muchou a cielnikom pri zamierení. Pri obrannej zbrani to ale nie je až taký problém.
Toto sa asi zlepší pri väčších modeloch (G19, G17) ktoré majú aj väčšiu zámernú.
inspiring_panini

Skrátená zámerná je jasná nevýhoda u HS subcompactu čo mám ja, u Glocka 26, no neprejaví sa až tak na full 1911.
inspiring_swanson

limo: tiez ti rad prenecham k manipulacii mojich dvoch rakusanov s TFO - a inak pri trugle odporucam TFO - mas to najlepsie z dvoch svetov, velku svietivost pocas dna a rovnako v noci
limo222
častý prispievateľ

Dik vsetkym za rady, urcite si rad vyskusam vasich milacikov :-)
Co sa tyka svietivosti, uprednostnujem skor menej ako viac, aj moje 10 rocne glockacke tritovky svietia az moc :-) Skusal som aj svetlovodne muchy (nie na mojej) a zdalo sa mi to az prekazajuce pri miereni, moc mi to tahalo oci od ciela :-)
Tesim sa teda na zajtra, az sa stretneme :-)
Rasto
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zoidberg37 napísal:Skrátená zámerná je jasná nevýhoda u ... subcompactu
No jasná ako jasná, bavíme sa o predĺžení/skrátení zámernej v rozsahu niekoľkých milimetrov. Podľa mňa by si väčšina strelcov tú zmenu ani nevšimla, keby o nej nevedeli.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Yarco: v Zoidovom pripade (subcompact HS + TFO) sa skor bavime o cca 1-1,5 cm nez o milimetroch. Videl som to nazivo a to skratenie zamernej ja vyrazne.
Na druhu stranu pri strelbe na cca 6-10 m som nepozoroval nejake zvysenie rozptylu , lietalo to z jeho HS-ka tam kam som zamieril.

Vyber ci Mepro alebo Truglo je len podla chuti kazdeho soudruha. Obidve svietia v tme, ak niekomu vyhovuje mucha co takmer uplne vyplni cielnik, tak si kupi mepra ak nie tak kupi trugla. To iste s vyskou/dlzkou cielnika a muchy, mepra su zhruba trosku vyssie a kratsie, trugla nizsie a o kusok dlhsie.

Tak ci tak, dolezitejsi ako tritia je poctivy trening tasenia a zapichnutia. Ked to clovek spravi 1000+ krat tak sa na 5-7 metrov trafi dvojranou do terca bez toho aby sa co i len pozrel na mieridla. Sam som to skusil 2 tyzdne dozadu. Terc cca 6-7 metrov sikmo vlavo odo mna, tasenie, zapich+naschval som nesledoval muchu a hned 2 rany. 5 pokusov, 8 v ciernom, petka a sestka. Sam ale tritia nosim.
inspiring_swanson

ja osobne som na G26tke s Truglami tu kratsiu zamernu nejak nepocitil, ale je pravda ze na 25 m moc casto s mini-glockom nestrielam, na 10 m jedna velka diera a to mi staci - minule som bol sam na strelnici v dubravke a vypol som vsetcky svetla (okrem tercovych radov) a musim povedat ze to bola velka radost :D
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Jedna infoska co som davnejsie cital na jednom zial nenalinkovatelnom fore: Kvalitativna stupnica tritioviek (podla prispievatela) je:
1, Trijicon
2, Truglo
3, Ameriglo
4, Meprolight
inspiring_swanson

aj tam pisal preco? :)
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Vydrz, kvalita spracovania, zameriavacie obrazce den/noc, tvar mieridiel.
inspiring_panini

yarco napísal:
Zoidberg37 napísal:Skrátená zámerná je jasná nevýhoda u ... subcompactu
No jasná ako jasná, bavíme sa o predĺžení/skrátení zámernej v rozsahu niekoľkých milimetrov. Podľa mňa by si väčšina strelcov tú zmenu ani nevšimla, keby o nej nevedeli.
Yarco, toto si asi nejako inak pochopil, je to tak ako píše Cubitko, 1,5 cm. Viď obrázky:

Original: http://pc.gunbroker.com/Images/spr_XD9812hcsp06.jpg

Truglo TFO: http://i1205.photobucket.com/albums/bb4 ... 1346470242

Inak Cubitko: ak ti moje mieridlá išli tam kam si mieril, tak strhávaš, , treba s nimi totiž podmierovať :lol: Ale s ostatným súhlasím, na 15 metrov je to dostačujúce na presnú streľbu a na mierenkovanie kúpim časom niečo iné.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."