Situácia po novele zákona o zbraniach

Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Tvoj vyklad je spravny!

btw - prechodne ustanovenia maju zostat v ucinnosti naveky, dokym nebude prijaty novy zakon, ale aj ten, ak by prechodna lehota neuplynula, by ich mal respektovat...
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

berserker napísal:
A mám jednu zákernú otázku. :twisted: Počas akého obdobia sú účinné prechodné ustanovenia v § 72d?
Mna tiez zaujima co ak si vz 58 kupim PO 30.4.2012??? nedaju mi nakupne kym nepojdem k psychologovi? alebo ako
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

ak si budes chciet vz. 58 kupit po 30. 4. 2012, tak nakupne povolenie musis dostat, PZ Ti zbra zaeviduje, ale od kupy budes musiet mat pri sebe dosklad preukazujuci psych. sposobilost...

takze neodporucam bez tohto dokladu ist na PZ zaevidovat vz. 58 :)
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

To ako budem stale na strelnicu s 58mou vlacit aj laister od psychaca??? :D pakaren suviks
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Takze ak som to spravne pochopil ak predam svoju 58-cku kamosovi a opatovne ju od neho zasa kupim do 30.4., tak sa na mna nevztahuje tento termin? Dobre som to pochopil?
inspiring_knuth

Príspevok od používateľa inspiring_knuth »

Vanto : a preco by si to prosim ta robil ? Ci len cisto empiricky vyskum zakona a PZ ?
vanto
častý prispievateľ

Ide mi hlavne o vyklad, nepotrebujem obstavat system, ale ked sa niekto nefer sprava ku mne mam sa aj ja tendenciu nefer spravat k nemu. Chcem vediet ake su realne moznosti, tot vsio.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

z Oddelenia zbraní mám takú info, že najprv sa budú psychotesty vyžadovať od športových strelcov vlastniacich samopaly a zbrane odvodené z vojenských, potom Ačkari, následne ostatné skupiny včetne poľovníkov

-krásne na tom je, že už i činný policajt, pokial bude žiadať vydanie ZP na sk.A- musí absolvovať psychotesty ako bežný občan. Takže kritikov môže tešiť, že zákon dal všetkých na jednu úroveň
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

peterson: na to nepotrebujem volať na zbrane, to je v zákone...

otázka je, kedy konečne bude vyhláška , kam sa mám ísť dat otestovať psychopatom. Stavím sa, že nám na to nechajú tak 2 týždne...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

otázka kam? Klinický psychológ , ktorí má oprávnenie testovať ľudí na držanie zbrane to bude môcť vykonať.

Kolega hovoril, že jeho bude zaujímať razítko a papier od klinického psychológa registrovaného v SR, pokiaľ mu držitel ZP také niečo donese, nebude viac skúmať, založí to do spisu a bodka.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Vcera som pocul od jedneho psychologa, ze maju mat tento mesiac nejake skolenie na tuto temu.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

nie, pochopil si to uplne zle.
lehota do 30.4.2012 nic neriesi.

pre teba je podstatne, ze ako vlastnik a drzitel kosy si povinny mat psychotest nie starsi ako 10 rokov, bez ohladu na hore uvedenu lehotu.

podla 28/1d si ako drzitel kosy na vyzvu organu povinny predlozit psychotest, opat bez casoveho ohranicenia.
vanto
častý prispievateľ

Nuz reagoval som na prispevky kde to nekto spominal, ale ok takze ako vlastne? Som to nepochopil vobec luke co si napisal, skus trosku ludskejsie :) Cize prosto do 30.4.2012 treba doniest stempel od psychologa tak?
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

hej, to ze zacnes cachrovat s kupou a predajom si nic nevyriesil, hoci aj po datume si povinny mat psychotest, takze ja v prvom rade vobec nevidim, kde ty vidis tu polemiku.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

peterson napísal:z Oddelenia zbraní mám takú info, že najprv sa budú psychotesty vyžadovať od športových strelcov vlastniacich samopaly a zbrane odvodené z vojenských, potom Ačkari, následne ostatné skupiny včetne poľovníkov
na zaklade coho A-ckar? Prechodne a zaverecne ustanovuju jasne, o A-ckaroch ani zmienky
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"