Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev

spart
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spart »

na oplatku rozhovor s polovnikom : http://www.sme.sk/c/5956013/imrich-suba ... etoch.html
inak tento komentar z diskusie podla man vystihol oba clanky
Aj ked tento som nedocital, ale mam pocit, ze tak Pani Aktivistka, ako aj Pan Polovnik su prinajmensom dost obmedzeni :) Kazdy to vidi len zo svojho pohladu a mam pocit ze nazory oboch su v niektorych veciach velmi hlupe. Polovnik si mysli ze pes nema co robit vonku, ze ludia nemaju mat macky, lebo chytaju vtakov. A Pani Aktivistka si zas mysli ze kazdy polovnik je agresivny vrah co iba pre zabavu striela ludom domace zvierata.
Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

myslim ze my je uplne jasne preco by neurobili polovnici psychotesty normalne... Ani klamat nevie a to si hovori ich sef..
On je schopny zabit aj psa na vyhladavanie vybusnin s napisom Policia v zaujme prirody. Ach jaj psychiatra na neho.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Mna nasrdilo to, ze panko polovnik (riaditel) by asi najradsej zakazal vstup do revira nielen psom (Na voditku myslim samozrejme a v doprovode pana), ale aj beznym ludom, aspon taky pocit mam z niektorych jeho slov. (Nie vsetky lesne pozemky su aj revire, na to sa zabuda) Celkovo podla mna moc dobru reklamu polovnictvu v tom clanku neurobil, skor naopak. Ale na druhej strane aj ten redaktor je tiez "pacient".
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

Redaktor zastupuje laicku verejnost, preto sa mu da dost prepacit. Pan Suba ma v rozhovore predstavovat odbornu verejnost vybavenu nie celkom bezvyznamnymi pravomocami, preto by som jeho vyjadrenia posudzoval prisnejsie. Na mna neurobil dobry dojem.
Sigarms
prispievateľ

Podla odbornika... na polovnictvo uz mu nevadia len psy a macky ale aj ludia . Dufam ze si v tom chorom mozgu nepomyli turistu s lanou a pod.
Nie ze polovnici dosiahnu zakaz chodenia este aj do lesa aby ich nikto nerusil. Uz mi pripada ako paranoik co by ovladol 90 percent uzemia. Niekto by sa mal z nich zamysliet ci zrovna takyto clovek ich ma zastupovat nerad by som chodil do lesa v neprestrelnej veste a Glockom +5x33ranovy zasobnik a konverzia Roni len preto ze ten pobyt chcem prezit. Priroda nepatri len im ale vsetkym za normalnych okolnosti. Dost ma pobavil ze vsetky vtaky zmizli. No a krmil ich v zime ? To je jedno macky ich zozrali to je jasne ako moj pes ten denne zozere aspon 5 bazantov ustve diviaka potom si odskoci niaku srnku poprehanat a zabudol som ked ma dobry den tak donese zajaca..... Na psychotesty s nimi.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Redaktor robí svoju robotu ako najlepšie vie - pozri si iné jeho rozhovory - vyžmýka z hosťa v diskusii aj to, čo ten pôvodne nechcel povedať... a celkom sa mi na rozdiel od toho Šubu páči!
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Najprv som si prečítal diskusiu na WF, až potom samotný rozhovor.
K subjektu autora len toľko, že je očividne zaujatý, otázky kladie nekorektným spôsobom, často na ne sám odpovedá a prezentuje vlastný názor viac ako sa podľa novinárskej etiky patrí.
K odpovediam Imricha Šubu asi toľko, že v nich prezentuje názory, ktoré sú strihnuté presne podľa šablóny súčasnej poľovníckej "propagandy". Na druhej strane jeho argumentácia vychádza prevažne z empírie a väčšinu postojov dokázal solídne vyargumentovať i napriek rušivému pôsobeniu redaktora. Preto ma prekvapila prevažne negatívna odozva, ktorú vyvolal na WF.
K názorom na WF: Len tak ďalej páni, na čele so Sigarmsom. Presne takýto radikalizmus, zaslepenosť, ignorantstvo a aroganciu tu potrebujeme! Dnes si to možno odskáču poľovníci, ale raz sa to všetko ako bumerang vráti práve nám, strelcom. Asi už nemá zmysel apelovať, že práve naša komunita by sa mala riadiť radou starých otcov, že radno dva razy merať a raz rezať.
Sigarms
prispievateľ

Docela ma pobavi ked ma nazve niekto radikalom a pod. Prosimta precitaj si co si napisal a nechaj ma laskavo na pokoji a nedefinuj mi tu ze som na cele a pod.... Prvy co tu sposobia nam problemy budu polovnici nie strelci. Ked nevies argumentovat tak nepis. Poviem ti priklad keby presiel povodny navrh novely vybusnin atd.... Kde si chcel prisvojit aj civilne strelivo BU tak by vsetci nohli zabudnut na cierny prach doma k prebijaniu....alebo by si kazdy musel zriadit sklad vybusnin.....
Jack
moderátor

Sigarms, vďaka za poučenie. Hoci ti zrejme ušlo, že som neprezentoval ani tak vlastný názor, ako závery zbežnej obsahovej analýzy uvedeného rozhovoru s poľovníckym funkcionárom. Ale v poriadku, poslúž si, aj keď z nás dvoch si to očividne ty, kto má problém s argumentáciou.
:roll:
K tomu radikalizmu: za radikála som ťa neoznačil, ale nezainteresovaný čitateľ si sám môže spraviť názor. Podľa mňa je radikálne potrestať všetkých poľovníkov za excesy niekoľkých jednotlivcov povinnými psychotestami (viď paralelu s nami, strelcami!), podľa mňa je radikálne, ak niekto posiela I. Šubu okamžite na psychiatriu, či za psychiatrom len preto, lebo prezentuje opačný názor. Podľa mňa je radikálne, ak sa niekto verejne vystatuje, ako by sa násilne pomstil človeku, ktorý by mu - hoci aj absolútne v súlade s platnými zákonmi tohto štátu - strelil psa, atď, atď, atď. Vybrať sa toho z tvojich príspevkov dá kopa.
:?
Ak máš na veci iný názor, v poriadku. Prezentuj ho. Ale prosím, odpusti si reči typu "nechaj ma na pokoji". Nikto ťa predsa nenúti prispievať do diskusie. Ak do nej prispeješ, rátaj s tým, že sa nájdu aj takí, ktorí s tebou nebudú súhlasiť a dajú ti to patrične najavo.
Sigarms
prispievateľ

Nejdem sa tu hadat mam dnes toho este dost stihnut . Takze dal si ma na celo odporcov polovnikov len za to ze som tu vyjadril svoj nazor. Ostatne neviem co by si povedal o ludoch ktory by ich rovno pozabijali po strelbe na forach typu SMe a pod. Tam sa ja hadok nezucastnujem. Suba a pod. ludia si obraz o sebe vytvorili sami a mozu si zanho aj svojimi cinmi.
Nie len jednym clankom.
To co si si vydedukoval z clankov no ano podme lustrovat kazdeho co kedy napisal. Ale ked to chces pocut znova tak to zopakujem zastreli mi niekto psa v rozpore s tym co sa moze a odsere si to. Budes ineho nazoru ked ti postreli ozraty cvok niekoho ked pojde vyvencit civavu a tu netrafi ale niekoho z rodiny. Zas ja mozem zacat robit hysteriu preco jeden zakon urcuje skladovat prach inak ako druhy a myslim ze vieme o com sa bavime.
Sigarms
prispievateľ

Este jedna vec kolko tych psov skutocne divych odstrelily pri osadach co ? Tam radsej ani neprilezu lebo by zozrali aj ich.
Apropo prava ktore si urcuju oni nema ani policia len tak niekomu zastrelit psa, macku tavu a co ja viem co stretnu. Tak to stoji za zamyslenie ........
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Pani, ja sa nestiham divit ako rychlo dokaze obcan Slovenskej republiky zabudat.

Len pred par mesiacmi bol hon na sportovych strelcov. Isli nam zakazovat plosne zbrane, vacsinu samonabijaciek vyvlastnit a podobne. Polovnikov sa to vlastne ani moc netykalo, ti aj tak v reviroch na 98% pouzivaju opakovacky. Aj napriek tomu, ze islo o rit predovsetkym nam sportovym strelcom nas podporili tam kde bolo treba.

Dneska je situacia obmenena. Otvara sa v parlamente zakon o polovnictve a po prvotnom prislube, ze pojde iba o zmenu ustanovenia ohladom odstrelu psov a maciek sa tam postune rozni clenovia parlamentu snazia prepasovat uplne ine a podstatne vaznejsie veci. Rovnako podozriva je aj obrovska medialna kampan ktora sa okolo toho strhla (podstatne vacsia ako ta okolo zakona o zbraniach a strelive), kde si vsakovake persony masiruju bruska ako sa oni staraju o svojich milacikov a aki su ludia so zbranou divni, pretoze nechapu, ze ich zvieratko ma pre nich vyssiu hodnotu ako ine zvieratko, ktore panicka nema a zije v lese.

Pana Subu poznam osobne a viem, ze sa polovnictvu a krajinnemu inzinierstvu venuje na odbornej urovni. Rovnako som nedavno prijal pozvanie na polovnicke dni v Leviciach, ktorych motivom bolo "Skody sposobene zverou a skody na zveri". Prednasatelia z roznych fakult, roznych statov. Bolo co pocuvat a nad cim rozmyslat. Ciselne a exaktne udaje. Zo strany medii masirovanej VIP psickarmi zatial iba emotivne nicim nepodlozene vylevy, o nejakych relevantnych udajoch o skodach na zveri posobenej "domacimi milacikmi" radsej mlcia, respektive asi ani nic nevedia. Ocakaval by som prezentaciu relevantnych udajov v mediach, nic take sa nedeje a to ani zo strany polovnikov, ktori tieto udaje maju. Zjavne tento medialny hon na carodejnice nezvladaju.

Udivuje ma tuna to vykrikovanie niektorych miestnych znalcov na vsetko typu "poveste ho vejs at se houpa". Nedavno sme to, co zaziva SPZ zazili na vlastnej kozi. Medialna psychoza je tu zasa, len si vybrala inu skupinu strelcov, bez toho aby dala vecne argumenty preco. Je na kazdom co si o tom mysli, ale nesmie sa potom divit, ze ked pride na neho (a salamovou metodou pride), tak uz okolo nebude nikto kto za ho zastane.

Nie som a nebudem polovnik. Som ten typ cloveka, co aj pavuka z bytu vynesie na papieri. Tiez chodim so psom do lesa. Stretol som sa s polovnikmi takymi aj onakymi a mal som moznost si pozriet polovnictvo z tej odbornej stranky, nie len medialnej masirky typu "vsetci polovnici piju". A po poslednom polroku je mi uplne jasne, ze podporovanie akychkolvek zakazov NIC nevyriesi a je pre mna ako spotroveho strelca sranie si do vlastneho hniezda.

A od panov strelcov by som tiez ocakaval, ze sa budu ohladom podobnych kampani a antikampani tiez nad vecou.
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Gewehr ,pises mi z duse
Jack
moderátor

Dík Gewehr, ušetril si mi čas a prácu. :wink:
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Tiez suhlasim, dobre zhrnute - hlavne treba zdoraznit tu kratku pamat ludi....
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"