Situácia po novele zákona o zbraniach

inspiring_chebyshev

Príspevok od používateľa inspiring_chebyshev »

aris
o tom žiadna ale moja reakcia bola na toto tvrdenie:
telra napísal:nosit musis, ale a4 by to nemalo byt...
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

frag napísal: Vlastník samočinnej zbrane kat. A alebo vlastník samonabíjacej zbrane kategórie B konštrukčne odvodenej alebo upravenej zo samočinnej zbrane je povinný mať pri manipulácii so zbraňou vždy pri sebe okrem zbrojného preukazu a preukazu zbrane aj potvrdenie o psychickej spôsobilosti.

http://www.legistelum.sk/images/media/komentar.pdf

Nevidím dôvod prečo by každý držiteľ ZP sk.A (okrem majiteľov zbraní spadajúcich pod § 5 ods. 1 písm. f) mal mať pri manipulácii so zbraňou u seba posudok o psychickej spôsobilosti.
Veď si to ešte aj odcitoval, nevidíš rozdiel medzi tým čo čítaš a píšeš? Vlastník samočinnej zbrane kategórie A a nie držiteľ zbrojného preukazu skupiny A!!! Samočinná zbraň kategórie A sú nejaké múzejné kúsky Špagina alebo čoho ktoré má pár jedincov na Slovensku.
inspiring_chebyshev

Príspevok od používateľa inspiring_chebyshev »

Zoidberg37 skús si ešte raz a pomalšie prečítať

otázku:
Rudo napísal:... Pri skupine A ZP musim so sebou nosit posudok o psychickej sposobilosti drzat zbran ? ...
odpoveď:
telra napísal:nosit musis, ale a4 by to nemalo byt....
a moju reakciu:
frag napísal: Nevidím dôvod prečo by každý držiteľ ZP sk.A (okrem majiteľov zbraní spadajúcich pod § 5 ods. 1 písm. f) mal mať pri manipulácii so zbraňou u seba posudok o psychickej spôsobilosti.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

frag sorry, zdalo sa mi že povzdychuješ nad tým že máš takúto povinnosť, v tom prípade smeruje môj predošlý post k Rudovi a Telrovi.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Budúci týždeň sa chystám kúpiť ten strašidelný Sa vz. 58, takže pri manipulácii s touto zbraňou budem musieť mať pri sebe potvrdenie o PT.
Ak si správne pamätám, vo vyhláške je aj vzor takého potvrdenia, ktoré treba zalaminátovať. Lenže ja som absolvoval PT ešte v roku 2008, podľa §4 vyhlášky je to platné, len čo teraz s tým potvrdením? Mám si spraviť úradne overenú kópiu posudku a mať pri sebe to?
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Zober potvrdenie, a skoč za psychošom, čo ti ho vydal, a ten by ti mal vydať potvrdenie v požadovanom formáte.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

berserker
nikde nechod,PT ti plati aj v takom /A4/ vydani
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Kapo:
Len sa obávam, že by som za to musel platiť, ak by bol vôbec ochotný také potvrdenie vydať.

electron:
OK. Tak spravím jednu úradne overenú kópiu, ktorú odovzdám na polícii aby to mali, a spravím druhú, neoverenú kópiu zmenšenú na A5 a to budem mať pri sebe. Keby ma niekto chcel kontrolovať, tak nech si kľudne overí pravosť psych. posudku na polícii.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

presne tak,akurat si nechaj overit kopie 2. Neoverenu a upravenu by nemusela kontrola akceptovat
eager_lamport

Príspevok od používateľa eager_lamport »

Zdravým páni.
Čítam túto debatu ohľadne PT a nejak sa v tom začínam strácať.
Zbrojný preukaz som robil niekedy pred 17nastimy rokmi v dobe keď boli PT povinné mam ZP kategórie A a D ale vlastním zbrane len na poľovné účely.
ZP má platnosť do roku 2015 musím robiť PT do 30.4.2012 keď som pri robení ZP robil PT alebo stačí až pri predĺžení v roku 2015?
A ak musím spraviť PT do 30.4.2012 budem musieť pri predĺžení robiť PT znovu alebo my to bude platiť?
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

akonahle mas A, robis kazdych 10, alebo pri najbluzsom predlzovani. kedze uz jedny mas, nemusis do 30.4. robit dalsie, staci az ked budes najblizsie predlzovat.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Benyx: Ako bude vyzerať táto už 9 stranová téma ak sa tu budú taký čo nepochopia samotný zákon o zbraniach strelive/vyhlášku MZSR k psychotestom a ani následnú diskusiu vypytovať na to isté stále dokola? ... !
:arrow: Ak máš samočinnú zbraň kat. A alebo samonabíjaciu zbraň kategórie B konštrukčne odvodenú alebo upravenú zo samočinnej zbrane tak musíš robiť PT do 30.4.2012.
:arrow: Ak nemáš samočinnú zbraň kat. A alebo samonabíjaciu zbraň kategórie B konštrukčne odvodenú alebo upravenú zo samočinnej zbrane tak robíš PT až pri predĺžení ZP v roku 2015.
:arrow: Ešte by som ti niečo napísal, ale porušil by som zjavne pravidlá fóre v bode o invektívach.
eager_lamport

Príspevok od používateľa eager_lamport »

Ďakujem za odpoveď.
S pochopením majú často krát problém aj samotný policajti ktorí to majú na starosti takže sa k tým invektívam nebudem radšej vyjadrovať.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Benyx,
dovolím si poopraviť Lukovo tvrdenie, aby bolo vo veci jasno.
luke napísal:kedze uz jedny mas, nemusis do 30.4. robit dalsie, staci az ked budes najblizsie predlzovat.
Dôvodom na to, že nemusíš do 30/4/2012 robiť PT, nie je fakt, že "už jedny máš" (navyše 17 rokov staré).
Dôvodom je fakt, že nevlastníš samočinnú zbraň sk. A ani samonabíjačku odvodenú atď. Čiže presne tak, ako to písal pif paf.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Policajti čo majú problém s pochopením zákona by mali vyzliecť uniformu a ísť robiť SBSkárov do Tesca.
Inak ja osobne po sprísnení zákona o zbraniach a strelive paradoxne vidím nárast vlastníkov Sa.58 (nie taký veľký ako tesne pred novelou :)) a skupín A v ZP. Veď keď už niekto prejde psychotest a bude mať na ďalších desať rokov pokoj, tak to treba využiť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"