Kupa zbrane v zahranici
-
eager_lehmann
Kupa zbrane v zahranici
Ahojte, vie mi niekto poradit ako je to s kupou zbrane v zahranici ?
Konkretne mam na mysli kupu Beretty PX Storm v Polsku. Ziadne bazare, chcel by som uplne novu zbran z obchodu.
Je takato kupa mozna ?
Co vsetko to obnasa (specialne povolenia, atd) ???
Dakujem za napomocne a rozumne odpovede.
Konkretne mam na mysli kupu Beretty PX Storm v Polsku. Ziadne bazare, chcel by som uplne novu zbran z obchodu.
Je takato kupa mozna ?
Co vsetko to obnasa (specialne povolenia, atd) ???
Dakujem za napomocne a rozumne odpovede.
-
inspiring_liskov
neviem ako to mas daleko k predajcovi a ako ovladas uradny jazyk, ale ja som vybavovanie tamojsich uradov nechal na predajcovi. Za maly poplatok sme sa dohodli, poslal som mu original Dovozneho povolenia, ZSL a kopi mojho cestovneho pasu a ZP. Predajca v nemecku obehal policiu a ked bolo vsetko pripravene, poslal mi mail. Keby som kvoli jednej zbrani mal cestovat dva alebo trikrat do nemecka 2x600km , to by sami kus predrazilo.
-
eager_lehmann
to Roman
Roman mohol by si mi napisat, aspon orientacne, kolko ta stali vsetky potvrdenia potrebne pre cely ukon dovozu ?
Dakujem
Roman mohol by si mi napisat, aspon orientacne, kolko ta stali vsetky potvrdenia potrebne pre cely ukon dovozu ?
Dakujem
-
inspiring_liskov
Podmienka na vydanie zbrojného preukazu v inom členskom štáte Európskej únie
Podľa čl. 7 Smernice rady z 18. júna 1991 o kontrole nadobúdania a držby zbraní nikto nesmie nadobudnúť strelnú zbraň pokiaľ ho tento členský štát Európskej únie na to neoprávni. Žiadne takéto oprávnenie sa nesmie vydať občanovi s trvalým pobytom v inom členskom štáte bez predchádzajúceho súhlasu tohto členského štátu.
Podanie žiadosti
Žiadosť o predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) v inom členskom štáte musí obsahovať:
osobné údaje žiadateľa (meno a priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto pobytu na území Slovenskej republiky),
kontaktnú adresa žiadateľa.
Žiadosť sa podáva na odbore dokladov a evidencií, Prezídia Policajného zboru kontakt
Vydanie predchádzajúceho súhlasu
Predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) sa zasiela na kontatktnú adresu žiadateľa.
http://www.minv.sk/?vydanie-predchadzajuceho-suhlasu
Podľa čl. 7 Smernice rady z 18. júna 1991 o kontrole nadobúdania a držby zbraní nikto nesmie nadobudnúť strelnú zbraň pokiaľ ho tento členský štát Európskej únie na to neoprávni. Žiadne takéto oprávnenie sa nesmie vydať občanovi s trvalým pobytom v inom členskom štáte bez predchádzajúceho súhlasu tohto členského štátu.
Podanie žiadosti
Žiadosť o predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) v inom členskom štáte musí obsahovať:
osobné údaje žiadateľa (meno a priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto pobytu na území Slovenskej republiky),
kontaktnú adresa žiadateľa.
Žiadosť sa podáva na odbore dokladov a evidencií, Prezídia Policajného zboru kontakt
Vydanie predchádzajúceho súhlasu
Predchádzajúci súhlas na vydanie zbrojného dokladu (alebo predchádzajúci súhlas na nadobudnutie strelnej zbrane) sa zasiela na kontatktnú adresu žiadateľa.
http://www.minv.sk/?vydanie-predchadzajuceho-suhlasu