Miesto držania zbrane pri skupine A
Miesto držania zbrane pri skupine A
Musí sa nachádzať zbraň na adrese trvalého pobytu ak sa tam nachádzam aj ja?
príklad :Trvalý pobyt mám u mamy (adresa A), zdržiavam sa u priateľky (adresa B). Trezor a v ňom aj zbraň je na adrese B. Prídem na návševu na adresu A a zbraň nechám odloženú na adrese B. Príde kontrola na zistenie, či mám bezpečne uloženú zbraň na adresu A kde som aj ja ale zbraň nemám pri sebe ani nemôžem ukázať, kde je odložená, nakoľko sa nachádza na adrese B (BEZPEČNE ULOŽENÁ PODOTÝKAM!!!).
- preto sa pýtam, či môže byť uložená aj inde, ak sa ja nachádzam na adrese trvalého pobytu (adresa A)
- Je miesto uloženia v preukaze zbrane aj pri Ačku?
príklad :Trvalý pobyt mám u mamy (adresa A), zdržiavam sa u priateľky (adresa B). Trezor a v ňom aj zbraň je na adrese B. Prídem na návševu na adresu A a zbraň nechám odloženú na adrese B. Príde kontrola na zistenie, či mám bezpečne uloženú zbraň na adresu A kde som aj ja ale zbraň nemám pri sebe ani nemôžem ukázať, kde je odložená, nakoľko sa nachádza na adrese B (BEZPEČNE ULOŽENÁ PODOTÝKAM!!!).
- preto sa pýtam, či môže byť uložená aj inde, ak sa ja nachádzam na adrese trvalého pobytu (adresa A)
- Je miesto uloženia v preukaze zbrane aj pri Ačku?
Naposledy upravil/-a Jurci v 09 Dec 2012, 20:31, upravené celkom 1 krát.
mám Ačko, adresa uschovania zbrane v preukaze neni. Máš ju mať u seba, alebo bezpečne uschovanu. V trezore - idealne. Ked tvoju frajerku naštve suseda, nemá psychotesty, ani nevie čo jej hrozí keď zbraň v rozculeni použije (nemusí z nej strielať, stačí pohroziť). A to všetko bude prišité tebe.
Neblbni, ak zbraň nemáš kde uschovať, nekupuj ju.
Návšteva polície može byt problem, ale asi ten najmenší
Neblbni, ak zbraň nemáš kde uschovať, nekupuj ju.
Návšteva polície može byt problem, ale asi ten najmenší
Myslím, že z toho je jasné že trezor mám. Takže tvoja odpoveď nemá zmysel...Jurci napísal: (nakoľko bude ležať v trezore u priateľky),
- otázka ostáva. Musím ju mať pri sebe alebo uloženú na adrese trvalého pobytu ak som tam ? alebo môže byť bezpečne uložená kdekoľvek inde.
- celý zmysel otázky je v tom, či kvoli tomu vybavovať prechodný pobyt. A ak ho aj mám tak ak nieje v preukaze zbrane miesto držania, je mi k ničomu...
to elado : asi si nepochopil načo sa pýtam. Trvalý pobyt mám u mamy (adresa A), zdržiavam sa u priateľky (adresa B). Trezor a v ňom aj zbraň je na adrese B. Prídem na návševu na adresu A a zbraň nechám odloženú na adrese B. Príde kontrola na zistenie, či mám bezpečne uloženú zbraň na adresu A kde som aj ja ale zbraň nemám pri sebe ani nemôžem ukázať, kde je odložená, nakoľko sa nachádza na adrese B (BEZPEČNE ULOŽENÁ PODOTÝKAM!!!).
- no veď to je môj problém. Prídem na adresu kde mám trvalý, čírou obrovskou neprekonateľnou náhodou vtedy príde kontrola a ja zbraň nemám pri sebe ale povedzme 30 km ďaleko ( aj keď uloženú riadne podľa zákona). Jak to budú brať?agger napísal:Jurci riesil som podobnu otazku kedze mam prechodny pobyt inde nez trvaly. Na mojom oddeleni mi povedali ze do karty zbrane mi prechodnu budu pisat iba ak nie je pisana na sk. A zp.
to elado : tak som to asi nezrozumiteľne formuloval, ospravedlňujem sa. Zmenil som to pre ostatných čo budú chcieť reagovať už. Tak čo si o tom myslíš?
- lebo podľa § 55 musí byť uložená vieme ako...
- ale ak mám Áčko a teda v preukaze zbrane nieje miesto uloženia zbrane napísané, môže byť teda uložená kdekoľvek? ( ak je samozrejme splnený §55 a § 28 pism. B)
- lebo podľa § 55 musí byť uložená vieme ako...
- ale ak mám Áčko a teda v preukaze zbrane nieje miesto uloženia zbrane napísané, môže byť teda uložená kdekoľvek? ( ak je samozrejme splnený §55 a § 28 pism. B)
Jurci: ak máš zbraň riadne uloženú a zabezpečenú na adrese prechodného pobytu a zároveň si držiteľom ZP sk.A- zbytočne sa stresuješ. Nosenie zbrane je právo nie povinnosť. Takže, ak sa rozhodneš, že prídeš vyžrať matkinu chladničku a nebudeš mať pri sebe svoj gun- je to čisto tvoja vec.
Ak by príslušník z Oddelenia zbraní chcel silno preveriť uloženie zbrane v inom okrese, kde máš prech.pobyt- požiada príslušné OO PZ, resp. Oddelenie zbraní. (Ale to je už riadne fantazírovanie)
Ak by príslušník z Oddelenia zbraní chcel silno preveriť uloženie zbrane v inom okrese, kde máš prech.pobyt- požiada príslušné OO PZ, resp. Oddelenie zbraní. (Ale to je už riadne fantazírovanie)
- problém je, že prechodný pobyt tam ešte nemám, takže ma nič hmatatelné, okrem špinavého prádlapeterson napísal:Jurci: ak máš zbraň riadne uloženú a zabezpečenú na adrese prechodného pobytu a zároveň si držiteľom ZP sk.A- zbytočne sa stresuješ.
- ale nenašiel som nič o tom, kde by mala byť zbraň uložená pri sk. A , ak teda v preukaze zbrane žiadna adresa nieje.
- o tom, či si aspoň vytvoriť podmienky na uloženie zbrane podľa zákona na adrese trvalého pob. pre prípad, že podobná situácia nastane a zbraň mám u seba ale niesú tam podmienky na jej riadne uloženie ( lebo tam nikdy uložená nieje) mi vystáva tiež otázka. Či je to nutnosť alebo možnosť.
Naposledy upravil/-a Jurci v 09 Dec 2012, 20:51, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_panini
Tipujem tiež, že Petersonov výklad je správny. Navyše tá kontrola ti predsa nemôže prísť len tak bez ohlásenia, veď nemusíš byť ani doma.
Snoopee: nič v zlom, ale nieje to ani mesiac čo si spravil skúšku a už sa snažíš iným radiť so zákonom, ktorý sám až tak dobre nepoznáš, plus píšeš už totálne šialenosti ako s tou frajerkou čo zobere zbraň a za všetko ževraj bude zodpovedný Jurci.
Snoopee: nič v zlom, ale nieje to ani mesiac čo si spravil skúšku a už sa snažíš iným radiť so zákonom, ktorý sám až tak dobre nepoznáš, plus píšeš už totálne šialenosti ako s tou frajerkou čo zobere zbraň a za všetko ževraj bude zodpovedný Jurci.
- tu mi potom vyvstáva otázka, či na adrese trvalého pobytu musia byť vytvorené podmienky na uloženie zbrane podľa zákona, ak tam nieje ukladaná. To mi zavolájú že chcú prísť na kotrolu a budem vymontovávať a presúvať trezor na adresu trvalého pobytu??? Asi by bolo vhodné si potom kúpiť aspoň tie uzmykateľné plechové skrinky dve a mať ich tam niekde odložené aby som im ich vedel ukázať....Zoidberg37 napísal:Tipujem tiež, že Petersonov výklad je správny. Navyše tá kontrola ti predsa nemôže prísť len tak bez ohlásenia, veď nemusíš byť ani doma.