Strela vs. Ytong
-
inspiring_proskuriakova
Strela vs. Ytong
celkom zaujimavy clanok o priebojnosti striel proti modernemu stavebnemu materialu
http://www.alfa-proj.cz/infoservis/naps ... di-a481597
http://www.alfa-proj.cz/infoservis/naps ... di-a481597
to:Vaquero
Preco sa snazis hned dehonestovat hodnotu toho clanku a odkazu nan? Ked Ta bude niekto chciet planovane zabit a nebude to hlupak,urcite sa nebude potulovat s puskou po tvojej dedine. Pri atentatoch sa utocnici snazia najst slabinu v rezime obete.
Hodnota toho clanku spociva skor v tom,ze pri pripadnom streleckom strete vieme,aky material nam poskytuje aku mieru ochrany. Darmo takticky strielas spoza prekazky s vystrcenim minimalnej casti tela,ked tou prekazkou je 15cm tehlova priecka.
Clanky tohoto druhu su podla mna velmi uzitocne.
Preco sa snazis hned dehonestovat hodnotu toho clanku a odkazu nan? Ked Ta bude niekto chciet planovane zabit a nebude to hlupak,urcite sa nebude potulovat s puskou po tvojej dedine. Pri atentatoch sa utocnici snazia najst slabinu v rezime obete.
Hodnota toho clanku spociva skor v tom,ze pri pripadnom streleckom strete vieme,aky material nam poskytuje aku mieru ochrany. Darmo takticky strielas spoza prekazky s vystrcenim minimalnej casti tela,ked tou prekazkou je 15cm tehlova priecka.
Clanky tohoto druhu su podla mna velmi uzitocne.
-
inspiring_boyd
len otazka pre koho maju vacsi uzitok
inak ked bol test "prevadzany" v CZ z municiou S&B(okrem 7,62X39neviem preco) mozno to je len ich reklama na "kvalitnu municiu
ale teraz viem ze pokial sa "pachos" nedostane do mojho domu tak moze strielat "kolko chce" plast domu je z kvalitnej tely/škvarobetónový tvarnic z 50/60 -tych rokov
ale teraz viem ze pokial sa "pachos" nedostane do mojho domu tak moze strielat "kolko chce" plast domu je z kvalitnej tely/škvarobetónový tvarnic z 50/60 -tych rokov
bol by som zvedavý, ako by dopadol test na Porotherm a na "moderné" sendvičové konštrukcie.
Hlavne 9x19 a 7,62x39.
A keď si predstavím, že vo filmoch koľkokrát sa schovávjú za priečky, ktoré v USA sú najčastejšie zo sendvočov, alebo za barové pulty či prevrátené stoly
aj tvorcovia filmov by mali uvedomiť že hovädiny memusia tlačiť divákom do hlavy, nie všetci sú tupý.
Ak sa dobre pamätám aj švédska armáda mala delené strelivo do 7,62x51 z wolfrámových guličiek ktoré testovali na tehlové murivo (ale to som čítal na okolo 1990), výsledky boli dobré, ale boli tam právne a mravné otázky.
Hlavne 9x19 a 7,62x39.
A keď si predstavím, že vo filmoch koľkokrát sa schovávjú za priečky, ktoré v USA sú najčastejšie zo sendvočov, alebo za barové pulty či prevrátené stoly
Ak sa dobre pamätám aj švédska armáda mala delené strelivo do 7,62x51 z wolfrámových guličiek ktoré testovali na tehlové murivo (ale to som čítal na okolo 1990), výsledky boli dobré, ale boli tam právne a mravné otázky.
-
inspiring_liskov
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Trocha OT,ale nie je DT ako DT.Napr.take Premacove alebo Semelrockove maju slušnu tvrdost,ale niektore takzvane samodomo firmy pekne šidia na cemente a potom to tak aj vyzera.Za pokus to stoji takže nabuduce do Senice každy jeden kvader alebo tehlu
Škoda že mi zo stavby nezostal aspom jeden Porotherm 44 aby som vedel za čo sa mam popripade schovat 
Nemas pravdu, klasicku tehlu prestrelis velmi tazko. Niekde som videl nemecky letak z vojny urceny civilnemu obyvatelstvu ako sa chranit v pripade naletu "kotlara". Doslovne tam pisali, ze su vyzbrojeni gulometmi cal. 50 a pred tymito zbranami poskytuje tehlova stena /samozrejme mysleli klasicku tehlu pouzivanu v tom obdobi/ dostatocnu ochranu. Varovali pred nedostatocnou ochranou v dreveniciach a vo vagonoch vlaku.
Inac bolo tam dost zaujimavych veci ako prezit nalet, ale to je na samostatnu temu. Skusim to pohladat a dam to sem...
Inac bolo tam dost zaujimavych veci ako prezit nalet, ale to je na samostatnu temu. Skusim to pohladat a dam to sem...
vojnové propagačné informácie ..
... zrejme tam uviedli aj uhol streľby, vzdialenosť a hrúbku múru ?
to skôr by som bral za informáciu výber zbrane pre ruské obrnené transportéry po afgánskom komflikte, ktoré boli potom na prd za zmenené podmienky v čečensku.
Keď sa na človeka strieľa, zrejme si nevyberá začo sa skryje, ale sa skryje zato pri čom akurát sa nachádza.
to skôr by som bral za informáciu výber zbrane pre ruské obrnené transportéry po afgánskom komflikte, ktoré boli potom na prd za zmenené podmienky v čečensku.
Keď sa na človeka strieľa, zrejme si nevyberá začo sa skryje, ale sa skryje zato pri čom akurát sa nachádza.
Keď som bol v r. 1996 v Chorvátsku, videl som množstvo budov so zástrelmi na stenách. Väčšina striel menších kalibrov však prešla len omietkou a zostaia v stene. Stenou bezpečne prechádzali len kalibre 12,7 a vyššie. Šublerou som to samozrejme nemeral, bol to môj odhad. 
Jedna fotka z Vukovaru po vojne http://www.flickr.com/photos/danielzolli/540973805/ Porovnaním dier s rozmermi bicykla (napr. približná hrúbka pneumatiky) je možné približne určiť kaliber dier, ktoré vyzerajú, že pokračujú dovnútra. Môj odhad - kal. 23 mm a viac. Samozrejme hovorím o klasickom strelive, nie o tom s wolframovým jadrom.
Jedna fotka z Vukovaru po vojne http://www.flickr.com/photos/danielzolli/540973805/ Porovnaním dier s rozmermi bicykla (napr. približná hrúbka pneumatiky) je možné približne určiť kaliber dier, ktoré vyzerajú, že pokračujú dovnútra. Môj odhad - kal. 23 mm a viac. Samozrejme hovorím o klasickom strelive, nie o tom s wolframovým jadrom.