roman napísal:takze oprava, dnes som pozeral na waffen , dali na FN-FAL cenu 440euro... nie je nad cim rozmyslat
Ponuka od GP: UZI,Sterling,Galil,FN FAL,CETME +M1 Carbine
ak je sanca dostat sa k metrickej FAL od FN asi by som brazilsku licencnu bral az v tretom slede. v druhom slede by som bral palcovu SLR ale netusim ci su zohnatelne. ide vsak skor o pohlad zberatela. z dlhych strielam pomerne malo.
ak ma pamat neklame (a to ma moze lebo teme FAL som sa venoval par rokov dozadu) tak brazilske licencne FAL maju inak riesenu zostavu vratnej pruziny ako originaly.
ak ma pamat neklame (a to ma moze lebo teme FAL som sa venoval par rokov dozadu) tak brazilske licencne FAL maju inak riesenu zostavu vratnej pruziny ako originaly.
-
inspiring_liskov
Borisko, palcova je britska L1A1 aka SLR ,brazilec je v metroch... aspoň podľa wikipedie
http://en.wikipedia.org/wiki/FN-FAL
" A distinct sub-family was the Commonwealth inch-dimensioned versions that were manufactured in the United Kingdom and Australia (as the L1A1 Self Loading Rifle or SLR), and in Canada as the C1.
The standard metric-dimensioned FAL was manufactured in South Africa (where it was known as the R1), Brazil, Israel, Austria and Argentina."
každopádne, doplnky a diely sa dajú zohnať rovnako (nahovno) na obidva rady
http://en.wikipedia.org/wiki/FN-FAL
" A distinct sub-family was the Commonwealth inch-dimensioned versions that were manufactured in the United Kingdom and Australia (as the L1A1 Self Loading Rifle or SLR), and in Canada as the C1.
The standard metric-dimensioned FAL was manufactured in South Africa (where it was known as the R1), Brazil, Israel, Austria and Argentina."
každopádne, doplnky a diely sa dajú zohnať rovnako (nahovno) na obidva rady
roman, vsak pisem ze britska SLR je palcova. SLR=Self Loading Rifle=(mil. nomenclature) L1A1. SLR preto lebo bola v armade zavedena vylucne v semi auto verzii. 
brazilec je metricky rovnako ako origo belgican FN FAL.
na falklandach boli nezamenitelne diely a prislusenstvo medzi britskymi palcovymi SLR a argentinskymi metrickymi FAL hoci obe strany mali v zasade FAL
brazilec je metricky rovnako ako origo belgican FN FAL.
na falklandach boli nezamenitelne diely a prislusenstvo medzi britskymi palcovymi SLR a argentinskymi metrickymi FAL hoci obe strany mali v zasade FAL