Strelba na ostrove Utoya, Norsko

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

BKLS problem je v tom, ze to co sa tebe vidi ako pravda, sa mne vidi ako tazky extremizmus. Tiez sa mi nepaci europska politika voci pristahovalcom, alebo lavicovy populizmus v EU. Ale som odporca akehokolvek nasilia v tomto smere. A hlavne vyuzivania kolegtivnych foriem pouzitia nasilia z dovodu vytvorenia tlaku na politikov.
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Na margo:

Prípadom, aký sa udial v Nórsku, podľa Spišiaka nemožno zabrániť. „U nás je pár miliónov ľudí, každému z nich niekedy môže niečo ublížiť v mysli a ide a strieľa.“

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5990214/policajti-o ... z1T7iudrEb

ach jaj
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

„Vlani v priebehu pár minút spacifikovali vraha z Devínskej Novej Vsi. Ak by neboli rýchli, obetí mohlo byť viac.“ Ľubomír Harman, ktorý strieľal v panelákovom byte a po ulici, usmrtil siedmich ľudí.

To ako kde boli za par minut ? Ved ti Nori tam boli skor na ostrove ako nasi :/
mab
prispievateľ

Príspevok od používateľa mab »

„Vlani v priebehu pár minút spacifikovali vraha z Devínskej Novej Vsi. Ak by neboli rýchli, obetí mohlo byť viac.“ Ľubomír Harman, ktorý strieľal v panelákovom byte a po ulici, usmrtil siedmich ľudí.

pekne rozpravky.. vitaz pise historiu. :lol:
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

vsak sa pripravoval na tento utok uz od roku 1999, nemyslim si, ze sa bude dat prevychovat. 21 rokov je strasne malo za nieco tak strasne. mozno sa tam zamyslia a daju mu exemplarny trest.
mab
prispievateľ

Príspevok od používateľa mab »

"poukazat na fakt, ze pokial by tam bol jeden, alebo viacero ozbrojenych vlastnikov strelnych zbrani, mozno by dokazali utocnikovy zamedzit vo vrazde tolkych ludi, pripadne ho zlikvidovat" je samozrejme teba, lebo je to tak. ale myslim si ze tento argument budu odporcovia zbrani brat vaznejsie az vtedy ked zase nejaky mesuge bude robit jatky a legalny drzitel zbrane ho zneskodni a zachrani tak zivoty.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

šéf URNA L.Lochman poskytol krátky rozhovor českemu denníku

http://zpravy.idnes.cz/sef-urna-lochman ... domaci_cen
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

takze otocime kormidlo debaty spat k teme:

J. Snow z kanala Channel 4 News sa pyta ako vedela policia meno vraha este pred tym ako dorazila na ostrov.

17.24 Jon Snow from Channel 4 News asks why police knew the killer's name by the time they had arrived on the island.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... erage.html
peterson
expert

Aris: zásahová jednotka spravidla disponuje operatívnymi informáciami k osobe páchatela. Možno bezp.sily obdržali také údaje alebo si ich vyhladali do doby začatia akcie

toto mi poslal kamoš zo zahraničia:

http://www.youtube.com/watch?v=jmVT7ddj944
(od 02,18 je to pekná sóda)
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

velmi zaujimave.. a poucne
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

lol on sa fakt vola jon snow? bastard z winterfellu.
inspiring_goldberg

Príspevok od používateľa inspiring_goldberg »

niko napísal:Podla svedkov pobehoval s revom a pokrykom nacistickych hesiel a piesni a strielal co mu prislo pred muchu. Nestal na jednom mieste ale bol stale v pohybe. Neviem si predstavit, jak by si takeho polosialeneho kkta chcel spacifikovat. Teda hocikto bez zbrane.
Policia ho zatkla za pouzitia slzotvorneho plynu. A on sa vzdal. Asi nebol az taky martyr, jak si o sebe myslel v tom manifeste.
Proste vypatlany magor. Ktory si myslel, ze v Prahe kupi od taxikara AKcko. :roll:
Ad 1: Nacistické heslá a piesne :D klasický mediálny produkt... neviem si predstaviť situáciu ako tam strieľa, pobehuje, prebíja a vyspevuje si pritom pesničky z obdobia tretej ríše...

Ad 2: Preňho bolo dôležité túto akciu prežiť... malo to preňho väčší význam ako akási mučenícka smrť. Ale uvidí sa ako to bude pokračovať. Toľko môj názor
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

co si mysliet o tom videu????
peterson
expert

On si bol určite istý, že ho policajti nezlikvidujú. Ešte by ma zaujímali trochu detaily jeho útoku, postupu, spôsobu vedenia strelby a na koho strielal. Bolo tam vela ludí. Počítam, že išiel hlavne podla farby pleti

Nasty: potrebuješ návod? Ak neveríš prekladu, daj si to preložiť, či náhodou neklamú :wink:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Podľa Husajna Breivik strieľal bez ohľadu na to, ako kto vyzeral, alebo čo mal na sebe. "Vyzeral, že chce zabiť všetkých, že neušetrí nikoho," povedal.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5991115/zachranil-d ... z1T9POU1pn
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"