Kupa zbrane v zahranici

eager_lehmann

Kupa zbrane v zahranici

Príspevok od používateľa eager_lehmann »

Ahojte, vie mi niekto poradit ako je to s kupou zbrane v zahranici ?
Konkretne mam na mysli kupu Beretty PX Storm v Polsku. Ziadne bazare, chcel by som uplne novu zbran z obchodu.

Je takato kupa mozna ?
Co vsetko to obnasa (specialne povolenia, atd) ???

Dakujem za napomocne a rozumne odpovede.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

neviem ako to mas daleko k predajcovi a ako ovladas uradny jazyk, ale ja som vybavovanie tamojsich uradov nechal na predajcovi. Za maly poplatok sme sa dohodli, poslal som mu original Dovozneho povolenia, ZSL a kopi mojho cestovneho pasu a ZP. Predajca v nemecku obehal policiu a ked bolo vsetko pripravene, poslal mi mail. Keby som kvoli jednej zbrani mal cestovat dva alebo trikrat do nemecka 2x600km , to by sami kus predrazilo.
eager_lehmann

Príspevok od používateľa eager_lehmann »

to Roman

Roman mohol by si mi napisat, aspon orientacne, kolko ta stali vsetky potvrdenia potrebne pre cely ukon dovozu ?

Dakujem
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

16,5 eur je Zbrojny sprievodny list, Suhlas s docasnym dovozom je 0.
Nieco stal kurier , mohol som to poslat aj obycajnou postou, ale nechcelo sa mi cakat.
Kolko stoja vyvozne povolenia v nemecku neviem, ja som poslal predavajucemu 50e a on vsetko vybehal a zariadil.
Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Ako je to s kupou perkusneho revolveru zo zahranicia? U nas podlieha len ohlasovacej povinnosti, takze mi ju moze doniest znami a ju len tak prihlasim na policii? V Polsku sa to vraj da kupit v takom kufriku ako u nas chleba.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Myslím že perkusy sú u poliakov volne ale iba ak je to replika modelu vyrábaného pred 1850 alebo historický originál. Bežný remington new army (1858) nekúpiš. Na prihlásenie by som sa šiel spýtať na príslušné oddelenie ZaS.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Poliaci majú dosť fantázie, aby vymysleli najabsurdnejšie verzie Colt 1848, čo akoby z oka Navy 1851 vypadli, a podobné krkolomné antilegislatívne konštrukcie... co je psáno, to je dáno! :wink:
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Podmienka na vydanie zbrojného preukazu v inom členskom štáte Európskej únie

Podľa čl. 7 Smernice rady z 18. júna 1991 o kontrole nadobúdania a držby zbraní nikto nesmie nadobudnúť strelnú zbraň pokiaľ ho tento členský štát Európskej únie na to neoprávni. Žiadne takéto oprávnenie sa nesmie vydať občanovi s trvalým pobytom v inom členskom štáte bez predchádzajúceho súhlasu tohto členského štátu.

Podanie žiadosti

Žiadosť o predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) v inom členskom štáte musí obsahovať:
osobné údaje žiadateľa (meno a priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto pobytu na území Slovenskej republiky),
kontaktnú adresa žiadateľa.

Žiadosť sa podáva na odbore dokladov a evidencií, Prezídia Policajného zboru kontakt

Vydanie predchádzajúceho súhlasu
Predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) sa zasiela na kontatktnú adresu žiadateľa.

http://www.minv.sk/?vydanie-predchadzajuceho-suhlasu
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Tu je to rozobrane dopodrobna....

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=689
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Dakujem za odpovede uz v tom mam jasno a ziadny perkusak nebude.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"