Strela vs. Ytong

inspiring_proskuriakova

Strela vs. Ytong

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

celkom zaujimavy clanok o priebojnosti striel proti modernemu stavebnemu materialu

http://www.alfa-proj.cz/infoservis/naps ... di-a481597
Používateľov profilový obrázok
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

........
Naposledy upravil/-a Vaquero v 01 Okt 2011, 23:53, upravené celkom 1 krát.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:Vaquero
Preco sa snazis hned dehonestovat hodnotu toho clanku a odkazu nan? Ked Ta bude niekto chciet planovane zabit a nebude to hlupak,urcite sa nebude potulovat s puskou po tvojej dedine. Pri atentatoch sa utocnici snazia najst slabinu v rezime obete.
Hodnota toho clanku spociva skor v tom,ze pri pripadnom streleckom strete vieme,aky material nam poskytuje aku mieru ochrany. Darmo takticky strielas spoza prekazky s vystrcenim minimalnej casti tela,ked tou prekazkou je 15cm tehlova priecka.
Clanky tohoto druhu su podla mna velmi uzitocne.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

zdielam nazor, clanky tohto druhu su velmi uzitocne.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

len otazka pre koho maju vacsi uzitok :shock: inak ked bol test "prevadzany" v CZ z municiou S&B(okrem 7,62X39neviem preco) mozno to je len ich reklama na "kvalitnu municiu :roll:

ale teraz viem ze pokial sa "pachos" nedostane do mojho domu tak moze strielat "kolko chce" plast domu je z kvalitnej tely/škvarobetónový tvarnic z 50/60 -tych rokov :twisted:
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

bol by som zvedavý, ako by dopadol test na Porotherm a na "moderné" sendvičové konštrukcie.
Hlavne 9x19 a 7,62x39.
A keď si predstavím, že vo filmoch koľkokrát sa schovávjú za priečky, ktoré v USA sú najčastejšie zo sendvočov, alebo za barové pulty či prevrátené stoly :? aj tvorcovia filmov by mali uvedomiť že hovädiny memusia tlačiť divákom do hlavy, nie všetci sú tupý.

Ak sa dobre pamätám aj švédska armáda mala delené strelivo do 7,62x51 z wolfrámových guličiek ktoré testovali na tehlové murivo (ale to som čítal na okolo 1990), výsledky boli dobré, ale boli tam právne a mravné otázky.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

testovacia firma neobjavila nič nové. Tvárnica pozostájaúca len z prachu logicky nemože poskytovať ochranu pred kovovým projektilom, ktorý má určitú energiu. Darmo, tehla je tehla.
Laci
častý prispievateľ

podľa mňa tam zavážil najviac fakt, že materiál bol takmer dokonale homogénny.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

najbližšie môžme v Senici urobiť test, akurát bude treba ten bordel čo zostane odpratať

mimochodom , bo som prekvapený, že prázdnu betónovú debniacu tvárnicu DT 15prestrelí aj malorážka, fakt som čumel
Laci
častý prispievateľ

tie betónové tvárnice sú sračka, okrem plotov by som nikam nedal, do základov ani zanič. Darmo sa vyplnia betónom, ak ich stena je vyrobená z takého humusu.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Trocha OT,ale nie je DT ako DT.Napr.take Premacove alebo Semelrockove maju slušnu tvrdost,ale niektore takzvane samodomo firmy pekne šidia na cemente a potom to tak aj vyzera.Za pokus to stoji takže nabuduce do Senice každy jeden kvader alebo tehlu :D Škoda že mi zo stavby nezostal aspom jeden Porotherm 44 aby som vedel za čo sa mam popripade schovat :)
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

V relacii prima autosalon robili test, z boku ( cca 15 m) prestrelili blok motora nabojom 7,62x39. Tam by ani tehlovy mur nepomohol
erebos
expert
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

Nemas pravdu, klasicku tehlu prestrelis velmi tazko. Niekde som videl nemecky letak z vojny urceny civilnemu obyvatelstvu ako sa chranit v pripade naletu "kotlara". Doslovne tam pisali, ze su vyzbrojeni gulometmi cal. 50 a pred tymito zbranami poskytuje tehlova stena /samozrejme mysleli klasicku tehlu pouzivanu v tom obdobi/ dostatocnu ochranu. Varovali pred nedostatocnou ochranou v dreveniciach a vo vagonoch vlaku.

Inac bolo tam dost zaujimavych veci ako prezit nalet, ale to je na samostatnu temu. Skusim to pohladat a dam to sem...
Laci
častý prispievateľ

vojnové propagačné informácie .. :? ... zrejme tam uviedli aj uhol streľby, vzdialenosť a hrúbku múru ?

to skôr by som bral za informáciu výber zbrane pre ruské obrnené transportéry po afgánskom komflikte, ktoré boli potom na prd za zmenené podmienky v čečensku.

Keď sa na človeka strieľa, zrejme si nevyberá začo sa skryje, ale sa skryje zato pri čom akurát sa nachádza. :roll:
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Keď som bol v r. 1996 v Chorvátsku, videl som množstvo budov so zástrelmi na stenách. Väčšina striel menších kalibrov však prešla len omietkou a zostaia v stene. Stenou bezpečne prechádzali len kalibre 12,7 a vyššie. Šublerou som to samozrejme nemeral, bol to môj odhad. :D

Jedna fotka z Vukovaru po vojne http://www.flickr.com/photos/danielzolli/540973805/ Porovnaním dier s rozmermi bicykla (napr. približná hrúbka pneumatiky) je možné približne určiť kaliber dier, ktoré vyzerajú, že pokračujú dovnútra. Môj odhad - kal. 23 mm a viac. Samozrejme hovorím o klasickom strelive, nie o tom s wolframovým jadrom.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"