Strelnice v Bratislave
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months
-
inspiring_liskov
Jarovce fungujú, ale značne nondeterministicky.
Ešte prebiehajú nejaké práce a zároveň vo veľkom prebiehajú tréningy reprezentácie , takže nájsť si vhodný termín nie je úplne jednoduché.
Bol som sa tam pozrieť vo štvrtok a na piatok som aj bol dohodnutý so správcom, že si prídem prevetrať malorážky ale zdalo sa mi že moc fúka , tak som to nechal tak.
No a samozrejme... streľba na 25 aj 50m len kalibrom 22LR
Ešte prebiehajú nejaké práce a zároveň vo veľkom prebiehajú tréningy reprezentácie , takže nájsť si vhodný termín nie je úplne jednoduché.
Bol som sa tam pozrieť vo štvrtok a na piatok som aj bol dohodnutý so správcom, že si prídem prevetrať malorážky ale zdalo sa mi že moc fúka , tak som to nechal tak.
No a samozrejme... streľba na 25 aj 50m len kalibrom 22LR
-
inspiring_shaw
V Ba chyba kryta strelnica, ktora by uspokojila narocnejsich strelcov a napr. aj strelcov z dlhych zbrani.
Co by podla vas mala obsahovat kryta strelnica s 8 streleckymi stanoviskami a moznostou strielat aj dynamicke discipliny v strelisku tvaru U (28x13x28 m).
Pri cisto teoretickej moznosti vystavat takuto strelnicu by sa urcite hodili nazory a potreby strelcov.
Bol by vobec zaujem strelcov dynamickych disciplin strielat na krytej strelnici aj mimo sezony ? (marec-oktober), s tym, ze pri prenajme priestoru by sa samozrejme muselo prenajat vsetkych 8 stanovisk. pri hypoteticky predpokladanej cene 7€ za stanovisko na 0,5h. (TaT ma 6,50€ za stav a pol hodinu)
Co by podla vas mala obsahovat kryta strelnica s 8 streleckymi stanoviskami a moznostou strielat aj dynamicke discipliny v strelisku tvaru U (28x13x28 m).
Pri cisto teoretickej moznosti vystavat takuto strelnicu by sa urcite hodili nazory a potreby strelcov.
Bol by vobec zaujem strelcov dynamickych disciplin strielat na krytej strelnici aj mimo sezony ? (marec-oktober), s tym, ze pri prenajme priestoru by sa samozrejme muselo prenajat vsetkych 8 stanovisk. pri hypoteticky predpokladanej cene 7€ za stanovisko na 0,5h. (TaT ma 6,50€ za stav a pol hodinu)
moznost strielat z brokovnice by sa mi pacila na krytej strelnici, ak take nieco mozne je, ale ked sa tam bude dat strielat dlha, tak asi ano.
dobra ventilacia by bola tiez vitane plus, v tat to nie je uplne ono.
neviem ako je zvladnute organizacne zazemie, takze ak by bolo treba prilozit ruku k dielu, tak podla moznosti v danom momente ponukam svoje ruky.
dobra ventilacia by bola tiez vitane plus, v tat to nie je uplne ono.
neviem ako je zvladnute organizacne zazemie, takze ak by bolo treba prilozit ruku k dielu, tak podla moznosti v danom momente ponukam svoje ruky.
-
inspiring_shaw
diky za postrehy luke.
ventilacia je jednou z priorit, viem ake to je strielat v zlej ventilacii, vid aj TaT...
brokovnica je v plane aj ked nie holuby apod.
zazemie je asi najmensia starost ale diky za ponuku
skor je zaujimava otazka, ci si na seba strelnica zarobi v kontexte k pociatocnej investicii.
ventilacia je jednou z priorit, viem ake to je strielat v zlej ventilacii, vid aj TaT...
brokovnica je v plane aj ked nie holuby apod.
zazemie je asi najmensia starost ale diky za ponuku
skor je zaujimava otazka, ci si na seba strelnica zarobi v kontexte k pociatocnej investicii.
-
inspiring_liskov
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months
Mam obavu, ze nova strelnica si na seba nezarobi ... z navstev verejnosti urcite nie. Neviem presne ako funguje TaT - podla mna zije zo strelnice len ciastocne, bez predajne by asi nevyzili. CC zije z prenajmu strelnice skupinam - hodiny pre verejnost su pre nich stratove, ale robia to kvoli ludom, ktori tam chodia - taky rodinny podnik. Po tom, co zavreli Slovnaft, Hermes a Rusovce, ostala len klubova strelnica SAV na Patronke. Strelnica pre verejnost na dlhe zbrane v Bratislave chyba, takze dopyt tu podla mna je. Kazdopadne na dlhe zbrane potrebujes aspon jeden minimalne 100-metrovy stav (tunel), zabezpecenie a zazemie strelnice, pohyblive terce, vzduchotechniku, atd. Spolu s priestorom (stavba/prenajom), platmi zamestnancov a prevadzkovymi nakladmi ti z toho vyjdu nenormalne cisla. Aby si to zafinancoval, budes mat taky drahy najom, ze sa dopyt strati. Ostava jedine kombinacia pristupu TaT a CC - budes musiet zivit pridanu sluzbu (predajna, ktorych je v meste mrte / kaviaren), drahsie vstupne, ktore ti zaplati aspon naklady (TaT) a zaroven najst klientelu na pravidelny prenajom - SBS, KVvZ, rozne partie, zahranicna klientela ... (CC).
Ak si vyhral Lotto a toto je tvoj detsky sen, chod do toho. Inak je mnoho inych a menej nakladnych a ovela menej riskantnych sposobov investovania.
Navyse ta porazi, ked vsetci budu cele leto strielat na vonkajsich strelniciach v 100km okoli Bratislavy, lebo sa im to oplati financne, su vonku na vzduchu a este maju pekny vylet. V TaT a v CC tiez nebudu nadseni z konkurencie a moze sa lahko stat, ze trh neuzivi tolko strelnic a polozi to dve z troch ...
Ak si vyhral Lotto a toto je tvoj detsky sen, chod do toho. Inak je mnoho inych a menej nakladnych a ovela menej riskantnych sposobov investovania.
Navyse ta porazi, ked vsetci budu cele leto strielat na vonkajsich strelniciach v 100km okoli Bratislavy, lebo sa im to oplati financne, su vonku na vzduchu a este maju pekny vylet. V TaT a v CC tiez nebudu nadseni z konkurencie a moze sa lahko stat, ze trh neuzivi tolko strelnic a polozi to dve z troch ...
Horko-ťažko prežívame strelnice, ktoré už stoja desaťročia, čiže potrebujú prachy "len" na prevádzku a údržbu. Nová strelnica sa na Slovensku NIKDY nezaplatí, lebo tu nebude tak skoro nikto ochotný platiť za hodinu strielania 20-30 eur ako sa platí vonku. Vonku je zvykom, že strelecké kluby nemajú vlastné strelnice, ale sú v "podnájme" komerčnej strelnice. Každá veľká strelnica má aj ubytovanie, reštiku, kaviareň a iné doplnkové služby . No a samozrejme veľký obchod so streleckými pomôckami...
Ak myslíš strelcov typu IPSC/IDPA, tak imho by záujem nebol, resp. nie za cenu, aká mi z toho vychádza.badger napísal:Bol by vobec zaujem strelcov dynamickych disciplin strielat na krytej strelnici aj mimo sezony ? (marec-oktober), s tym, ze pri prenajme priestoru by sa samozrejme muselo prenajat vsetkych 8 stanovisk. pri hypoteticky predpokladanej cene 7€ za stanovisko na 0,5h. (TaT ma 6,50€ za stav a pol hodinu)
Rátam minimálne hodinu, keďže si treba terče/situácie najprv postaviť a priebežne meniť.
7 eur x 2 polhodiny x 8 stanovisk = 112 eur/hodinu
No neviem