Strelba na ostrove Utoya, Norsko

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Je to do istej miery OT, ale mám pocit - a tak to berte len ako môj pocit - že v spomínanom Izraeli by incident nikdy nenabral podobné rozmery už aj preto, že obyvatelia sú trochu inak naprogramovaní. Skrátka, keby tam bolo vyše 500 civilov (hoci by šlo len o mládež) a proti ním stál jeden strelec, ten strelec by iste vzal pár civilov so sebou, ale zvyšní by ho umlátili holými rukami. Oni tam Krav-Maga netrénujú už na školách v rámci telocviku len tak...
:twisted:
To len tak btw.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

aris napísal:vie sa, ci mal pouzite zbrane v legalnej drzbe?
Mal legálne. Najprv chcel načierno zohnať v Prahe. Ale bol sklamaný, že to nebolo, ako z filmu, a tak si vybavil u nich doma na polovné účely onu zbraň.......
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

tu je breivikov manifest http://hotfile.com/dl/124843184/2315d8e ... .docx.html

verím, že pridanie tohto linku nijak neodporuje pravidlám fóra. čin tejto osoby je opovrhnutia hodný.
za zmienku stojí samotný fakt, že tento jeho písomný počin má 1516 strán, čo muselo stáť značné úsilie. na analýzu tohto textu ale bude treba viac času a vopred sa nedajú vyvodiť nejaké závery, napr. len z toho, že v časti "motivačná hudba" uviedol soundtracky z počítačovej hry... (na takéto "fakty" radi upozorňujú médiá)

zaujímavé je aj v akom kontexte je spomínané Slovensko (ctrl+F >>Slovakia)

náhodná citácia:
3.46 Killing women on the field of battle – directly or indirectly

Every female category A, B, C traitor or system protector out there is someone’s daughter, someone’s sister or mother. But then again, so are the victims of the current systems, f example the girl who committed suicide after being gang-raped by Muslims.

War isn’t pretty. It never has been. It is essential to know that approximately 60-70% of all cultural Marxists or suicidal humanist are female and up to 20% of police officers and military personnel (system protectors). Being a Justiciar Knight will involve killing our targets, or any system protector trying to stop us, indiscriminately. You will face women in battle and they will not hesitate to kill you.

7
e. A Perfect Knight fights even from the afterlife

They may physically kill a Justiciar Knight, but your name will be remembered for centuries. Your story will be told to future generations which will significantly contribute to the morale in the emerging Western European conservative resistance movement.
:|
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

mozno je hlavny motiv bomboveho utoku a strelby uputat na seba a svoj manifest pozornost.. teraz je vo velkom zaujme medii.. keby sa takto nezviditelnil skoro nikto sa jeho myslienkami a nazormi nebude zaoberat, nech by to vydal aj knizne ci zavesil kdekolvek.. teraz to bude citat vela ludi.. skor mi to pride nie ako cin psychopata, ale ako cin s presne vypocitanym efektom, chladnokrvne vykonany clovekom bez citu a zvratenej moralky..

toto je len moj typ, som zvedavy co vyjde este von
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

mab napísal:...
.. skor mi to pride nie ako cin psychopata, ale ako cin s presne vypocitanym efektom, chladnokrvne vykonany clovekom bez citu a zvratenej moralky..

toto je len moj typ, som zvedavy co vyjde este von
...človekom bez citu, človekom zvrátenej morálky - nie je to práve definícia psychopata???
mab
prispievateľ

hej, je to z definicie sadistickeho psychopata.. som sa nepresne vyjadril. myslel som skor ze to nie je cin mentalneho retarda.
mab
prispievateľ

male info na ozrejmenie motivu

http://www.aktuality.sk/clanok/190637/b ... vedal-sam/
http://www.topky.sk/cl/11/1283342/Breiv ... aj-videom-

dnes by mal stat pred sudom, kde sa vyjadri k cinu, uz su v mediach zmienky o moznej cenzure aby sa mu neumoznilo verejne prezentovat svoje nazory..

niekde sa pisalo ze na bezpecnost na ostrove mal dohliadat policajt v civile, mimo sluzby, zaujimalo by ma ci nieco riesil a ako dopadol.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

podla mna by mal prebiehat proces bez pristupu medii a verejnosti. Media a sposob ich prace ide ruka v ruke s terorizmom. Bez medii by nebol terorizmus tak silny. Za cinom toho nora je chladny kalkul zviditelnit sa. Pritom sa z neho mohol stat bud mucenik, alebo teraz sa bude jeho manifestom zaoberat verejnost a on bude mat moznost k tomu rozsiahle komentovat.
taktikZA
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa taktikZA »

mab napísal:male info na ozrejmenie motivu

http://www.aktuality.sk/clanok/190637/b ... vedal-sam/
http://www.topky.sk/cl/11/1283342/Breiv ... aj-videom-

dnes by mal stat pred sudom, kde sa vyjadri k cinu, uz su v mediach zmienky o moznej cenzure aby sa mu neumoznilo verejne prezentovat svoje nazory..

niekde sa pisalo ze na bezpecnost na ostrove mal dohliadat policajt v civile, mimo sluzby, zaujimalo by ma ci nieco riesil a ako dopadol.
Zahynul,ked chranil syna...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

takže bol určite neozbrojený. Čo len dokazuje, že tá ich kriminalita bude asi fakt tak nízka, že i samotní policajti si nepripustia niake riziko.
Z môjho pohladu fatálne podcenenie možných rizík, ale iný kraj iný mrav. Samozrejme by som rovnako vlastným telom chránil svoje či iné dieťa, radšej nech umriem ja ako dieťa.
taktikZA
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa taktikZA »

Mezi oběťmi krveprolití na ostrově je i jednapadesátiletý nevlastní bratr norské korunní princezny. Policista Trond Berntsen zemřel, když chtěl ochránit svého desetiletého syna. Berntsenův otec byl manželem matky princezny Marit Tjessemové.

Berntsen byl na letním táboře sociálnědemokratické mládeže mimo službu, ale není vyloučeno, že pořadatelům pomáhal jako člen ochranky. Policie zároveň naznačila, že sníží číslo počtu obětí. Dosud uváděla, že na ostrově Utoya přišlo o život 86 lidí a dalším sedm obětí si vyžádal bombový útok v Oslu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/breivik-dorazi-k ... anicni_stf
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

slovo ochranky by som nahradil slovom"usporiadatel" - lebo boli neozbrojený a teda NANIČ :!:

stále ma sere ten obrovský počet obetí z radov detí
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

je len smutné , že sa mu tam nik nepostavil na odpor , ved ked čovek striela na ciel tak si chrbát nekrije ak je sám a boli tam aj dospelí museli si uvedomit, že utekat nemá zmysel.
Naposledy upravil/-a inspiring_curie v 25 Júl 2011, 12:47, upravené celkom 1 krát.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Ugli - skus si naozaj predstavit ako to tam mohlo vyzerat a napis ako by si spacifikoval utocnika. Podla mna bez zbrani tam nemal nikto sancu zasiahnut... Ak by mal ten policajt mimo sluzbu zbran tak mohol zasiahnut v case ked utocnik prebijal, alebo mal zadrzku na zbrani.
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

Nejde o to ako by som ho spacifikoval ja, ale bol to ostrov tak ako nik nemohol nikam utiect , mohol niekoho prehliadnut a ten mu mohol skočit na krk odzadu. Bolo obrazne povedané. Boli tam deti ale aj dospelí. Neni niekde článok ako ho páni od polície zatkli, to tam niekde sedel a popíjal kávu ked prišli alebo hned na prví pohlad na políciu zahodil zbran, klakol si a natiahol ruky nech mu daju putá.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"