GLOCK-26 alebo STEYR S9-A1

inspiring_morse

Príspevok od používateľa inspiring_morse »

Yuri hej maz pravdu 40 SaW nemam,ale strasne som o nej uvazoval v G-27 a preto som o tomto kalibry nieco čital v časopisoch.Ano bolo to z casopisu "Zbrane a naboje7/08 kde bol test naboja 40SaW na styroch stranach.A v čom je 180 grs (11.7 g) strela v FMJ najlepsia? Ja sa nechcem hadat osobne skusenosti su urcite lepsie ako nejaky clanok v casopise.Pekny den
oci
prispievateľ
Príspevky: 137
Dátum registrácie: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa oci »

Dobra tema.... myslim ze volba naboja pri tak kratkej hlavni je dolezita. Dolezitejsia ako vaha strely je ale podla mna rychlost horenia prachu. Rychly prach stihne odovzdat energiu aj v kratkej hlavni, ale polamy nestihne vyhoriet a strela naviac opusta hlaven pri vysokych tlakoch, co zvysuje spatny raz. Nemam skusenost so 40SW, ale meral a porovnaval som rychlosti striel z G17 a G26. Pri pouziti velmi rychleho prachu a tazsej strely bol rozdiel v rychlosti striel z G26 a G17 len okolo 4 percenta!!! Co je zanedbatelne.... pri pomalom prachu dosahoval G17 podstatne vyzsie rychlosti ako kratky G26. Chcelo by to do G27 tak "akurat" tazku strelu a hodne rychly prach. Takto by sa dal dosiahnut dostatocny vykon a prijemny sp. raz z kratkej hlavne G27.
Ps pisat tu nieco o CZ-te je ako napisat "moj trabant jazdi celkom dobre" na fore s temou "mercedes alebo porshe?" :D
inspiring_morse

Príspevok od používateľa inspiring_morse »

To iste som cital aj ja pri revolveroch 357MAG. a vyssie v 2-palcovej hlavni.Vykon naboja je znizeni tym,ze prachova napln v tak kratkej hlavni nestihne vyhoriet po opusteni streli hlaven.Viac to tam nerozoberali ale s tym prachom maz mozno pravdu.V prachu sa nevyznam a pravdu povediac ani som nevedel,ze ekzistuje s RYCHLEJSIM a POMALSIM horenim.oci ty si sam prebijas naboje?
oci
prispievateľ
Príspevky: 137
Dátum registrácie: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa oci »

Prebijam uz 10 rokov v priemere tak 10 000 rocne (kua ked to takto zosumarizujem... to je celkom dost penazi :lol: )
Je to cela veda, ale v principe plati jedno trochu zvlastne pravidlo, ze cim tazsia strela tym menej prachu. Tazka strela vytvory vacsi odpor a tym aj vacsi tlak v hlavni ako lahka, preto musis na lahku strelu nasypat viac prachu. Viac prachu sa rovna viac vytvorenych plynov a vacsi sp. raz.
Rozdiel je este aj v rychlosti horenia prachu. Rychly prach vyhory hned na zaciatku hlavne a potom uz moc nezvysuje tlaky. Pomaly prach hory postupne a postupne zvysuje tlak v celej hlavni, takze najvacsi je na konci hlavne. Opat sa da povedat ze cim vacsi tlak na konci hlavne pri vylete strely tym vacsi sp. raz.
Ked to das cele dokopi vynde ti, ze rychly prach a tazka strela sa rovna malo plynov pod malym tlakom na konci hlavne a maly sp.raz. Pomaly prach s lahkou strelov sa rovna vela plynov pod velkym tlakom na konci hlavne pri vylete strely a velky sp.raz.
Ak by som ti dal z G17 strelit naboj s tazkou 150 grs strelov a S020 rychlim prachom a hned za tym naboj s 115 grs strelov a ACCURATE 07 pomalym prachom..... povedal by si ze si strielal z dvoch rozdielnych zbrani a ze jedna bola super a ta druha kopala ako hovedo. Ten rozdiel je fakt velky.
U zbrane ako je G27-26 alebo STEYR S9-S40 je ten rozdiel v pouziti naboja mozno este vacsi a preto by som bral velmi opatrne vyjadrenia ludi ako "strielal som z G27 a chovalo sa to ... "
Ja mam G26 preto lebo strielam zavody s G17. nechcem mat dva kalibre dva rozdielne druhy zasobnikov, matric do prebijacky a tak.
Keby som kupoval zbran na obranu a pobavenie sa na strelnici bol by to G27 s nabojom vhodnym pre G27 :lol:
inspiring_morse

Príspevok od používateľa inspiring_morse »

Dakujem.Uz som sa rozhodol pre G-26.Bol somu Frana a porovnal som si obe zbrane.G-čko aj STEYER.Viem je lepsie si to vyskusat na strelnici,ale aspon tak.STEYER je oproti Gčku o dost tahsi,vazi bez nabojov skoro tolko co glock s plnym zasobnikom.V ruke mi sedia obe dobre (mam taku strednu) dufam,ze budem spokojny,bude to moj prvy glock
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"