Koniec slovenskej armady

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Tych 30 tankov, ze by sme mali, to my tam nejako nesedi. Galko ich 37 predal, ale stale by ich malo byt okolo 200, no nie? Opravte ma ak sa mylim.
Horsie je uz na tom snad iba Madarsko s 15 tankami T-72 :lol:, lebo vsetky ostatne darovali Iraku.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 28 Apr 2011, 08:17, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

peterson bavenie sa o zlozkach je dobre akurat tak pri pive v sukromi a nie na verejnom fore.
Kde nie su peniaze, tam sa to odrazi na ludoch a ich vybaveni a tym trpia oba rezorty bodka
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Zivotnost tanku v boji su 3min.
Tak mi z toho vychadza, ze Sloveska armada by sa ucinne branila tak 10 min a potom by ostaval iba partizansky boj v style Robina Hooda.
No min oproti Madarom mame 100% prevahu a to by malo ukludnit narodniarov. :lol: :lol: :lol:

Hamba hambuca. :cry:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ved obranyschopnost nasaj armady sa nastavuje podla madarskej, to da logiku :wink: .
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

to je len chvályhodné, že armáda pomáha pri katastrofách a na požiadanie vypomáha personálne Policajnému zboru.
Čo sa týka využívania techniky- tam vidím ešte rezervy. Všetci máme v pamäti nedávne záplavy, povodne a potrhané mosty. Pokiaľ viem- armáda disponuje istým množstvom pontonov a prenosných mostov na tankových a automobilových podvozkoch.
Niektoré obce nemuseli mat také problémy, ak by tam armáda zapožičala túto techniku. Takéto niečo ani "spoluobčania" neukradnú- a slúži to všetkým.
Na Galkovom mieste, vyženiem z kasární techniku, ktorá by pomohla v rôznych situáciách. Ked vedia funkcionári vybaviť tankovacie karty Slovnaftu pre PZ- tak by sa také niečo dalo zaiste aj pre armádu, aby mohla technika fachčiť.
Je to hlavne o manažérskych schopnostiach kompetentných ludí.
inspiring_kepler

Z pontonoveho mostu by civili popadali ako hrusky :wink: .
peterson
expert

tak to si zavalil riadnu BKSLovinu. :D
Ked taký ponton udrží ťažkú voj.techniku- nechápem ako si došiel nato, že z toho ludia popadajú.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

popadaju lebo ponton nema zabradlie :lol:
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Ach ze ta nasa armada pomaha aj pri zivelnych pohromach...

"Na pár hodín prišla armáda, avšak po pracovnej dobe odišla. Ukázalo sa, že armáda nie je tak výkonná ako mladí chlapci. Dva týždne sa zo strany štátu, civilnej ochrany, krízového štábu , krajského alebo obvodného úradu nedialo nič. "

http://niznamysla.meu.zoznam.sk/

http://korzar.sme.sk/c/5406435/katastro ... odinu.html
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Po pontónoch sa bežne v núdzi jazdí.
Jeden je aj na začiatku Handlovej zo smeru od Prievidze.
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

choosenone: tak tusim v lete 98 to bolo?,ked privalove vlny zmietli niektore ciganske osady,armada s technikou tam vtedy pomahala viac ako dost.
inspiring_kepler

Kapo napísal:Po pontónoch sa bežne v núdzi jazdí.
Jeden je aj na začiatku Handlovej zo smeru od Prievidze.
Kapo ten sa mi zda ale volne neplava, nie ? Ak myslime teda ten isty.
Daj suradnice z googlemaps.
peterson
expert

BKSL: nejdem tu s tebou robiť šermovačku, ale trochu ma zaráža tvoj dotaz o "volnom plávaní" pontónu. Si v obraze o použití pontónov cez vodný tok???
Pokial viem, každý pontón je položený na vodu a býva ukotvený k brehu. Skladací most funguje nad vodou breh-breh.
Vtom si dúfam rozumieme?
inspiring_kepler

http://www.zenijniprapor.cz/novinka_detail.html?idn=43

Uzil by som si tu bavku s civilistami + opatky, pri sucasnom prechode 813-ky po niecom takomto ako je v odkaze. Treba pozriet nejake video peterson a uvidis co to robi s tym mostom pri prejazde niecoho tazsieho.
Ako maly som bol v telke z toho pif, a este ked to stavali a pustali na vodu, no parada.
peterson
expert

prechod cez pontonovy most má svoje pravidlá. Je mi úplne jasné, že ked pojde cez ponton nakladne auto určitou rýchlostou, bude to kývať. V takom prípade tam ludia nemajú čo robiť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"