Streľba na odpočívadle, vodič sa skryl v lese

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Streľba na odpočívadle, vodič sa skryl v lese

Príspevok od používateľa lenochod »

http://www.aktuality.sk/clanok/186119/s ... yl-v-lese/
Štyridsaťdvaročnému Milanovi zo Slovenskej Ľupče sa na odpočívadle pri ceste E/50 vyhrážal páchateľ s nabitou guľovou zbraňou v ruke. Muž ho vyzval, aby vystúpil zo svojho vozidla Fiat Ducato, čo poškodený neurobil a páchateľ na to vystrelil z tejto zbrane do vzduchu. Následne sa Milan s vozidlom pohol a páchateľ po odchádzajúcom vozidle vystrelil. Strela zasiahla ľavú zadnú pneumatiku.
Hmmm....kratka, dlha? A hlavne legal/cernota? Ach jaj, preco ja citam tento bulvar, senzacie na pockanie a dolezite informacie vo hviezdach.
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

Chlap mal problem s autom, zastavil na odpocivadle, prisiel k nemu muz so zbranou, predstavil sa ako polovna straz a chcel vodica legitimovat. Ten to odmietol a schoval sa do auta. Padla najprv rana do vzduchu, potom do pneumatiky. Strelec bol predsedom miestneho polovneho zdruzenia a clen polovnej straze, zbran dlha, legalna.
Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

"bol predsedom" - uz ho aj stihli odvolat? :D ak nie. Tak dufam, ze bude nielen odvololany a patricne rieseny, ale ze bude tento pan dovodom na zavedenie psychotestov pre polovnikov....

Btw esteze po tej trase chodim ozbrojeny...
inspiring_nobel

""bol predsedom" - uz ho aj stihli odvolat?" - neviem. Nevyjadril som sa presne, ale nepisal som dizertacnu pracu :)
dirty.harry
častý prispievateľ

to ani necakam... :wink: len predpokladam, ze namiesto samoocisty ho clenovia skor pochvalia, namiesto odvolania
inspiring_nobel

Pravdepodobne ...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Nieco tam nesedi. Preco by na odpocivadle chcel legitimovat vodica.
Lepsie povedane, ma na to vobec pravo ? Nieco dolezite tu nie je spomenute, lebo reakcia polovnika bola podla mna moc agresivna na nase pomery a ked bol predseda, tak asi nebol uplny dement alebo prave preto :?: :wink: .
inspiring_mendel

Príspevok od používateľa inspiring_mendel »

..mozno mal v tej dodavke slonovinu.. :lol:
dirty.harry
častý prispievateľ

polovna straz ma sice dost siroke opravnenia, ale len na "svojom uzemi" v reviri , rovnako aj zistovat totoznost (pri podozreni zo spachania priestupku, trestneho cinu...) polovna straz moze len v reviri, od toho aj ten nazov, urcite odpocivadlo nie je v polovnom reviri...

Zistovanie totoznosti mozno par metrov od lesa by som vedel prezit, ale polovna straz moze zbran zo zakona pouzit len varovny vystrel, nicviac so strelnou zbranou nemoze (samozrejme okrem krajnej nuuidze a nutnej obranyy) a to je uz troch vasci "prehresok"....
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

článok o h*vne, jednoznačne je večšou senzáciou strieľajúci "maniak" ako potencionálna verzia druhej strany. Kľudne mohol byť priebeh iný, ak sa v oblasti pytliačilo a bolo opodstatnené podozrenie že v dodávke je ulovená zver, tak strážnik mohol najprv vodiča žiadať slušne a až keď ten začal zdrhať tak použil možno aj v sebaobrane zbraň. V podstate je to dobré miesto aj spôsob pytliačky, auto na odpočívadle v mladom nepriehľadnom lese na hlavnej ceste budí menej pozornosti ako niekde v hore. Ulovenú zver stiahnu k odpočívadlu naložia a sú preč.

48.360192° 19.798602°
inspiring_kepler

To bola potom KN. Predseda usudil ze vodic zostal vyplaseny v aute, tak aby nesposobil svojim momentalnym dusevnym stavom obrovsku retazovu nehodu o niekolko km dalej tak pre istotu mu to nasil do pneumatiky aby nemohol pokracovat v jazde. Predseda je proste predseda. Teraz mi to uz dava zmysel :lol: :lol: :lol: .
inspiring_kepler

R aj ja si myslim ze to takto nejako bolo, len to nie je oficialne potvrdene.
Ved uvidime.
dirty.harry
častý prispievateľ

nech by aj pytliacil, ale mam pocit, ze po pytliakoch nestrielame ani im neodtiname ruky....
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

strieľal po pneumatike, nie po pytliakovi :lol:
inspiring_nobel

Vodic tvrdil, z sa vracal z rybacky. Strelec ziadal doklady a tvrdil ze preto, lebo toto auto videl tadial prechadzat aj den predtym. Co je samozrejme dovod ako noha.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"