Koniec slovenskej armady
plytvanie peniazmi na zivenie dojmu a darmozracov (bez urazky)
naco je malemu slovensku armada takehoto typu? len sa rozflakaju peniaze a ked nas niekto napadne tak sa aj tak vzdame, alebo tych par nasich obrnenych vozidiel a stihaciek bude napriatelovi stacit na ledva na zastrelenie zbrani a kym ich to zacne bavit, tak bude po nas. male staty ako mi by mali mat armadu zvacsa na principe malych sabotaznych a diverznych jednotiek, bude to lacnejsie a asi aj efektivnejsie v boji. myslim nieco take co fungovalo v afganistane proti o moc vacsiemu a lepsie vybavenemu nepriatelovi. sorry ale nemam valnu mienku o nasej armade.
naco je malemu slovensku armada takehoto typu? len sa rozflakaju peniaze a ked nas niekto napadne tak sa aj tak vzdame, alebo tych par nasich obrnenych vozidiel a stihaciek bude napriatelovi stacit na ledva na zastrelenie zbrani a kym ich to zacne bavit, tak bude po nas. male staty ako mi by mali mat armadu zvacsa na principe malych sabotaznych a diverznych jednotiek, bude to lacnejsie a asi aj efektivnejsie v boji. myslim nieco take co fungovalo v afganistane proti o moc vacsiemu a lepsie vybavenemu nepriatelovi. sorry ale nemam valnu mienku o nasej armade.
mab, aj napriek tomu, že som si z ozbrojených síl odniesol skôr negatívny názor na ich fungovanie, uznávam dôležitú funkciu armády a ako platiteľ dosť vysokých daní by som privítal, keby z nich išlo väčšie percento na modernizáciu a výcvik armády. Je to jedna zo základných funkcií štátu, na rozdiel (bez urážky) od udržiavania profesionálnych divadiel, zdravotného poistenia alebo dôchodkového zabezpečenia. Ak terajší model nefunguje, môžeme sa inšpirovať inými krajinami, ktoré potrebovali budovať armádu na kvalitatívne nových základoch, tak si najali expertov z krajín, kde to funguje. Berme si príklad trebárs z poľských špeciálnych jednotiek, ktoré vycvičili experti z SAS a ktoré sú podľa ich modelu organizované.
No fakt skvelý nápad!!!mab napísal: myslim nieco take co fungovalo v afganistane proti o moc vacsiemu a lepsie vybavenemu nepriatelovi.
Bol som aj v Iraku a aj v Afganistane....
Ak je podľa teba super spôsob obrany, že budeš 10 rokov okupovany, štát sa zatiaľ počas občianskej vojny totálne rozvráti, tie akože jednotky budú na svoju činnosť okrádať, rabovať a terorizovať miestnych obyvateľov a nakoniec MOŽNO pôjdu preč,,stak smelo do toho...
mykymiki, neviem ci je to skvely napad ale pride mi to stale lespie ako sa vzdat. lebo ked sa pozriem do kratkej historie tak sme toho moc nevybojovali a teraz ako este mensi stat ani nevybojujeme. sme jednoducho moc mali aby sme mali sancu ubranit sa konvecnym sposobom. preto nasu armadu ako je teraz pokladam za zbytočne vyhodene peniaze..
a spoliehat sa na NATO.. no neviem. uz v mimulosti sme boli clenmi jedneho mensieho paktu a predali nas a CSR prisla o sudety a ani sme si nepipli.
a spoliehat sa na NATO.. no neviem. uz v mimulosti sme boli clenmi jedneho mensieho paktu a predali nas a CSR prisla o sudety a ani sme si nepipli.
-
inspiring_panini
- wizzard160
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 11 months
Vyriesilo by to ovela viac problemov, netrebalo by ani zvs stacilo by rozdat vz.58 a vystroj dobrovolnikom z radov drzitelov zp a ak by sa prihlasila len tretina mal by si 50 000 covu armadu ktora by stat nestala takmer nic akurat par drobnych (v porovnani s dnesnymi vydavkami) na jeden- dva krat rocne tyzdnove spolocne povinne cvicenie na ktore by si v robote dostal povinnu dovolenku a vystroj so zbranami by statu aj tak nechybali ved sa to vsetko dneska vala po skladoch a naposledy predavali 58cky za nejakych 20 eur kus...
Tu su nejaky link k tym aktivnym zaloham: http://aktualne.centrum.sk/domov/politi ... id=1218919
Aktívne zálohy : spravia jednu rotu, neskôr možno prápor aby sa dalo povedať že máme niečo takéto a koniec. Nie som si istý že by široká verejnosť brala takú alternatívu kladne. Mne sa to páči, ale malo sa to začať na plné obrátky kým ZVS fungovala. Nebol uťčený taký smer pre ozbrojené sily ktoré by nasledovala aj vláda po zmene moci, armáda je u nás závislá od politiky a vlády a vlády viac ako je to zdravé. Ja som išiel do civilu v 1993, nebol som nejaký rambo, ale ochotne by som pristúpil k aktívnej zálohe, nakoľko si uvedomujem že žijem v štáte, a mám nejakú zodpovednosť voči nemu aj z tejto strany. Povedzte mi však, okrem členov fóra, koľký z vašich príbuzných by išli na pravidelné cvičenie bez šomrania?
Len pre info:
ACR dostala prve dodavky CZ 805 A1/2
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... 4&Itemid=1
ACR dostala prve dodavky CZ 805 A1/2
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... 4&Itemid=1