Peterson: v prvom rade ďakujem za "peknú" predstavu ako ma škrtiš a ja sa ti snažím priložiť niečo "na pipíka". Dám si nejaké tabletky pre kamionistov aby som nezaspal
Inak trocha si zmenil čo som napísal, ja som napísal "chytil pod krk", to pre mňa neznamená automaticky škrtenie ale to, že útočník zaujme polohu za mnou, drží mi krk a tým ma kontroluje, vediac že ak sa o niečo pokúsim, tak môže ľahko pritlačiť. Ale stále môže byť od neho povel "podaj peňaženku" a vtedy máš možnosť siahnuť do vrecka a... takýchto situácii je milión. Asi máš pravdu, že nedokážem prestrčiť nič popod svoje nohy, tak možno by bolo lepšie ísť naokolo okolo boku, ale bol to len príklad.
Reakcii na kaséry je samozrejme dosť, niekedy účinkujú dobre, niekedy skoro vôbec, záleží na konkrétnom útočníkovi, na tom či požil nejaké drogy/alkohol na tom či aplikujem kasér vnútri alebo vonku. Inak Peterson ty tu furt spomínaš čo bolo kedysi, ale veď už máte tie nové Vasre s dibenz 1,4 oxazepaninom, ten si asi nemal ešte možnosť vyskúšať čo? Možno ten funguje aj na starých harcovníkov, čo si CSkami a OCčkami prichucujú guláš.
Ja Somova pripomienka je dobrá, spolu sme túto teóriu konzultovali, asi by to fungovalo.