Prvý medializovaný prípad straty zdravotnej spôsobilosti?

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
friendly_burnell

Prvý medializovaný prípad straty zdravotnej spôsobilosti?

Príspevok od používateľa friendly_burnell »

Včera som zachytil v správach TV JOJ, že dákemu držiteľovi strelných zbraní odobrali zbrane, lebo sa susedom jeho správanie zdalo zvláštne a dali podnet lekárovi a ten PZ.

Posielam link na archív večerných správ zo dňa 18.5.2011, reportáž začína 13:58. Nedá sa dať presnejší link, iba na celé správy.

http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny ... v-joj.html

Dávam to sem pre zaujímavosť, ktovie kde je skutočná pravda. Takže ja to radšej zatiaľ nehodnotím :wink:
Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Ano postrehol som to. Ale ked dobre pametam sa jednalo o zdravotnu sposobilost a nie o psychicku sposobilost. Ved Lekar ma vediet najlepsie posudit zdravotny stav pacienta a ak pacietn strati sposobilost ma to nahlasit on na policii.

Aspon moja lekarka ked som vybavoval ZP mi povedala v case ked som uz mal vsetko vyplatene, vedel som datum skusky, ze ak nepojdem za psychiatrom ze ohlasi na policii, ze som zdravotne nesposobili. Ale v tom case som chcel ist pre istotu na psychotesty tak jej az psychiater vysvetlil, ze to robi klinicky psycholog...mne neverila.

Tak ja nechapem ako mu zadrzali zbrane. Len na zaklade ..."jedna babka povedala"...Mozno to zas media len vytrhli z konextu a PZ mu zadrzali zbrane do casu ked donesie potvrdenie o zdravotnej sposobiloisti.
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

tiez neviem

pride mi to ako:
-susedia masirovany mediami
-lekar si to nechce kvoli jednemu rozhadat s celou dedinou
-policajti maju "jasne pokyny zhora"
-media maju dalsiu story

Vraj "odmieta liecbu", no myslim ze liecbu neodmietne len chori ale aj zdravi clovek. Podla reportaze ma choru mamu, ak asi aj z toho je uzavretejsi... to ako ak niekto nie je hyperaktivny je podozrivy ci ako?
Neviem, neviem
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

A ved zasa ako prezumpcia neviny? Ako takym polovnikom co idu na motorke s flintou na ramene (poukazujem na pripad o ktorom viem).. Soferuju opity, ziadna sankcia...maju pri sebe flintu pod vplyvom alkoholu...ziadna sankcia a nejaky introvert rozhodeny zo zdravotneho stavu svojho blizkeho je sankciovany bez vazneho dovodu.

Co ak mali ti bonzaci dake nezhody s dotycnym. Poznam to. Moja babka sila lacno a kvalitne. Susedia ju vyuzivali a neskor ked sa jej zdrav. stav zhorsil, ze uz nemohla sit a rodina trvala aby sa setrila. Tak zrazu sa zacali diat veci.
Vobec by som sa necudoval kebyze bonzaci maly podobny charakter.

Edit: zmenene slovo prezunkcia na prezumpcia ...Vdaka Luke
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

A co je to vlastne zdravotna sposobilost nosit zbran?Ako sa to posudzuje?Jasne ze clovek bez ruky nie je sposobily, ale taky vozickar?
pištoľníčka
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

??? :roll:
.... preco by nemohol vozickar byt zdr.sposobily nosit zbran???
telra
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa telra »

myslim ze aj clovek bez 1 ruky, a vlastne, kludne aj bez 2....drzat:
http://www.youtube.com/watch?v=tlMz2sCDCA4

ale tak slovenske zakony zase...
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

pištoľníčka napísal:??? :roll:
.... preco by nemohol vozickar byt zdr.sposobily nosit zbran???

vozickar samozrejme moze nosit zbran
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Kedy som bol vozickar ja , tak by som si to urcite napisal ako dovod toho nosenia - vozenia zbrane :wink:
kamov
prispievateľ

Nevravim ze by nemohol, prave som za, ved ako by sa taky clovek inac ubranil (vid pripad v levoci ked ho olupili). Ake su kriteria na posudzovanie ZS? Na zaklade akej coho, ci akej choroby nemozu dat zp
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

nechapem aky suvis ma zdravotna sposobilost /okrem chorej hlavy/so sposobilostou vlastnit zbran. Cloveku by museli amputovat obe ruky a nohy az pri vajciach aby bol taky nesposobily zeby nemohol strielat.
Inak ked sme pri tych vozickaroch na IDPA do Ziliny dva roky do zadu pravidelne chodieval strielat vozickar, ti co ste sa zucastnovali pretekov sa na neho isto pamatate.
Toho cloveka som obdivoval nemal problem prist na kazdy pretek a z vozika odstrielat po miernych upravach kazdy jeden parkur.
Ked to ma clovek v hlave OK tak nevidim dovod na nejake obmedzenia.
Naposledy upravil/-a rado74 v 19 Máj 2011, 18:04, upravené celkom 1 krát.
vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

Je mnoho prikladov kedy clovek nie je zdravotne sposobili ,trebars epilepsia, parkinson, cokolvek co moze sposobit nebezpecenstvo pri manipulacii so zbranou. Myslim, ze to je aj vec zdraveho rozumu da sa prist urcite na viacero prikladov.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kamov a ostatní: zdravotná spôsobilosť je vymedzená negatívne. Vyhláška ministra zdravotníctva presne menuje diagnózy, ktoré sú prekážkou držania strelných zbraní.
Vyhlášku aj s diskusiou určite nájdete aj tu na WF.
kamov
prispievateľ

medonos
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Alkoholikov by bolo stopnúť , hlavne v zapadákovoch je to najrozšírenejšia diagnóza a najnebezpečnejšia .
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"