Akú optiku na guľovnicu?

Kall
prispievateľ
Príspevky: 308
Dátum registrácie: 20 years 3 months

Príspevok od používateľa Kall »

Ještě drobnost k výběru optiky, je třeby vědět, k čemu bude puška používaná a hlavně za jakých světelných podmínek.Pokus chci střílet divočáky, kteří choděj v noci, tak samozřejmě optika s velkou světelností je nezbytná.
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

Myslím že záleží na co to bude používat, žádná optika není zbytečná, je na ten účel na který je, pokud pomimu ráži kterou považuji spíše za ráži na škodnou tak bych se přimlouval na kvalitní variabl, menší zvětšení do hustého terénu, na třeba sedící lišku na 150m zase třeba 20x zvětšení. Používám roky na své lovecké flintě 6,5-20x50 a jsem maximálně spokojen, na procházky v horách to mám na 6,5 a když mám příležitost a čas zamířit v klidu a s oporou tak si zvětším na 20x, je to dobré i na přečtení trofejové zvěře, díky tomu nenosím běžný dalekohled. Jinak cena takovéto optiky není tak závratná. Jinak jak píšu žádná optika není zbytečně dobrá, prostě investujeme do svého hobby a je to o tom jak moc chceme... Nicméně asi bych pro serioznější lov čehokoliv většího jak srnce raději použil větší ráži.
eager_gagarin

Príspevok od používateľa eager_gagarin »

Anonymous napísal:Myslím že záleží na co to bude používat, žádná optika není zbytečná, je na ten účel na který je, pokud pomimu ráži kterou považuji spíše za ráži na škodnou tak bych se přimlouval na kvalitní variabl, menší zvětšení do hustého terénu, na třeba sedící lišku na 150m zase třeba 20x zvětšení. Používám roky na své lovecké flintě 6,5-20x50 a jsem maximálně spokojen, na procházky v horách to mám na 6,5 a když mám příležitost a čas zamířit v klidu a s oporou tak si zvětším na 20x, je to dobré i na přečtení trofejové zvěře, díky tomu nenosím běžný dalekohled. Jinak cena takovéto optiky není tak závratná. Jinak jak píšu žádná optika není zbytečně dobrá, prostě investujeme do svého hobby a je to o tom jak moc chceme... Nicméně asi bych pro serioznější lov čehokoliv většího jak srnce raději použil větší ráži.
Jo tohle jsem psal já, jen jsem nebyl registrovaný....:-)
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

Variabil je určite dobrý, vlastním Artemis 2100 s" červ.bodkou",som s ním v celku spokojný ,až na to ,že pri 12x zváčšení je červ.bodka tiež zvačšená,až temer niekedy prekrýva cieľ /líška a pod.
magical_elion

Príspevok od používateľa magical_elion »

Mam Tikka v razi 30-06 Spr. Pouzivam ju na vsetko,optiku mam rusky Edenberg 3-12x50 so svietiacou bodkou. Chodim na strelnicu do Trnavy.ESte som zabudol mam originalnu vysoku montaz Sako s plastovymi kruzkami co obopinaju puskohlad. S touto kombinaciou som tam naposledy porazil na 110m borca so sportovou 308 Win. Moj rozptyl
bol 34 mm a vsetky v ciernom(vzduchovkovy terc) jeho 46mm a dve mimo cierneho.Moje strelivo SB 11,7g HPC,on mal vlastnu vyrobu prebijane-a najmilsi moment vyhral som od neho 1000,- Sk.... :twisted:
blissful_noether

Príspevok od používateľa blissful_noether »

Ja osobne mám puškohľad Artemis 1,5-6*42, som s ním veľmi spokojný, ale kolega si kúpil puškohľad Norconia 8*56 luxus z http://shop.frano-zbrane.sk a má rovnako dobrý puškohľad ako ja za tretinovú cenu. Aké máte skúsenosti s touto značkou?
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

Miko napísal:Ja osobne mám puškohľad Artemis 1,5-6*42, som s ním veľmi spokojný, ale kolega si kúpil puškohľad Norconia 8*56 luxus z http://shop.frano-zbrane.sk a má rovnako dobrý puškohľad ako ja za tretinovú cenu. Aké máte skúsenosti s touto značkou?
Norconia je veľmi dobrá nemecká značka, ale nezdá sa mi, že by mali puškohľady rovnakej kvality ako Meopta. Avšak na druhej strane rozdiel kvality medzi Meoptou a Norconiou nie je taký veľký, aký veľký je rozdiel v cene - ja by som kúpil určite Norconiu - za cenu jednej Meopty kúpiš aj 3 puškohľady Norconia - to sa oplatí!
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5256
Dátum registrácie: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

lovec napísal:Mam Tikka v razi 30-06 Spr. Pouzivam ju na vsetko,optiku mam rusky Edenberg 3-12x50 so svietiacou bodkou. Chodim na strelnicu do Trnavy.ESte som zabudol mam originalnu vysoku montaz Sako s plastovymi kruzkami co obopinaju puskohlad. S touto kombinaciou som tam naposledy porazil na 110m borca so sportovou 308 Win. Moj rozptyl
bol 34 mm a vsetky v ciernom(vzduchovkovy terc) jeho 46mm a dve mimo cierneho.Moje strelivo SB 11,7g HPC,on mal vlastnu vyrobu prebijane-a najmilsi moment vyhral som od neho 1000,- Sk.... :twisted:
S odstupom casu musim konstatovat,ze sa jednalo o svinske stastie....Edenberg zmenil majitela,a mne ostava iba konstatovat,ze to bol jeden z tisicov,co fungoval tak ako mal.To iste sa tyka streliva.....Skusenosti pribuda a s nimi sa aj vyvija pohlad a nazor na urcite veci.Dnes by som si dovolil tvrdit a stat si za tvrdeniami,ktore su presne opacne od tych,ktore som zastaval pred istou dobou.....
inspiring_sanderson

Príspevok od používateľa inspiring_sanderson »

Zdravim.
Myslim ze na zbran kal.223Rem je potrebny puskohlad s variabilnym zvacsenim nakolko optimalna nastrelna vzdialenost je 193m(udaj Polovnicke strelectvo, Tomas Krivjansky) tak neviem,bol by trochu problem rozlisit ciel s optikou 4x32 na tuto vzdialenost. Myslim ze je potrebny variabilny puskohlad so zvacsenim aspon do 24x. Sam riesim tento problem aky puskohlad na tuto zbran. Povodne som tam chcel dat Burris XTR 6-24x50 ale ten ma tocitka korekcie s velkymi skokmi tak som z toho upustil(poradil Lovec). Ale jednoznacne na to chcem variabil so stranovou paralaxou a z nejakou modernejsou osnovou typu MilDot alebo napr. Varmint Hunter od Leupold. Moznosti je vela a u nas je problem vidiet resp. odskusat puskohlady roznych druhov a dopasovat ich na zbran takehoto kalibru. A ked tak su strasne predrazene a vyber je minimalny.
Xader
častý prispievateľ
Príspevky: 768
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Xader »

Neviem kam to zaradit a nechcem zakladat novu temu, tak sem...
Dnes som si kupil Remington 700 SPS Varmint .223rem a bola mi doporucena optika MEOPTA Meostar R1 4-16x44. Co si o nej myslite ? Alebo mi viete doporucit nejaku inu optiku , tak do 1000,-EUR so zvacsenim minimalne tych 16.
Zbran budem pouzivat na tercovu strelbu 100-200 max 300 metrov, tak chcem aby tomu zodpovedala aj optika.
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Príspevky: 2007
Dátum registrácie: 16 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

na meoptu sa vykasli , mechanicka cast je nahovno , klikanie necitelne , slaby rozsah elevacie , paralaxa na objektive je strasne neprakticka - prides o nervy , lepsia je stranova , meopta ma akurat dobre sklo ...
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa AKI »

Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"