Pažba UTG na vz. 58

fakestring
prispievateľ
Príspevky: 135
Registered for: 14 years 2 months

Pažba UTG na vz. 58

Príspevok od používateľa fakestring »

zdravim vsetkych,

dosla mi pazba UTG na 58-cku a kedze tam nebol ziadny navod na montaz a ja som lama, budem rad, ak mi nejaka dobra dusa poradi s par vecami.
Je to nieco taketo: http://img84.imageshack.us/img84/6298/celapazba.jpg (ta podlozka v tvare slzy tam asi nemusi byt, niekde ju zobrazuju na opacnej strane zavitu ako doraz).
V prvom rade - takto ma byt vraj orientovany (montovany) "recoil reduction system" http://img683.imageshack.us/img683/2567 ... ufferu.jpg aspon podla niektorych stranok, napr. http://sptactical.com/index.php?l=product_detail&p=74, aj ked tu sa jedna o AR-15. Mate s tym niekto skusenosti - mne to akosi nedava zmysel - ako to vlastne ma fungovat? Skor by som pochopil, keby to bolo naopak - bufer by bol vo vnutri pazby a na tu redukciu by sla opacna strana struny - co by mohlo fungovat tak, ze pri vystrele by buffer zotrvacnostou stlacal strunu a zmiernoval tak spatny raz. Ak to ma byt naozaj tak, ze bufer ide na stranu redukcie, bude tam bit kov na kov (Bufer na imbus, ktorym je pripevnena redukcia http://img96.imageshack.us/img96/4062/i ... dukcii.jpg a casom sa bud imbus, alebo buffer rozbije, alebo nie? V najlepsom pripade to bude robit hluk?
A dalej - ked zakrutim nosnu trubku pazby do redukcie, nie je to presne na doraz, resp., ak by som to dokrutil na doraz, pazba by nebola rovno. Staci to zafixovat tym kruzkom http://img266.imageshack.us/img266/6418 ... ontaze.jpg alebo je lepsie dat tam nejaku podlozku a pazbu dotiahnut nadoraz? Ak to budem aretovat tym kruzkom, nepovoli casom zavit? Okrem toho - v niektorych pripadoch je kruzok zobrazovany na opacnom konci zavitu, som z toho jelen..., vdaka vopred za kazdu radu.
Naposledy upravil/-a fakestring v 08 Júl 2010, 09:46, upravené celkom 4 krát.
fakestring
prispievateľ
Príspevky: 135
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa fakestring »

Tak uz v tom mam trochu jasnejsie - ten system tlmenia spatneho razu funguje dobre na AR-15, tam to tlmi priamo bicie ustrojenstvo, vid http://www.youtube.com/watch?v=WSqYvWib ... re=related na 58-cke to takymto sposobom nema ziadny vyznam. Uvazujem, ci by to mohlo aspon trochu tlmit aj na 58-cke, pokial by som to naozaj namontoval opacne - zeby masa bufferu zotrvacnostou stlacala pruzinu a posobila proti spatnemu razu pri vystrele. Len neviem, co by to narobilo za rachot v pazbe, ale to by sa snad dalo stlmit nejakymi gumovymi podlozkami. Co vy na to? Malo by to vyznam ?
Ad problem c.2: Pre pokoj duse mienim navrtat do tej redukcie cervika a tym padom budem mat dvojnasobnu aretaciu - cervik a ten aretacny kruzok. (Tiez by ma zaujimal nazor odbornikov, ci uvazujem spravne). Ale este je tu dalsia vec - ten zavit nosnej trubky je zakonceny takto: http://img443.imageshack.us/img443/3811 ... zavitu.jpg - nie je to tam zarovnane, co ma asi zase vyznam len pri montazi na M16/M4 - snad nespravim nejaku chybu, ked to zarovnam?
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4235
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Nuz kupil si zle, ale nevadi.
Vratnu pruzinu a speed buffer ti je na dve veci a skus to niekomu predat, kto vlastni M4 a jej klony.
Nebude to mat ziaden vyznam iba ak zvysenie hmotnosti a vyvazenosti zbrane, ale skor to odtial vyhod.
Ziadneho cervika nevrtaj a kup si Armory wrench, alebo si to doma dako utiahni vo zveraku a mas pokoj, pre pokoj v srdci tam supni trosku Loctite.
Naposledy upravil/-a Rasto v 09 Júl 2010, 07:21, upravené celkom 1 krát.
fakestring
prispievateľ
Príspevky: 135
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa fakestring »

No, ved som ani necakal nejake zazraky, v tomto cenovom leveli :( . Ale aj tak - co by si odporucil?
A ten "Armory key" - je nastroj na dotahovanie toho poistneho kruzku? Skusam hladat, ale odkazuje ma na "Resident evil, Call of Cthulhu..." :) . Ak mas aj aj nejaky typ na obchod... a vdaka za odpoved.

PS.: ale tym zbrusenim / zarovnanim ukoncenia trubky nepokazim nic?

A este: aky konkretny typ Loctite mam pouzit - tusim sa tu na fore niekde spomina nejaky, co je urceny specialne na taketo namahanie (ale to uz dohladam).
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4235
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Konecne niekto, kto pouzije funkciu dohladania a mozog :idea:
Loctite hocijaky len nie permanentny :-)
A tym zbrusenim sa nezaoberaj, lebo mozno raz budes potrebovat ten buffer tube na real M4 :-)

A moja chyba daj si do googla "armory wrench", akurat asi nenajdes slovenskeho predajcu.
fakestring
prispievateľ
Príspevky: 135
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa fakestring »

Obavam sa, ze to bude treba z niecoho vyrobit. Idem sa poobzerat po vhodnom polotovare :) . V krajnom pripade to dotiahnem opatrne blitzkami. Aj tak neviem, co to bude za material (aby som mu neublizil :) ), aj ked, nevyzera to cele nejake chatrne, alebo rozhegane. Akurat kdesi na fore sa chlapik stazoval, ze ten kruzok je makky (mne sa nezda, ale uvidime :) )
V kazdom pripade - vdaka za odpoved, Rasto.
friendly_hugle

Príspevok od používateľa friendly_hugle »

Ak by sa šikovný puškár pohral s nasledujúcim sklopným mechanizmom, ejj
:twisted: http://zbrane.cz/Sklapeci-mechanizmus-p ... i-256.html
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "