Šéf kukláčov vyviazol s peňažným trestom
vidim, ze peter bezo si naozaj dava zalezat, brovsuje po internete ako zeravy aby nasiel dalsie a dalsie pripady, kde moze slovensku policiu a justiciu pospinit.
OK, ja to beriem, len sa treba zamysliet nad tym, ze novinari nebudu pisat o policajtoch, ktori si den co den plnia svoje ulohy ako maju.
Je vseobecne zname, ze mnoho lekarov berie uplatky, mnoho podnikatelov sa snazi oje... stat na daniach, ci svojich zakaznikov. Takze netreba sa zameriavat iba na policajtov a justiciu. Aj ked viem, ze peter bezo to robi zamerne a trpi zjavne nejakym vaznym komplexom.
Co sa tyka PPUckarov, do istej miery je z mojho hladiska ta vacsia razancia pri zakrokoch aj potrebna a schvalujem to. Ved PPU nechodi zasahovat na dedinske zabavy, kde si davaju do drzky dvaja opilci... Kazdy z nich ma rodinu, deti a som presvedceny ze vacsina z nich pri zasahoch sa sprava tak, ako sa sprava, pretoze zasahuju proti kriminalnym zivlom a co mozes cakat od takych ludi,ktory je sudeny za vrazdu.
Je mi jasne, ze teraz Peter Bezo zase nieco vygoogli, aby dokazal mne aj ostatnym citatelom, ze TEN JEHO nazor je spravny a mi vieme hov...
Nevadi, ja som si len pokladal za potrebne povedat svoj nazor.
OK, ja to beriem, len sa treba zamysliet nad tym, ze novinari nebudu pisat o policajtoch, ktori si den co den plnia svoje ulohy ako maju.
Je vseobecne zname, ze mnoho lekarov berie uplatky, mnoho podnikatelov sa snazi oje... stat na daniach, ci svojich zakaznikov. Takze netreba sa zameriavat iba na policajtov a justiciu. Aj ked viem, ze peter bezo to robi zamerne a trpi zjavne nejakym vaznym komplexom.
Co sa tyka PPUckarov, do istej miery je z mojho hladiska ta vacsia razancia pri zakrokoch aj potrebna a schvalujem to. Ved PPU nechodi zasahovat na dedinske zabavy, kde si davaju do drzky dvaja opilci... Kazdy z nich ma rodinu, deti a som presvedceny ze vacsina z nich pri zasahoch sa sprava tak, ako sa sprava, pretoze zasahuju proti kriminalnym zivlom a co mozes cakat od takych ludi,ktory je sudeny za vrazdu.
Je mi jasne, ze teraz Peter Bezo zase nieco vygoogli, aby dokazal mne aj ostatnym citatelom, ze TEN JEHO nazor je spravny a mi vieme hov...
Nevadi, ja som si len pokladal za potrebne povedat svoj nazor.
-
inspiring_lehmann
-
inspiring_kilby
P. Bezo:
Policia sice nepatri medzi moje oblubene institucie, ale neodpustim si 2 poznamky k tejto casti tvojej "krizovej vypravy":
1. S akou razanciou (a hladinou adrenalinu) by si TY viedol zasah proti potencialne ozbrojenemu chlapovi hladanemu Interpolom za vrazdu a jeho domnelemu ochrancovi?
2. Ak by si robil v zasahovke, nenosil by si kuklu?
Ani v pripade, ze by si zasahoval v prostredi, kde je vysoka sanca na tvoju identifikaciu? Co je na malom Slovensku vlastne vsade, nehovoriac o pozasahovych videozaberoch a fotkach v TV a casopisoch.
Jasne, ze sa boja. O seba, svoje rodiny. Pripada ti to natolko zbabele, ze na to treba poukazovat?
Policia sice nepatri medzi moje oblubene institucie, ale neodpustim si 2 poznamky k tejto casti tvojej "krizovej vypravy":
1. S akou razanciou (a hladinou adrenalinu) by si TY viedol zasah proti potencialne ozbrojenemu chlapovi hladanemu Interpolom za vrazdu a jeho domnelemu ochrancovi?
2. Ak by si robil v zasahovke, nenosil by si kuklu?
Ani v pripade, ze by si zasahoval v prostredi, kde je vysoka sanca na tvoju identifikaciu? Co je na malom Slovensku vlastne vsade, nehovoriac o pozasahovych videozaberoch a fotkach v TV a casopisoch.
Jasne, ze sa boja. O seba, svoje rodiny. Pripada ti to natolko zbabele, ze na to treba poukazovat?
Peter Bezo, nič v zlom, ale ťaháš to ad absurdum. Ale OK, pristúpim na tvoju hru - lenže z opačného konca. Čo keby si šiel zatýkať medzinárodne hľadaného kriminálnika podozrivého z vraždy, prišiel by si medzi dvere, slušne by si pozdravil a zdvorilo by si ho požiadal, či by bol tak láskavý, nechal sa prehľadať, spútať a zaktnúť a on aj s kumpánom by ti odpovedal dávkou zo škorpióna?
Miera agresivity (a brutality) pri zásahu špeciálnych jednotiek môže byť diskutabilná, ale radšej tam bleskovo naklusať v plnej polnej a správne nažhavený, ako potom rátať obete a zranených (často z radov náhodných okoloidúcich). Plus, neobhajujem žiadne surové hovado, tiež by sa mi nepáčilo, keby mi niekto len tak napravil úsmev pažbou, ale adrenalín spraví svoje, keď ide do tuhého. A to pri zatýkaní šmejda podozrivého z vraždy väčšinou ide.
Miera agresivity (a brutality) pri zásahu špeciálnych jednotiek môže byť diskutabilná, ale radšej tam bleskovo naklusať v plnej polnej a správne nažhavený, ako potom rátať obete a zranených (často z radov náhodných okoloidúcich). Plus, neobhajujem žiadne surové hovado, tiež by sa mi nepáčilo, keby mi niekto len tak napravil úsmev pažbou, ale adrenalín spraví svoje, keď ide do tuhého. A to pri zatýkaní šmejda podozrivého z vraždy väčšinou ide.
-
inspiring_lehmann
Ja by som túto tému nazastavoval. Diverzita názorov je to, čo sa musí zachovať. Neočierňoval by som však políciu ako celok - byť policajtom je náročné povolanie (skôr zle zaplatené poslanie), na ktoré by som si ja osobne asi netrúfol. Aj moje skúsenosti s políciou sú veľmi negatívne. Zrejme som mal smolu na tých menej vhodných príslušníkov.MarekZ napísal:Kaslime na neho, ten clovek ma zjavne psychicke problemy. To co tu predvadza poslednych par dni sa neda nazvat inak ako demagogia. Ja uz na jeho chore prispevky nebudem reagovat, koho zacne osierat nabuduce ked sa mu minu policajti? Lekarov, vodicov autobusov?
Asi nemá cenu rozoberať mediálne správy, v médiách je bežným javom posun reality, ignorácia faktov a zdôrazňovanie nepodložených tvrdení. Radšej by som videl osobnú skúsenosť s políciou, ich prácou a ich nedostatkami. Peter, predpokladám, že buď si anarchista s odporom voči akejkoľvek autorite, alebo skôr máš s PZSR zlé skúsenosti. Napíšeš aké?
-
inspiring_mendeleev
P. Bezo: Snazil som sa citat pozorne. Ja som ako podstatne bral vyjadrenie samotneho poskodeneho. Sam nemal vyhrady voci priebehu zasahu, len nechapal, ze bol vedeny proti nemu. To sa da vysvetlit tym, ze bol (mozno neopravnene) povazovany za osobneho strazcu.
On sam ziadne neprimerane kopanie a otlkanie hlavy nespominal, preto som tuto informaciu bral s odstupom. Media rady skresluju, obzvlast co sa krvi, zbrani a nasilia tyka.
Btw. rozhodne nie si sam, kto s nevolou sleduje postupne utahovanie systemovych srobov (skrutky sa mi sem nehodia:) za nadseneho potlesku verejnosti
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety"
admin: Suhlasim.
On sam ziadne neprimerane kopanie a otlkanie hlavy nespominal, preto som tuto informaciu bral s odstupom. Media rady skresluju, obzvlast co sa krvi, zbrani a nasilia tyka.
Btw. rozhodne nie si sam, kto s nevolou sleduje postupne utahovanie systemovych srobov (skrutky sa mi sem nehodia:) za nadseneho potlesku verejnosti
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety"
admin: Suhlasim.
Nedá mi nereagovať, v civilizovanom štáte v ktorom majú občania dodržiavať zákony musia byť stanovené jasné pravidlá a hranice. Policajti majú v zákone o PZ niekde uvedené že sa musia správať tak aby nevznikali pochybnosti. Častokrát však jednajú tak že pochybnosti vznikajú a potom dochádza u občanov k zníženiu dôvery k PZ. Pochybnosti vyvoláva aj samotné vedenie rezortu, rozdielnym prístupom k svojim zamestnancom. Aj medzi policatmi sú rovní a rovnejší.
Igoros: Prečo je pri preventívnej razii v podniku automaticky s každým jednané ako s páchatelom ? Ako má napr. hluchonemý občan dôverovať systému a ísť do spoločnosti, keď vie že ak neuposlúchne príkaz ppu policajta dostane (vďaka nedodržiavaným pravidlám) pažbou do hlavy ?
PBezo: nemal náhodou hlavný protagonista aj prešlap mimo pracovej doby keď nezvládol patologickú agresivitu a skopal mladíka čo sa vozil na motorke dakde po lese pri Blave ?
Igoros: Prečo je pri preventívnej razii v podniku automaticky s každým jednané ako s páchatelom ? Ako má napr. hluchonemý občan dôverovať systému a ísť do spoločnosti, keď vie že ak neuposlúchne príkaz ppu policajta dostane (vďaka nedodržiavaným pravidlám) pažbou do hlavy ?
PBezo: nemal náhodou hlavný protagonista aj prešlap mimo pracovej doby keď nezvládol patologickú agresivitu a skopal mladíka čo sa vozil na motorke dakde po lese pri Blave ?
...nuž nie som ani policajt, ani patologicky agresívny, ale niektorých tých chrapúňov, čo sa s bohorovnou aroganciou preháňajú na terénnych motorkách a štvorkolkách po lesných cestičkách a turistických chodníkoch, presvedčení o svojej nedotknuteľnosti a nepostihnuteľnosti, ničia les, plašia zver a ohrozujú ľudí, tých by som s chuťou skopal aj ja

Igrlik: pokial jednáš rýchlejšie ako myslíš môžeš skončiť na cintoríne
Predstav si situáciu: ideš po lese, počuješ motorku, oproti tebe sa zo zákruty lesnej cesty vyrúti chlap na motorke, ty ho z nej skopneš, on padá, ty sa k nemu blížiš že ho naučíš móresom, on ťahá zbraň a ty končíš v lepšom prípade z nejakými trvalýmy následkami. Pred súdom sa objasní že si bol na súkromnom pozemku a pako na motorke (alebo to bol lesný hospodár náhliaci sa z výsadby zavolať záchranku pre ťažko ranenú robotníčku) sa preháňal po vlastnom, prepadol ho agresívny úchyl, skopol z motorky tak že má zopár rebier šrégom a ešte sa chystal na dorážku. Nie som pseudohumanista, som za to aby sa z šmejdmy jednalo tvrdo ale podla pravidiel. Chrapúň na štvorkolke musí vedieť že ak bude ničiť cudzí pozemok a niekto na neho zavolá hliadku, tak pri úteku pred ňou može byť zmáznutý. Hliadka však musí konať podla zákona o PZ a pri zatýkaní jednať tak aby zbytočne neohrozila život a zdravie podozrivého. Policajt čo skopal mladka z motorky tak učinil vo volnom čase, s velkou pravdepodobnosťou sa na útok dôkladne pripravil a tiež vedel že keďže je "velké zviera" tak mu iné zvieratá budú kryť chrbát. Paradoxom je že policajt behajúci po strelnici, kričiaci Hedviga (je jedno či zo srandy alebo presvedčenia), dostane padáka na základe paragrafu zákona o PZ, hovoriacom o tom že jeho konanie vyvolalo pochybnosti.