Glock "C" modely

inspiring_jackson

Glock "C" modely

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

Prosim Vás, čo znamená to "C" pri niektorých modeloch?

Čiže aký je rozdiel napr. medzi Glock 19 a Glock19C, resp. medzi 20 a 20C, atď..?

Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Príspevky: 967
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa igoros »

C- znamena kompenzator. Teoreticky kompenzator na kratkych zbraniach sluzi k odvodu plynov z hlavne, co by malo mat za nasledok mensie kopanie. Bohuzial pri kratkych zbraniach to moc neplati a pri strelbe v krizovych situaciach, ked mas zbran prilis blizko k telu sa mozes aj popalit plamenom, ktory vyleti miesto z hlavne, z kompenzatora.
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

Čiže to skôr nedoporučuješ?

Inak všimol som si, že C-čka sú obvykle o trošičku ľahšie.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Glock

Ale to je asi zanedbateľné, nejakých 10 gramov.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

Igor:
Len doplnim, ze u Glocka ten kompenzator spoznas ako 2 pozdlzne otvory zhora na zavere pri muske. Cize pri vystrele slaha plamen dopredu z hlavne a sucasne aj 2 plamene od musky nahor (*). Preto, ako spominal Igoros, nie su C-cka prilis vhodne na nosenie a sebaobranne ucely.

Este sa mozes u Glocka stretnut aj s oznacenim "L", to znamena tusim predlzenu hlaven.


(*) Niekde na fore bola velmi pekna fotka vystrelu z C-ckoveho Glocku, ale neviem uz kde. :cry:
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Neviem ako vy, ale ja keď som skúšal G 17C, tak mi vplyv toho kompenzátora na správanie sa zbrane prišiel minimálny, ak nie úplne nulový oproti G 17. Tak neviem... len môj individuálny pocit, alebo máte podobný názor?
:?:
Používateľov profilový obrázok
spherixis
častý prispievateľ
Príspevky: 839
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Skusenosti s C-ckami nemam. Co som pocul a cital: Glock s kompenzatorom ma vyznam, len ak strelec pouziva vlastne-prebijane strelivo s vlastnou laboraciou. Pri pouziti klasickeho tovarenskeho streliva je rozdiel spravania sa zbrane minimalny, az ziadny. Opakujem..bez vlastnych skusenosti, no toto pisu strelci na forach. Z toho mi vyplyva ze C-kovy Glock je na bezne nosenie zbytocnost.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3294
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja mam Glocka 17C,ma nabuchane okolo 6tis ran za rok a pol,ako už bolo pisané ma zapory-bucha viac,čmudi muchu ale nič hrozne,čo sa tyka samotnej strelby použivam strelivo čo je dostupne,ale vačšinou prebijané.Strielam len regionalne akcie,občas situačnu strelbu tam niesu obmedzenia,na SAPS by som nemohol strielat v divizii production ale bud v modifilde alebo v opene.Mam na nom upravy 2kg spusť,zvačšeny zachyt,vypustania zasobniku,ma stavitelne mieridla.Ked som ho kupoval chcel som mať na zbrani niečo viac,takže som ho chcel.Kamarat ma Glocka klasiku 17,ked sme to zrovnavali je tam citit trocha menši spatny raz,zdvih,skušali to aj skuseny glokari a potvrdili že o 20 percent je to lepsie hlavne pri dvojranach,strelili si aj začiatočnici a ty potvrdili dobry dojem.Ako hovorim su to len moje testy a nie len preto že ho mam.Na nosenie mam Makarova takže reči o slahani do tvare a plamenoch my nevadia.Ak je niekto s okresu Martin nech sa ozve do sukromnej spravy a možme ist spoločne na našu klubovu strelnicu kde si možme dojmy odskušať.Ale každy ma iny nazor,sto ludi sto chuti ale jedno je iste su to stale dobre spolahlive glocky. :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"