Vzduchovka do 50 eur z kvalitnej ocele

inspiring_goldstine

Vzduchovka do 50 eur z kvalitnej ocele

Príspevok od používateľa inspiring_goldstine »

Poraďte, prosím, vzduchovku do sumy cca 50 eur. Účel - rekreačné strieľanie na grilovačke, myše, potkany a pod., aj preto ten cenový strop je taký aký je.

1. - mala by byt z kvalitnej poctivej ocele, preto uvažujem najskôr o použitej vzduchovke, vyrobenej za socializmu, možno Slavia, možno nejaká nemecká výroba, možno sovietsky IŽ.
2. - Potrebujem čo najväčší výkon. Nebudem ju používať na Slovensku, preto zákonné obmedzenie 15J mňa nezaujíma. Poraďte takú, ktorej výkon sa dá zväčšiť jednoducho výmenou pružiny. Inak, toto zvýšenie výkonu nie je podmienkou, ale nech to bude aspoň tých 15J.

V tejto chvíli zvažujem Slaviu 630,631,634, najlepšia by asi bola ta 634, ale čo pozerám inzeráty, tak za 50 eur ju asi nekúpim.
Kde by som sa mohol dostať k tým starým Slaviam? tým čo sa dakedy používali na strelniciach a sú rozpredávane.....
Miro389
častý prispievateľ
Príspevky: 827
Dátum registrácie: 14 years 9 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Ja som zobral polroka dozadu na inzerát 631 za 40E - sport.bazos
Používateľov profilový obrázok
Childe89
občasný prispievateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa Childe89 »

Slavia 630/631 - vyborne zbrane... okrem pazby a par detailov su identicke, obe sa v prijatelnom stave na inzeratoch pohybuju okolo tych 50€. Svojim vykonom a presnostou bohato stacia na zahradne radovanky, a na kratsiu vzdialenost s pouzitim dobreho streliva aj na tych skodcov.

Necely mesiac dozadu som za 50€ kupil slaviu 630 z 80. roku, velmi zachovalu, s vynovenou pazbou s custom rytinami. Diely su aj v nasich koncinach rozsirene, popripade objednas priamo z ceskej zbrojovky - tam maju vsetko za par korun. Dokopy za nejakych 50Kc +posta si odtial kupis pruzinu a tesnenie piesta, ktorymi vykon vzduchovky dostanes na uroven noveho kusu, a ak nieje hrdzava/kriva alebo napadnuta "kutilom domacim" :D tak sa o nic ine nemusis starat. Prave kvoli tym dielom by som siahol po Slavii.
Musis sledovat inzeraty, na Bazosi, alebo na ceskom gunshop fore, tam je inzercia velmi aktivna (tam som natrafil na tu moju :wink: )

Ak chces vykon (u nas nezakonny) tak skus Hatsan 125/135 ... v obchode Colosus sa na ne predava "tuning pruzina" ktora udajne zvysuje ustovku na plnych 1250fps - 36J
Akurat neviem ci ju za 50€ niekde zozenies, nova je cca v cene slavie 634
Miro389
častý prispievateľ
Príspevky: 827
Dátum registrácie: 14 years 9 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

...
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"