Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev
Podľa mňa hlavne treba zdôrazniť tú rovnakú šablónu, že niekto zneužije excesy niekoľkých jednotlivcov, poriadne ich nafúkne, zmedializuje, rozpúta neférovú mediálnu ofenzívu, povýši marginálny problém nad všetky ozajstné (celospoločenské) problémy, príde s riešením, ktoré v skutočnosti toho moc nerieši, zato plošne trestá celú jednu skupinu obyvateľstva a okýpťuje jej práva. Toto je podľa mňa na celej tej iniciatíve patologické. A práve preto ju považujem za vyslovene škodlivú a zvrátenú (tak ako keď chceli postihovať nás, držiteľov ZP), aj keď na druhej strane viem, že i medzi poľovníkmi sa nájdu ozajstné hovädá a o excesy nie je núdza.
Polovníci v parlamente to určite ustoja v pohode, ostáva už iba na zväze či si vezme ponaučenie a bude tlačiť na združenia aby si poupratovali niektoré indivíduá... btw. existuje zákonná možnosť aby lesná stráž mohla ukladať nespratným psíčkarom pokutu za volne pobehujúceho psa ? Alebo sa to rieši v priestupkovom konaní na obci ?
Smutna a zbytona tragedia:
http://www.sme.sk/c/5984321/ceska-sa-ut ... jlera.html
.....co bude znamenat v preklade "kontroverzny miestny podnikatel"?
http://www.sme.sk/c/5984321/ceska-sa-ut ... jlera.html
.....co bude znamenat v preklade "kontroverzny miestny podnikatel"?
hm viete mi povedat aka je hranica polovacky od obytnych domov v metroch ? Pripada mi cudne ze pred rodinnymi domami si asi 7m idu v rojnici a strielaju vsetko co sa objavi . A uprimne ma to uz serie nie je to bohvie co ked ja mam cestovat 15km na strelnicu a henty si strielaju ako o zivot rovno pred barakmi kde sa bezne hraju deti a vencia psy. dik
-
inspiring_swanson
som zvedavy ako by sa pani v zelenych klobucikoch a vypchatymi rozkrokmi tvarili kebyze su na loveckom vyjazde so svojim polovnym psom a ten v snahe vycuchat jelena si odbehne a pride na dostrel k zatulanemu turistovi s 8 palcovym revolverom a ten ho bezdovodne sejme.
v praxy by to vyzeralo takto: polovnik by riesil nahradu skody draheho psa a nie to ze mu zomrel spolocnik a kamarat (zvratene)
v praxy by to vyzeralo takto: polovnik by riesil nahradu skody draheho psa a nie to ze mu zomrel spolocnik a kamarat (zvratene)
Naposledy upravil/-a inspiring_swanson v 15 Dec 2011, 22:18, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_swanson
dovody podla mna, preco by polovnici nemali mat pravo strielat psov a macky v revire:
1.kazdy iny clovek moze zastrelit psa len ked ho ohrozuje (a to sa este musi bat ze pojde do basy)
2. psy a macky z hladiska ekosystemu zle posobia na les a zver, nepatria tam, treba ich odstrelit - WTF? tak ked sa tam pohybuju asi sucastou tej prirody su ne?
3. Ako zistia ktory pes je tulavy? To musi pes, ktory si raz odbehne z domu (ale potom by sa s 99% istotou vratil) byt chodiaci terc vystaveny polovnikom na trening?
Nuz co uz, vela polovnikov asi vyrastalo v zahrade v kompletnej nahote na diete dazdoviek a jedine co videli z vonkajsieho sveta bol v telke film Tarzan.
1.kazdy iny clovek moze zastrelit psa len ked ho ohrozuje (a to sa este musi bat ze pojde do basy)
2. psy a macky z hladiska ekosystemu zle posobia na les a zver, nepatria tam, treba ich odstrelit - WTF? tak ked sa tam pohybuju asi sucastou tej prirody su ne?
3. Ako zistia ktory pes je tulavy? To musi pes, ktory si raz odbehne z domu (ale potom by sa s 99% istotou vratil) byt chodiaci terc vystaveny polovnikom na trening?
Nuz co uz, vela polovnikov asi vyrastalo v zahrade v kompletnej nahote na diete dazdoviek a jedine co videli z vonkajsieho sveta bol v telke film Tarzan.
Par elementarnych odsekov zo zakona uvadzam nizsie - doslo k nejakym rozporom s tym, co je uvedene v texte? Ak ano - policajti su na telefone, v druhom rade staznost obvod. lesny urad....Sigarms napísal:hm viete mi povedat aka je hranica polovacky od obytnych domov v metroch ? Pripada mi cudne ze pred rodinnymi domami si asi 7m idu v rojnici a strielaju vsetko co sa objavi . A uprimne ma to uz serie nie je to bohvie co ked ja mam cestovat 15km na strelnicu a henty si strielaju ako o zivot rovno pred barakmi kde sa bezne hraju deti a vencia psy. dik
Zakon 274/2009 o polovnictve atd.
" Na účely tohto zákona sa rozumie:
f) nepoľovnou plochou zastavané územie obce, zastavaný
pozemok, cintorín, nádvorie a dvor, ihrisko,
ohradená záhrada, ovocinárska a lesná škôlka, vinica,
sad, park, pozemok slúžiaci na farmový chov zveri,
dráha,3) diaľnica, cesta I., II. a III. triedy, letisko4)
a prístav, ostatný oplotený pozemok, ak nie je zvernicou,
iný pozemok podľa rozhodnutia obvodného
lesného úradu [§ 74 ods. 1 písm. b)]
o) poľovným pozemkom každá plocha, ktorá nie je uvedená
v písmene f),
Mimoriadne povolenie lovu
§ 56
(7) Ak vznikne potreba obmedziť stavy niektorého
druhu zveri na nepoľovných plochách okrem farmových
chovov, povoľuje lov zveri na týchto plochách na
žiadosť ich užívateľov príslušný obvodný lesný úrad.
Vykonaním lovu poverí obvodný lesný úrad užívateľa
poľovného revíru, v ktorého obvode sa nepoľovné plochy
nachádzajú. Ak sa nepoľovné plochy nachádzajú
na hranici poľovných revírov, poverí vykonaním lovu
užívateľa poľovného revíru s najdlhšou spoločnou hranicou.
§ 58
Lov zveri na spoločnej poľovačke
(10) Na spoločnej poľovačke je zakázané strieľať:
c) v smere a spôsobom ohrozujúcim zdravie, bezpečnosť
a majetok osôb a poľovných psov,
§ 62
Zaobchádzanie so strelnou zbraňou
(1) Pri love zveri je poľovník povinný zaobchádzať so
strelnou zbraňou (ďalej len „zbraň“) a strelivom podľa
osobitného predpisu29) a tohto zákona tak, aby neohrozil
svoj život, zdravie a majetok, ako aj život, zdravie
a majetok iných osôb.
(3) Zakázané je strieľať alebo mieriť v smere, v ktorom
by následkom výstrelu mohlo prísť k ohrozeniu života,
zdravia osôb alebo majetku. "
a co s tym ma iny clovek-ci chces pobiehat po prirode s 8 palcovym revolverom a strielat psov???Lukee1811 napísal:dovody podla mna, preco by polovnici nemali mat pravo strielat psov a macky v revire:
Predstav si taku vec, ze v zakone stoji nasledovne:
§ 29
Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa
tohto zákona oprávnený:
f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej
ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo
psa, ktorý hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa
k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa,
g) usmrtiť mačku domácu potulujúcu sa v poľovnom
revíri vo vzdialenosti viac ako 200 m od najbližšieho
trvale obývaného domu, alebo ak ju vo vzdialenosti
menej ako 200 m pristihne pri prenasledovaní alebo
usmrcovaní zveri.
(2) Oprávnenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ
poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť
aj na iných držiteľov poľovných lístkov.
Tak toto je skutocne dedukcia, ktora si zasluhuje medailu v kategorii "kapitalna blbost" .......pan predseda: "fakticka!: .....co tak vypustit par krokodilov do Hrona, nech su sucastou nasej prirody.....Lukee1811 napísal:2. psy a macky z hladiska ekosystemu zle posobia na les a zver, nepatria tam, treba ich odstrelit - WTF? tak ked sa tam pohybuju asi sucastou tej prirody su ne?
Vid vyssie pismena "f" a "g".....tiez bez majitela, bez oznacenia. Nevztahuje sa na polovne a sluzobne plemena. Ono je to od cloveka k cloveku, miere zdraveho rozumu a tolerancie. Vyssie som zdoraznil opravneny - nie povinny! - takze ziadne "musi byt"..... Mne totiz taketo kecy pripominaju skatulkovanie (typu: policajt mi dal pokutu, vsetci policajti su .....) to ja dost dobre neznasam.......Lukee1811 napísal:3. Ako zistia ktory pes je tulavy? To musi pes, ktory si raz odbehne z domu (ale potom by sa s 99% istotou vratil) byt chodiaci terc vystaveny polovnikom na trening?
Lukee1811 napísal:Nuz co uz, vela polovnikov asi vyrastalo v zahrade v kompletnej nahote na diete dazdoviek a jedine co videli z vonkajsieho sveta bol v telke film Tarzan.
Obavam sa, ze nebudem jediny, kto celkom nechape, co je zmyslom tohto pokusu o zaverecnu myslienku prispevku......