Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Filip, ja ti neviem, mne vacsina tychto story pride tak pritiahnute za vlasy, ze az....(netvrdim,ze sa nestali...). Obtazoval sa niekto volat policiu a podat trestne oznamenie??? Nie? Tak sa niet co divit....ak sa hovado citi beztrestne, tak len pokracuje v zabehnutej scheme spravania.
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Ako som pisal, skoncilo to na sude. Vyhrala babenka, spravilo sa bububu a konecny vysledok je taky ze dnes, tj. po 5tich rokoch od incidentu maju pani zbrane zas, a robia este viac problemov ako predtym, samozrejme zdruzenie si svojich clenov chrani, pretoze oni su ti dobri ktori len ochranuju nevinne zvieratka v lese.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Filip, skús byť konkrétnejší, lebo formulácia "skončilo to na súde" je hrozne široká.
Na druhej strane, presne toto je bič na hovadá. Ver tomu, že po takýchto opletačkách si 90 pct. hovád nabudúce dobre rozmyslí, či sa budú správať zhovadilo, alebo radšej stihanu chvost.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

navrh zakona bol stiahnuty...
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Amen.

Este ked by sa tak inspiroval DL..... :twisted:
Jack
moderátor

Lovec, keby sme mali v NR SR taký silný lobing poľovníci, možno by aj na to prišlo...
:wink:
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

Asi kupim svojmu psovi neprestrelnu vestu ...... Este nech mi niekto logicky vysvetli co na tom zakone bolo negativne ked ho stiahli ?
Lovely Equalizer
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Lovely Equalizer »

Prečítal som si celú debatu, dovolím si upozorniť na jeden zanedbávaný, avšak zďaleka nie nepodstatný detail - podľa platnej legislatívy môže usmrtiť psa, alebo mačku vo vzdialenosti väčšej ako 200 metrov od trvalo obytného domu IBA ČLEN POĽOVNEJ STRÁŽE.
.
Tento detail je bohužiaľ neznámy aj väčšine poľovníkov, v prípade zastrelenia cudzieho psa a nahlásenia (plus podania trestného oznámenia za poškodzovanie cudzej veci) zo strany poškodeného znamená pomerne nepríjemné problémy pre nečlena PS.
.
Pokiaľ vám niekto zastrelí psa, vyzvite strelca na okamžitú legitimáciu. Ak nie je členom PS, volajte PZ a rovno s chodu podajte trestné oznámenie.
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

lenze clen polovnej straze moze tuto uchylku preniest aj na polovnika. legitimovat je pekne ale radsej nepokracujem.....
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

pri prechádzkach mam psa na 5m vodítku, nie voľne. keď mi po nom niekto skúsi strielat, dá sa použiť NO na spacifikovanie útočníka? (mohol by kľudne poraniť-zabiť mňa, alebo niekoho pri mne)
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Jack
moderátor

Sparkus, podľa môjho názoru dá, ale stojí ti tvoj havino za to, aby si zabil človeka?
:?:
Odpovedať si skús v dvoch rovinách. Prvá je morálna. A druhá právna. V prvom prípade si môžeš odpovedať len a len ty sám. V druhom by som ťa rád upozornil na to, že aby si sa z takej šlamastiky dostal, budeš si musieť dať obrovský pozor, čo povieš policajtom a vyšetrovateľovi. V takej situácii najlepšie asi nehovoriť nič, len volať svojho advokáta.
:idea:
Nemusím byť vedma, aby som si dovolil prorokovať, že bez dobrého (a drahého) advokáta tvoja šanca uhrať to na NO klesne na minimum a ty budeš rád, ak ti prišijú "len" exces z NO. Toť môj názor. Ale ak chceš názor fachmana, tak napíš Panzerovi, upozorni ho na tvoju otázku a on nám azda napíše, za akých okolností by bol schopný uznaať takýto prípad ako NO.
:wink:
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

nebolo to myslene ako pomsta za psa. ide o to, ze nemozem vediet, ze nejde o dajakeho co mu preplo v hlave a chce dakoho zabit. (5m vodítko na psa to chlapik musi mať na muške snaď aj mna, nemozem vediet ci nie som dalsi ciel) :roll:
Naposledy upravil/-a inspiring_noyce v 24 Máj 2011, 16:11, upravené celkom 1 krát.
Jack
moderátor

Mhm, rozumiem. Ale aj tak platí, že by veľmi záležalo na tom, ako by si vypovedal.
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Tak nehnevaj sa Jack, ale keby som mal psa na vodítku a niekto strieľa mojím smerom, tak to je naozaj to posledné čo zisťujem, či strieľa po mne alebo po psovi. Keď sa budeš najbližšie prechádzať po lese, tak sa skús popozerať okolo seba, predstav si, že 5m od teba je pes a niekto zo vzd. 50-100m strieľa tvojím smerom (keby bol bližšie hádam vidí, že je tam človek, a aj že pes je na vodítku a odstrel sa týka len psa voľne pusteného - opravte ma ak sa mýlim). A zober si, čo majú bežní poľovníci, ako s tým vedia strieľať, a koľko majú pri tom promile. Tu si v "Ostatné" nie o pár riadkov vyššie v "Snipers" kde by som polke osadenstva bol ochotný podržať terč na 600m v ruke...
Takže tvoju vetu "stojí ti tvoj havino za to, aby si zabil človeka?" by som upravil na "stál by Ti strach o tvoj život za to, aby si poslal 1-2 rany spať?" bez ohľadu na to či by boli iba výstražné alebo nie, to už naozaj bude závisieť od situácie (či vidím kto/kde/prečo /z čoho/..strieľa, či sa mám kde ukryť...)

A keď si sa nad celým týmto zamyslel, tak skôr ako odpíše si predstav, že okrem psa tam máš aj priateľku...
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"